Tájékoztatjuk, hogy a honlap szöveges fájlokat, ún. „adatmorzsákat“ (cookie-kat) használ anonimizált látogatottsági információk gyűjtése céljából, valamint bizonyos szolgáltatások ezek nélkül nem lennének elérhetőek. A honlap további használatával hozzájárulását adja a cookie-k tárolásához és felhasználásához. További információért olvassa el adatvédelmi irányelveinket.

 

Megértettem
Termékek Menü

Gold Omega-3 kapszula 60db Olimp Labs

Ár:
4.950 Ft
3.490 Ft (2.748 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 29%
Cikkszám: 4632
Elérhetőség: Rendelhető
Gyártó: Olimp Labs
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Szerezhető hűségpontok: 35

Az Omega-3 zsírsavak a következő területeken lehetnek segítségünkre: szív-és érrendszer (magas vérnyomás, érelmeszesedés, koleszterin –és triglicerid szint csökkentésére), belső gyulladások, mint bélgyulladások, ízületi gyulladások, bőrbetegségek, mint ekcéma, psoriasis, allergiák, depresszió, mentális zavarok, idegkárosodások. 

Leírás és Paraméterek

Gold Omega 3 kapszula 60db (1000mg halolaj) Olimp Labs

 

Tiszta Omega-3 halolaj kapszula , extra magas hatóanyagtartalommal (magas EPA és a DHA tartalom)

 

EPA: 330 mg
DHA: 220 mg
E-vitamin: 6,7 mg

 

Az Omega-3 zsírsavak, (másként F-vitaminok, vagy többszörösen telítetlen zsírsavak), esszenciálisok, azaz a szervezet nem tudja előállítani őket, ezért táplálkozással kell bevinnünk. A Sejtek falát építik fel, hormonokhoz hasonló vegyületekké, prosztaglandinokká alakulnak a szervezetben, ezzel minden sejtre, szervre hatással vannak. Felhasználási terület: szív-és érrendszer (magas vérnyomás, érelmeszesedés, koleszterin –és triglicerid szint csökkentésére), belső gyulladások, mint bélgyulladások, ízületi gyulladások, bőrbetegségek, mint ekcéma, psoriasis, allergiák, depresszió, mentális zavarok, idegkárosodások.    

A halolaj kapszulák vásárlásakor figyelje a DHA és EPA zsírsavak mennyiségét! 

Az omega-3 zsírsavak, 2 legfontosabb komponensét a DHA-t és az EPA-t, mindig együtt fogyasszuk, azért hogy ezen esszenciális tápanyagok szinergikus hatásaiból származó összes előnyt élvezhessük.

DHA (docosahexaenoic acid - dokozaheptaénsav) az agy teljesítményéhez, az idegrendszer stabilizálásához (az idegi ingerületet átvivő anyagok - neurotranszmitterek, mint szerotonin, dopamin, endorfinok kialakulásánál). A retina alapvető alkotó eleme.

EPA (eicosapentaenoic acid - eikozapentaénsav) a keringési rendszer működését segíti, szabályozza a sejtek működését.

Ezek a csodálatos zsírsavak tested minden egyes egészséges sejtjében megtalálhatóak. Lennének!

Ám van itt 2 probléma:

1. az omega-3 zsírsavak esszenciális zsírsavak, vagyis a szervezet nem képes azokat előállítani, ezért a táplálékkal kell felvenni.

2. Az esszenciális zsírsavak egy másik csoportját képezik az omega-6 zsírsavak, a két zsírsav bevitelének megfelelő mennyisége és aránya teremti meg azt az egyensúlyt, ami a szervezet megfelelő működését garantálja. A problémát az egyensúly felbomlása jelenti, amire az omega-6 zsírsav túlzott bevitele és az omega-3 zsírsav hiány a jellemző. A kívánatos arányszám, 1:2 helyett – 1:20-1:25 körüli volt már a XXI. század első évtizedében is. Az arány eltolódásának oka a tömegtermelés és tömegtermesztés, a nagyipari napraforgó és repceolaj gyártás, illetve a növényi margarinok térhódítása.

Kutatók folyamatosan hívják fel a figyelmet az omega-3 zsírsav hiányára, hiszen a vezető halálozási okok között található infarktus, különböző gyulladásos bél-és bőrbetegségek, mint psoriasis megelőzhetők, kezelhetők lennének.

Az omega-3 zsírsavak nélkülözhetetlenek az egészség fenntartásához.

2 fontos dolgot kell tudni róluk:

1. A szervezet nem képes őket előállítani (esszenciálisak), táplálkozással kell bejutniuk a szervezetbe.

2. Az emberi sejtek részét képezik, na már most az ember, sejtekből épül fel!

(legnagyobb mennyiségben az agysejtekben és a szinapszisoknál, ahol az idegingerület átvitele zajlik )

Az omega zsírsavak vitathatatlanul bizonyított szerepei.

