Tájékoztatjuk, hogy a honlap szöveges fájlokat, ún. „adatmorzsákat“ (cookie-kat) használ anonimizált látogatottsági információk gyűjtése céljából, valamint bizonyos szolgáltatások ezek nélkül nem lennének elérhetőek. A honlap további használatával hozzájárulását adja a cookie-k tárolásához és felhasználásához. További információért olvassa el adatvédelmi irányelveinket.

 

Termékek Menü

Collango Hyalurionic Acid + Collagen kapszula 125db

Ár:
4.190 Ft (3.299 Ft + ÁFA)
Cikkszám: 2935
Elérhetőség: Rendelhető
Gyártó: Collango
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Szerezhető hűségpontok: 42

A Collango Collagen Hyaluronic Acid + Collagen kapszulában egyesítettük a hialuronsav és a hidrolizált I-es típusú marha kollagén jótékony hatását. Ha fontos számodra hogy ízületeid olajozottan működjenek, ha szeretnéd bőröd rugalmasságát, hidratáltságát megőrizni, és a szemed egészsége sem egy utolsó szempont, jó szívvel ajánljuk a Collango Collagen Hyaluronic Acid + Collagen kapszulát!

Leírás és Paraméterek

Collango Hyalurionic Acid + Collagen kapszula 125db

A Collango Collagen Hyaluronic Acid + Collagen kapszulában egyesítettük a hialuronsav és a hidrolizált I-es típusú marha kollagén jótékony hatását.

A hangsúlyt most nem a kollagénre, hanem a termék másik összetevőjére, a hialuronsavra helyeztük. Nem apróztuk el ezúttal sem, hiszen most sem kötöttünk kompromisszumot minőség és a hatóanyag mennyiség tekintetében. 

A név kötelez, megszokhattátok, hogy a Collango egyet jelent:

·         a minőségi alapanyaggal

·         egyszerű adagolással

·         elérhető kutatási adatokkal a konkrét alapanyagra vonatkozóan, nem pedig általánosságban a kollagénre

Collango Collagen Hyaluronic Acid + Collagen jellemzői:

A napi adag (5 kapszula) 200mg hialuronsavat és 2000mg I-es típusú hidrolizált marha kollagént tartalmaz.

Előnyei:

·         Magas hatóanyag tartalom

·         Gazdaságos kiszerelés

·         Könnyen lenyelhető kapszulaméret

·         Nincs kellemetlen illata és íze sem

Miben lehet a segítségünkre?

Mi a hialuronsav?

A hialuronsav egy olyan molekula, amely az emberi szervezetben természetes módon is előfordul. Nagy molekulatömegű poliszacharid, mely viszkózus (kevésbé folyékony) folyadékot eredményez. Az emberi szervezetben minden kötőszövetben és szervben jelen van, pl.: bőrben, ízületi folyadékban, erekben, agyban, porcokban, szívbillentyűkben és a köldökzsinórban is. Látható tehát, hogy ez egy ,,ízig-vérig” testkomponens, így nem is csoda, hogy mennyi problémát okozhat az életkor előrehaladtával csökkenő hialuronsav mennyiség.

Milyen előnyei vannak a hialuronsavnak?

A bőr öregedése annak nedvességtartalmának elvesztésével is jár. A bőr nedvességében szerepet játszó kulcsmolekula a hialuronsav, mely egyedülálló képességgel alkalmas a vízmolekulák megkötésére és visszatartására ezáltal biztosítva a bőr hidratáltsági állapotát. Ez több szempontból is fontos tényező. Egyrészről növeli a bőr esztétikai megjelenését, hiszen csökkenti a ráncok kialakulásának kockázatát. Másrészről a dehidratált bőr - amikor a bőr felső rétegében nincs elegendő víz - száraznak, repedezettnek tűnik. Ez az állapot már veszélyes is lehet, ugyanis a dehidratált bőr már nem képes fenntartani a megfelelő ép "bőrgátat", ezáltal a bőr kiszolgáltatottabbá válik a környezeti tényezők által okozott károsodásoknak. Így tehát ez a sérült ,,bőrgát” baktériumokkal szembeni ellenállóképessége is csökken, mely fertőzésekhez és különböző bőrbetegségek kialakulásához vezethet, mint pl.: pattanások, atópiás eredetű bőrgyulladás, rosacea, bőr öregedése.

 Az ízületi folyadék, egy viszkózus, sűrűn folyó anyag, amely az ízületek közötti térben helyezkedik el. A folyadék párnázza a csontok végét, és csökkenti a súrlódást a csontok között, ezáltal biztosítva számukra a szabad mozgást. Ezen ízületi folyadék egyik fő alkotó eleme a hialuronsav, melynek mennyisége idővel csökken, hozzájárulva ezzel az ízületek fájdalmához és merevségéhez. Manapság a súlyos térdízületi gyulladásban szenvedő betegeknél a hialuronsav injekciós formáját alkalmazzák a tünetek csökkentésére, azonban egyre több reményteli tanulmány lát napvilágot a szájon át történő hialuronsav alkalmazásának előnyéről is. Több hónapon át történő alkalmazás esetén az ízületi folyadék hialuronsav koncentrációja nő, hozzájárulva a kínzó fájdalmak csökkentéséhez, megszűnéséhez.

