Tájékoztatjuk, hogy a honlap szöveges fájlokat, ún. „adatmorzsákat“ (cookie-kat) használ anonimizált látogatottsági információk gyűjtése céljából, valamint bizonyos szolgáltatások ezek nélkül nem lennének elérhetőek. A honlap további használatával hozzájárulását adja a cookie-k tárolásához és felhasználásához. További információért olvassa el adatvédelmi irányelveinket.

 

Termékek Menü

GYÓGYÍTÁS ÉS EGÉSZSÉGMEGŐRZÉS NÖVÉNYEKKEL

Ár:
5.900 Ft (5.619 Ft + ÁFA)
Cikkszám: 1702
Elérhetőség: Rendelhető
Gyártó: JAVALLAT
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Szerezhető hűségpontok: 59

A szerzők több mint 200 betegségkezelésre vonatkozó ajánlást fogalmaznak meg az Európai Gyógyszerügynökség Gyógynövény Szakbizottságának (EMA HMPC) monográfiái alapján. Legyen szó többek között légúti betegségekről, ízületi problémákról, húgyúti fertőzésekről, májműködés támogatásáról, székrekedésről, szív- és érrendszeri panaszokról, emésztőrendszeri gondokról, a könyvben biztosan található megalapozottan alkalmazható gyógynövény. A könyv alapján akár egy saját gyógynövényes házipatika is összeállítható a leggyakoribb betegségek kezelésére.

Leírás és Paraméterek

GYÓGYÍTÁS ÉS EGÉSZSÉGMEGŐRZÉS NÖVÉNYEKKEL

KÖZÉRTHETŐEN, TÖMÖREN, TUDOMÁNYOS MEGALAPOZOTTSÁGGAL A GYÓGYNÖVÉNYEKRŐL

  • 100 gyógynövény részletes bemutatása.
  • 700 tudományos kutatás értékelése.
  • 200 hivatalos ajánlás betegségkezelésre.
  • 400 uniós egészségtámogató hatás.
  • 300 színes gyógynövényfotó.

Milyen betegségek kezelésére alkalmasak?

A szerzők több mint 200 betegségkezelésre vonatkozó ajánlást fogalmaznak meg az Európai Gyógyszerügynökség Gyógynövény Szakbizottságának (EMA HMPC) monográfiái alapján. Legyen szó többek között légúti betegségekről, ízületi problémákról, húgyúti fertőzésekről, májműködés támogatásáról, székrekedésről, szív- és érrendszeri panaszokról, emésztőrendszeri gondokról, a könyvben biztosan található megalapozottan alkalmazható gyógynövény. A könyv alapján akár egy saját gyógynövényes házipatika is összeállítható a leggyakoribb betegségek kezelésére.

Milyen kutatási eredmények támasztják alá hatásukat?

A szerzők több mint 700 gyógynövénnyel végzett vizsgálatot tanulmányoztak és értékeltek megalapozottság szerint. Laboratóriumi vizsgálatok, állatkísérletek, illetve embereken végzett megfigyeléses és klinikai kutatások eredményei egyaránt szerepelnek a könyvben.

Hogyan őrizhető meg gyógynövényekkel az egészség?

A gyógynövények több mint 400 egészségtámogató hatása szerepel a kiadványban, amit a szerzők az Európai Élelmiszer-biztonsági Hivatal jegyzéke alapján állítottak össze. Az ajánlások többek között segíthetnek a testsúly csökkentésében, az egészséges koleszterin- és vércukorszint fenntartásában, a szív és az érrendszer egészségének megőrzésében, a menstruációs komfort fenntartásában vagy éppen az anyatej termelésének fokozásában.

Milyen gyógynövénykészítményt érdemes használni? 

Minden készítménynek megvannak a maga előnyei és hátrányai. A könyv ezeket is részletesen feltárja, legyen szó többek között teákról, tinktúrákról, porokról, száraz kivonatokról.

Mire és hogyan hatnak a gyógynövények?

A gyógynövények hatása a bennük lévő speciális szerkezetű hatóanyagoktól várható, amelyeket a könyv a felhasználási módjukra fókuszálva mutat be. Így részletesen megismerhető, hogyan és mire hatnak a szacharidok, az illóolajok, a tanninok, a flavonoidok, a szaponinok, a keserűanyagok, az alkaloidok, a kumarinok, a karotinoidok és a glükozinolátok.