Az omega zsírsavak, a sejtfal és enzimek felépítői, azok működésében, valamint a látásban, a szaporodásban, az emberi agy magzati és a csecsemőkori fejlődésében, de a későbbi működésében is létfontosságú szerepük van. A zsírsavak származékai (leukotriének, prosztaglandinok, thromboxán-vegyületek) az anyagcsere, a vérnyomás, a véralvadás szabályozásában és az immunrendszer működésében egyaránt fontos szerepet töltenek be. 

Halolajak – Erős szív –és idegrendszer

A kutatók kíváncsian vizsgálták, miért kevés a grönlandi eszkimóknál a magas zsírtartalmú étrend ellenére a szív- és érrendszeri megbetegedések száma. A választ az eszkimók fő táplálékában, az omega-3 zsírsavakat tartalmazó halhúsban találták meg. Az omega-3 zsírsavak kulcsszerepet játszanak a szervezet számos életfontosságú folyamatában: kezdve a vérnyomás és a véralvadás szabályozásától az immunrendszer erősítéséig. Sokféle betegség megelőzésében és kezelésében hasznos kiegészítők.

Az omega-3 zsírsavak hatásai:

• Szív- és érrendszeri, valamint egyéb keringési megbetegedések. (magas vérnyomás, érelmeszesedés, koleszterin –és triglicerid szint csökkentésére)

• Gyulladással járó megbetegedések kiegészítő terápiája. (bélgyulladások, bőrgyulladások, izületi gyulladás, IBS, diabéteszesek krónikus gyulladásai)

• Demencia – több, mint 100 fajta agyi rendellenességet magába záró fogalom- agyi funkciók elvesztése (Az Alzheimer-kór a demencia leggyakoribb formája)

omega-3 zsírsavbevitellel az agysejtek közötti ingerület-átvitel bizonyítottan javul, növeli az idegsejtek élettartamát.

• Depresszió és függőségek, mint alkoholizmus kiegészítő terápiája - a depresszióhoz van köze az agyban kialakuló hosszú láncú zsírsavhiánynak, főként EPA hiányának. Az omega-3 zsírsavak beépülnek az idegsejtek falába, növekvő transzportfolyamatokat és átjárhatóságot biztosítva ezzel. Az omega-3 zsírsavak javítják a hangulatot, erősítik az idegrendszert.

• Éleslátás omega-3 zsírsavakkal - a retina elfajulásával járó szembetegségek kiegészítő terápiájához, mint például a makula degeneráció.

• Fogyókúra – az omega-3 zsírsavak nélkülözhetetlen társak a zsírszövet csökkentéséhez. Gátolja a zsírszövet kialakulását és aktívan serkenti a zsírégetést, csökkenti a BMI indexet. Növeli a tápanyag hasznosulást.

 

 • Nélkülözhetetlen az immunrendszer normális működéséhez, autoimmun betegségek esetén is.

• Segít a bőrbetegségek (pl. ekcéma, psoriázis, hajhullás stb.) megelőzésében és kiegészítő kezelésénél is.


EPS – DHS - ALS

A halhúsban a zsír többszörösen telítetlen zsírsavakat - nevezetesen omega-3 zsírsavat tartalmaz. Ezek eltérnek azoktól a többszörösen telített zsírsavaktól, amelyek a növényi olajokban vannak (omega-6 zsírsavak), és a szervezetre gyakorolt hatásukban is mások. (A halak sem maguk állítják elő ezeket a zsírsavakat, hanem a táplálékul szolgáló planktonokból szerzik be - minél hidegebb a víz, annál több omega-3 zsírsavat tartalmaz a plankton). A két leghatékonyabb omega-3 zsírsav, az eikozapentán-sav (EPS) és a docozahexán-sav (DHS). 

A harmadik omega-3 zsírsavat, az alfa-linolénsavat (ALS) csak bizonyos növényi olajok (például a lenmagolaj) és egyes zöld levelű növények (például a porcsin) tartalmazzák. Az ALS azonban az EPS-től és a DHS-től eltérő módon hat a szervezetre.

Az omega-3 zsírsavak legfőbb tulajdonságai

A halolajak bizonyítottan csökkentik a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát. Ezt többféle módon teszik. Egyrészt az omega-3 zsírsavak gátolják a vérben lévő vérlemezkék egymáshoz csapódását, és az éren belüli vérrögképződést, ami infarktushoz vagy szélütéshez vezethet. Másrészt csökkentik a vérzsír (triglicerid) szintjét, védenek az érelmeszesedés ellen. Végül, de nem utolsósorban a közelmúltban végzett vizsgálatok azt bizonyították be, hogy az omega-3 zsírsavak javítják a szívben az ingerületvezetést és így elejét veszik a szívritmuszavarok kialakulásának.