 A test hialuronsav mennyiségének több mint fele a bőrben van. Amikor a bőr gyulladt vagy sérült, a bőr szöveteinek regenerációja miatt a hialuronsav mennyisége nő, mely elősegíti a seb gyógyulásának sebességét. A sebgyógyulás során jelen lévő hialuronsavról szintén úgy gondolják, hogy segíti a különféle típusú kollagének szintézisét. Ennek oka, hogy a bőr regenerációja során a kollagén is jelen van. Ha a bőre bajban van, mind a hialuronsav, mind a testben természetesen megtalálható kollagén kulcstényező a probléma kiküszöbölése szempontjából. Mindkét anyag azonban az életkor előrehaladtával csökken, ezért fontos gondoskodni azok pótlásáról.

 A hialuronsavval történő kiegészítés ott tudja igazán kifejteni jótékony hatását, ahol már természetes módon is előfordul. Ez igaz a szem esetében is. A hialuronsav megtalálható a szem üvegtestében, amely a szemgolyó tömegének nagy részét alkotó zselés szerű anyag. Ugyanazon nedvességmegkötő és gyulladáscsökkentő tulajdonságok, amelyek miatt bőrápolásra olyan hatékonya működik, a műkönnyekben is jól használható. Viszkozitása elősegíti, hogy hosszabb ideig maradjanak a szem felszínén, ezáltal biztosítva tartósabb nedvességet a szemnek. Ezen pozitív hatása nem csak külsőleg történő alkalmazása során bizonyul hatásosnak, hanem orális adagolása által is.

A hialuronsavval történő kiegészítésre vonatkozó biztonsági infomációk

A hialuronsav helyi alkalmazásakor vagy szájon át történő alkalmazása is biztonságosnak tekinthető, ugyanis mellékhatásokról nem számoltak be. Ez nem jelenti azt, hogy az orális hialuronsav teljesen mentes a mellékhatásoktól. Injektáláskor a hialuronsav fejfájást, szédülést, viszketést, bizsergést vagy duzzanatot okozhat. Ugyanez előfordulhat orális hialuronsav esetén is, csak kisebb valószínűséggel és enyhébb tünetekkel, valószínűleg az egyszerre kapott kisebb dózisnak köszönhetően. Ritka esetekben a hialuronsav allergiát okozhat. Nincs elég megbízható információ a hialuronsav hatásáról terhes-, és szoptató nőkre vonatkozóan ezért az ő esetükben nem javasolt hialuronsavval történő kiegészítés, mint ahogy rákos betegeknek sem.

Mennyi a javasolt beviteli mennyiség?

Alapvetően a hialuronsav szájon át történő kiegészítése több esetben bizonyult hatásosabbnak és biztonságosabbnak, mint az injekció által beadott. Azonban a napi beviteli mennyiségre vonatkozóan nincsen egyértelmű, konkrét adat. Kutatási eredmények alapján, melyek mellett pozitív eredményeket értek el napi 50-240 mg hialuronsav étkezés közben történő elfogyasztását alkalmazták.

Mi a kollagén?

A kollagén szervezetünk elsődleges kötőszövete, valamit egy kulcsfontosságú fehérjéje, amely biztosítja a bőr, a porcok és a csontok kohézióját, rugalmasságát. Szerkezeti építőeleme továbbá a kötőszöveteknek, hajnak, körömnek, ínaknak, izmoknak, ízületi porcoknak. Bőrünk 75%-át, szervezetünk összfehérje tömegének pedig 30%-át kollagén alkotja.

Miért van szükségünk kollagénre?

Az idő előrehaladtával szervezetünk kollagén termelődése lelassul, majd lecsökken és végül teljesen eláll. A Peptan® I-es tipusú hidrolizált kollagén megegyezik az emberi szervezet által termelt kollagénnel. Így amikor elfogyasztjuk, a szervezet sajátjaként ismeri fel és hasznosítja.

Miért fontos, hogy a kollagén hidrolizált legyen?

A hidrolízis folyamán a kollagén nagyon hosszú molekula láncait "felvagdossák", az emberi szervezet számára ezáltal könnyen emészthetővé és hasznosíthatóvá téve. A köznyelvben sokszor tévesen szinonimaként használják a zselatint, holott nem tehető egyenlőségjel közéjük. A háztartási zselatin nincs hidrolizálva, így ahhoz, hogy ugyanannyi hatóanyag hasznosuljon, mint a hidrolizált kollagénből, jóval nagyobb mennyiséget kellene elfogyasztani belőle. Ugyanez a helyzet a kocsonyával, disznóbőrrel, csirkelábbal stb...

Összetevők: I-es típusú hidrolizált kollagén (marha), kapszulahéj (zselatin), nátrium- hialuronát.

Tápanyagtáblázat a napi adagra vetítve:

Kollagén/ hidrolizált kollagén I-es típus

2000 mg

Nátrium-hialuronát (hialuronsav)

200 mg

Fogyasztási javaslat: napi 5 kapszula, étkezés közben elfogyasztani, de akár 2 részletben is fogyasztható.

Csomagolás: nettó 68,75g PET visszazárható flakon,

Kiszerelés: 125db kapszula = 25 adag.

Allergén információ: Tej-, szója- és tojásfehérjét, glutént, szezámmagot, mustármagot illetve mogyorót feldolgozó üzemben készült!

Tárolás: száraz, hűvös helyen.

Figyelmeztetés: Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Kisgyermektől elzárva tartandó!

Forgalmazó: Hofood Kft., H-1031 Budapest, Nánási út 14/a.

Források:

1.       Fraser JR, Laurent TC, Laurent UB. Hyaluronan: its nature, distribution, functions and turnover. J Intern Med. 1997 Jul;242(1):27-33. doi: 10.1046/j.1365-2796.1997.00170.x.

2.       Oe M, Sakai S, Yoshida H, et al. Oral hyaluronan relieves wrinkles: a double-blinded, placebo-controlled study over a 12-week period. Clin Cosmet Investig Dermatol. 2017;10:267-273. Published 2017 Jul 18. doi:10.2147/CCID.S141845

3.       Duckney P, Wong HK, Serrano J, Yaradou D, Oddos T, Stamatas GN. The role of the skin barrier in modulating the effects of common skin microbial species on the inflammation, differentiation and proliferation status of epidermal keratinocytes. BMC Res Notes. 2013;6:474. Published 2013 Nov 18. doi:10.1186/1756-0500-6-474

4.       Eberting CL, Coman G, Blickenstaff N (2014) Repairing a Compromised Skin Barrier in Dermatitis: Leveraging the Skin’s Ability to Heal Itself. J Allergy Ther 5: 187. doi:10.4172/2155-6121.1000187

5.       Papakonstantinou E, Roth M, Karakiulakis G. Hyaluronic acid: A key molecule in skin aging. Dermatoendocrinol. 2012;4(3):253-258. doi:10.4161/derm.21923

6.       Oe, M., Tashiro, T., Yoshida, H. et al. Oral hyaluronan relieves knee pain: a review. Nutr J 15, 11 (2015). https://doi.org/10.1186/s12937-016-0128-2

7.       Richette P, Chevalier X, Ea HK, et al. Hyaluronan for knee osteoarthritis: an updated meta-analysis of trials with low risk of bias. RMD Open. 2015;1(1):e000071. doi:10.1136/rmdopen-2015-000071

8.       Nelson FR, Zvirbulis RA, Zonca B, et al. The effects of an oral preparation containing hyaluronic acid (Oralvisc®) on obese knee osteoarthritis patients determined by pain, function, bradykinin, leptin, inflammatory cytokines, and heavy water analyses. Rheumatol Int. 2015 Jan;35(1):43-52. doi:10.1007/s00296-014-3047-6

9.       Jensen GS, Attridge VL, Lenninger MR, Benson KF. Oral intake of a liquid high-molecular-weight hyaluronan associated with relief of chronic pain and reduced use of pain medication: results of a randomized, placebo-controlled double-blind pilot study. J Med Food. 2015 Jan;18(1):95-101. doi:10.1089/jmf.2013.017

10.   Aya KL, Stern R. Hyaluronan in wound healing: rediscovering a major player. Wound Repair Regen. 2014 Sep-Oct;22(5):579-93. doi: 10.1111/wrr.12214.

11.   Kaya S, Schmidl D, Schmetterer L, Witkowska KJ, Unterhuber A, Aranha Dos Santos V, Baar C, Garhöfer G, Werkmeister RM. Effect of hyaluronic acid on tear film thickness as assessed with ultra-high resolution optical coherence tomography. Acta Ophthalmol. 2015 Aug;93(5):439-43. doi: 10.1111/aos.12647. Epub 2015 Jan 20.

12.   Yeseul Kim, Chan Hee Moon, Bo-Yeon Kim, Sun Young Jang, "Oral Hyaluronic Acid Supplementation for the Treatment of Dry Eye Disease: A Pilot Study", Journal of Ophthalmology, vol. 2019, Article ID 5491626, 5 pages, 2019. https://doi.org/10.1155/2019/5491626

Kedvező 4.190 Ft-os ár! Rendelje meg Collango Hyalurionic Acid + Collagen kapszula 125db termékünket! Írja meg róla véleményét! 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!