Gyógynövényt vagy szintetikus gyógyszert érdemes használni?

Erre a gyakran felmerülő kérdésre is választ ad a könyv, összehasonlítva a gyógynövények és szintetikus gyógyszerek hatóanyagait, az általuk kifejtett hatás összetettségét, erősségét és lehetséges mellékhatásaikat.

Milyen kockázatai vannak a gyógynövények fogyasztásának?

A gyógyszerreklámokban szereplő utolsó mondatot mindenki kívülről ismeri: „A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!” A gyógynövények mellé azonban általában nem jár betegtájékoztató, az orvosok általában keveset tudnak róluk, de még a gyógyszerészek ismeretei is korlátozottak lehetnek egyes gyógynövényekkel kapcsolatban. A könyv ezt az űrt is pótolja, részben általános tanácsokkal, de a benne ismertetett 100 gyógynövénnyel kapcsolatban konkrétan is.

Fogyaszthatják őket várandós és szoptatós anyukák?

Melyik gyógynövény, milyen hatással lehet a kismama, a fejlődő magzat és csecsemő szervezetére? A könyv szakértői megvizsgálták, hogy milyen gyógynövények fogyasztása lehetséges és melyek ellenjavalltak ebben az időszakban.

Mit használhatnak a gyerekek?

Bár a gyógynövények sok területen segítenek az egészség megőrzésében és a betegségek kezelésében, a gyermekek esetén alapvetően három terület van, ahol megalapozottan és biztonságosan alkalmazhatók: emésztőrendszeri panaszok, megfázás, immunrendszer működésének támogatása, illetve a nyugtató, alvást elősegítő hatás. A könyvben szereplő valamennyi gyógynövény esetén életkorhoz igazított adagolással segítik a szerzők a szülőket a biztonságos és eredményes választásban.


MIRŐL OLVASHAT MÉG A KÖNYVBEN?

A GYÓGYÍTÁS ÉS EGÉSZSÉGMEGŐRZÉS GYÓGYNÖVÉNYEKKEL CÍMŰ KÖNYVBŐL KIDERÜL:

- Hogyan kísérték végig a gyógynövények az emberi civilizáció fejlődését?
- Milyen minőségi feltételeknek kell megfelelnie a természetes készítményeknek?
- Mi alapján állítható, hogy egy gyógynövény használata hatásos és/vagy eredményes?
- Mikor, hol és hogyan gyűjthetők a természetben?
- Milyen előnyei és korlátjai vannak a standardizálásnak?
- Mennyi gyógynövényt érdemes egyszerre használni?
- Milyen jelentőségük volt és van a népi gyógyászatban?

A KÖNYV SZAKÉRTŐI

SZERZŐ, LEKTOR: Dr. Csupor Dezső DSc

Az MTA doktora, szakgyógyszerész, gyógynövénykutató. Államilag elismert gyógyszerellenőrzés, farmakognózia (természetes eredetű gyógyszer) szakértő. 
Évtizedek óta oktat fitoterápiát gyógyszerész- és orvostanhallgatóknak. Számos, gyógynövényekkel kapcsolatos tudományos közlemény és szakkönyv szerkesztője, szerzője, társszerzője.

SZERKESZTŐ, SZERZŐ: Papp János

Okleveles kertészmérnök, gyógynövény-alkalmazási szakmérnök, fitoterapeuta.
Több mint száz gyógynövény alapú, egyedi gyártástechnológiájú élelmiszer és étrend-kiegészítő kifejlesztője.

LEKTOR: Dr. Csupor-Löffler Boglárka PhD

Szakgyógyszerész, gyógynövénykutató, tudományos tanácsadó. Államilag elismert gyógyszerellenőrzés, farmakognózia szakértő.
Számos, gyógynövényekkel kapcsolatos tudományos közlemény és szakkönyv szerzője, társszerzője. 

ISBN 978-615-01-9208-6

BELELAPOZNA A KÖNYVBE VÁSÁRLÁS ELŐTT? 
TÖLTSÖN LE BELŐLE 60 OLDALT IDE KATTINTVA!

Kedvező 5.900 Ft-os ár! Rendelje meg GYÓGYÍTÁS ÉS EGÉSZSÉGMEGŐRZÉS NÖVÉNYEKKEL termékünket! Írja meg róla véleményét! 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!