A verőérfalban az omega-3 zsírsavak megakadályozzák a plakkok kialakulását; gyakran itt kezdődik az éren belüli vérrögképződés. Az angioplasztika során, a beteg combverőerén át ballont vezetnek a beszűkült szívkoszorúérbe, itt ezt felfújva összenyomják a plakkot, ily módon javítva a véráramlást. Utókezelésként a betegek gyógyszereit halolajakkal kiegészítve, hatékonyan meg lehet gátolni a koszorúerek újbóli elzáródását. A halolajak hatására ugyanis a verőerek kitágulnak, és a szív vérellátása javul. A halolajaknak az erekre gyakorolt hatása a Raynaud-szindróma (Hátterében valamilyen autoimmun betegség áll. Tünet: rohamszerű, fájdalmas, elsápadó kezek, majd az ujjakban az érgörcs enyhülése után lilás színű ujjak, majd egy harmadik fázisban fájdalom megszűnés, és az ujjak kipirulnak, vörössé válnak) gyógyításában is hasznos lehet. Az omega-3 zsírsavak a szellemi frissesség és a lelki egészség megőrzésében fontos szerepet töltenek be.

Az omega-3 zsírsavak további előnyei

Az omega-3 zsírsavak általános gyulladáscsökkentőként is igen hatásosak. Sokan veszik hasznát ízületi problémáik, bőrfarkas vagy pikkelysömör kezelésében. Vizsgálatok bizonyították, hogy a reumatoid arthritis-es betegek ízületeinek duzzanata és merevsége a halolaj hatására csökken, sőt a halolaj rendszeres bevitelével kevesebb gyulladás gátló gyógyszer is elegendő. Crohn-szindrómában (idült vékony- vagy vastagbélgyulladásban) szenvedő embereket egy évig vizsgáltak, amelynek során egy csoportjuknak halolaj készítményt adtak, melynek napi halolaj tartalma kb. 3 g volt, a többiek pedig placebót kaptak. A vizsgálat végén kiderült, hogy a halolajjal kezeltek 69%-a tünetmentessé vált, míg a placebót szedőknek csak 28%-a mutatott javulást. A halolajak a menstruációs görcsök enyhítésében is segíthetnek.

Alkalmazása

Naponta egy kapszulát vegyen be. Hangulatingadozások esetén 2x1 kapszulát. Szív- és érrendszeri betegségek, Raynaud-szindróma, bőrfarkas és pikkelysömör esetén: szedjen napi 3x1 kapszulát. Reumatoid arthritis esetén: napi 3x2 a javasolt mennyiség. Bél- gyulladás esetén: napi 4x1 az ajánlott mennyiség. A kapszulákat mindig étkezés közben vegye be.

 

Omega 3 zsírsavakkal végzett további kutatások:

Emlőrák:

A Los Angeles-i University of California kutatói szerint az ómega-3 zsírsavakkal segíthetnek az emlőrák leküzdésében és az egészséges emlőszövet fenntartásában.

Állatkísérletek is bizonyítják, hogy ritkább az emlőrák, ha az étrend halolajakat tartalmaz.

Vastagbél rák:

A halolajak a vastagbélrákot is megelőzhetik. Egy közelmúltban végzett vizsgálat során az alanyok egy csoportjának naponta 4400 mg halolajat adtak. Kiderült, hogy szervezetükben sokkal kevesebb karcinogén anyag képződött, amely a vastagbélrák kialakulását okozza, mint a placebóval kezelt társaik szervezetében.

Depresszió:

Kutatások igazolták, hogy az alacsony DHA szinttel rendelkező emberek hajlamosabbak a depresszióra. Ennek az oka az, hogy a DHA első számú esszenciális zsírsav a központi idegrendszerben.

Tudtad?

* Omega 3 zsírsav a várandós mamáknak! A terhesség alatt a méhlepény és a tejmirigyek fejlődéséhez elengedhetetlen az omega zsírsavak jelenléte. Szoptatás alatt az anyatejből, beépülnek a magzat idegrendszerébe és a szemideghártya sejtjeibe, biztosítva a csecsemő optimális látás élességét és szellemi fejlődését.

Kisokos

Mikor beszélünk magas vérnyomásról?

Ha a Systoles (felső érték) 150hgmm fölött van

Ha a Dyastoles (alsó érték) 100hgmm fölött van


Omega 9 zsírsavak

Léteznek úgynevezett olajsavak, amiket Omega 9 zsírsavaknak neveztek el. Az egészséges omega zsírsav - arány kialakításához nem kell őket figyelembe venni. A szervezet képes szintetizálni, ezért nem esszenciális zsírsav.

Forgalmazza: Doktor Természet

 

Kedvező 3.490 Ft-os ár! Rendelje meg Gold Omega-3 kapszula 60db Olimp Labs termékünket! Írja meg róla véleményét! 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Íme még néhány szuper jó ajánlat: