Tájékoztatjuk, hogy a honlap szöveges fájlokat, ún. „adatmorzsákat“ (cookie-kat) használ anonimizált látogatottsági információk gyűjtése céljából, valamint bizonyos szolgáltatások ezek nélkül nem lennének elérhetőek. A honlap további használatával hozzájárulását adja a cookie-k tárolásához és felhasználásához. További információért olvassa el adatvédelmi irányelveinket.

 

Megértettem
Termékek Menü

Huminiqum huminsav alapú kapszula 120db

Ár:
6.390 Ft
5.935 Ft (4.673 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 7%
Cikkszám: 5320
Elérhetőség: Rendelhető
Gyártó: Egyéb
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Szerezhető hűségpontok: 60

Huminsavat, fulvosavat és mikroelemeket tartalmazó kapszula, a védekezőképesség javítására, betegségek utáni lábadozáshoz, ásványi anyagok és nyomelemek pótlására, a szervezet tisztítására, a szellemi és fizikai teljesítőképesség javítására.
Magyar alapanyagokból, Magyar szellemi tőkével, Magyar munkaerővel előállítva.

Leírás és Paraméterek

Huminiqum huminsav alapú kapszula 120db

Huminsavat, fulvosavat és mikroelemeket tartalmazó kapszula, a védekezőképesség javítására, betegségek utáni lábadozáshoz, ásványi anyagok és nyomelemek pótlására, a szervezet tisztítására, a szellemi és fizikai teljesítőképesség javítására.
Magyar alapanyagokból, Magyar szellemi tőkével, Magyar munkaerővel előállítva.

Mi is az a huminsav?

Kevesen ismerik, pedig a huminsav rendkívül nagy segítség lehet az egészségünk megőrzésében. De pontosan mi ez az anyag, és mit érdemes tudni róla?

A huminsav a szerves anyagok végső bomlásterméke. Ez a bomlás egy teljesen természetes folyamat, mely évezredek alatt megy végbe. A komplex molekulájú huminsavak létrejöttében nagy szerepe van a különböző biokémiai folyamatoknak, de a mikroorganizmusoknak is. 

A huminsav (kisebb-nagyobb koncentrációban) megtalálható a talajban, de édes- és sós vizekben, így az óceánban is, ám az értékes tulajdonságokkal rendelkező molekulákat a homogén karbon-kori eredetű tőzegből nyerhetjük ki legjobban. 

A világ egyik legjobb minőségű huminsav-lelőhelye Magyarországon, Hévíz mellett található, különlegessége, hogy mélyen a földfelszín alatt képződött, így tökéletesen tiszta, nincsenek benne szennyeződések. 

Újdonság lenne a huminsav?

Bár a huminsavról még mindig meglehetősen keveset tudnak a tudósok, valójában ezeket a vegyületeket évszázadok óta használják. Földművelő őseink jól tudták, hogy a termőföld minősége meghatározza, hogy milyen lesz a megtermelt zöldség vagy gyümölcs, így mindent igyekeztek megtenni azért, hogy a föld ne „merüljön ki”. 

A tápanyagok visszapótlásának legismertebb módja természetesen a trágyázás, de a humusznak is nagyon jó hatásai vannak. A humusz pedig tulajdonképpen – néhány tízezer évvel – megelőzi a huminsavakat. 

Miért olyan értékes a huminsav?

A huminsavak, fulvosavak (mindkettő nagyjából ugyanazt az anyagot jelenti, a legfőbb különbség az ezeket alkotó szén és oxigén aránya) legfontosabb tulajdonsága az, hogy kelátképző hatásuk révén a szervetlen anyagokat az élő szervezet számára szerves formájúvá alakítják. Így a létfontosságú tápanyagok fel tudnak szívódni az emberi szervezetben. A huminsavak önmagukban is kb. 70-féle ásványi anyagot tartalmaznak, de ha hozzákötjük ásványi anyagokhoz és nyomelemekhez (vas, króm, cink, szelén) akkor azok is hatékonyabban tudnak felszívódni.

A huminsav kivezeti a nehézfémeket

Amellett, hogy a huminsavak és fulvosavak rengeteg értékes ásványi anyagot tartalmaznak, magas koncentrációban és „tiszta” formában, különlegességük, hogy képesek megkötni a nehézfémeket (ólmot, kadmiumot, céziumot, urániumot stb.), és eltávolítja azokat.

Ez utóbbi azért is fontos, mert a szervezetünkbe sajnos nemcsak olyan fémek kerülhetnek be, melyek szükségesek a sejtjeink megfelelő működéséhez, hanem olyanok is, melyek kifejezetten káros hatásúak.

Kutatások bizonyítják, hogy a huminsavak nemcsak az emberi szervezetre vannak rendkívül kedvező hatással (pl. erősítik az immunrendszert, segítik a méregtelenítési folyamatokat, segítenek regenerálni a sejteket stb.), de a termőtalajra, sőt az állatokra is jótékonyan hatnak. 

Jótékonyan hathat a bélrendszerünkre és az immunrendszerünkre

Egyre több bizonyítékot találnak arra a tudósok, hogy a bélrendszerünk nemcsak az emésztésünkben játszik szerepet, de a hangulatunkat is befolyásolja, sőt az immunrendszerünk megfelelő működéséhez is nélkülözhetetlen, hogy a beleink rendben legyenek. A bélrendszer rendellenességei – vagyis ha túlságosan alacsony a jótékony hatású baktériumok száma – gyakoribb fertőzésekhez, hasmenéshez és egyéb betegségekhez vezethetnek.

A huminsavban jó néhány olyan tápanyagot találhatunk, melyek javítják a belek egészségét: nyomelemeket, pre- és probiotikumokat, zsírsavakat és elektrolitokat. A huminsav rendszeres fogyasztásával segíthetjük a jó baktériumok munkáját, és erősíthetjük azt a képességüket, hogy újra megteremtsék az egészséges mikrobiológiai környezetet.

Serkentheti a méregtelenítési folyamatokat

A huminsavak serkentik a  szervezetünk méregtelenítési folyamatait, többek között (mivel természetes kelátképzők) megkötik azokat a toxinokat és nehézfémeket, melyek az élelmiszereinken, az ivóvizen, a gyógyszereken, a szennyezett levegőn vagy a háztartásban használt kemikáliákon keresztül a testünkbe jutnak. 

Segítheti az emésztést és a tápanyagok felszívódását a huminsav 

Köszönhetően annak, hogy a huminsavak jótékonyan hatnak a bélben található baktériumokra, fogyasztásával csökkenthetőek a kellemetlen emésztési tünetek, például a hasmenés, a székrekedés, a puffadás, vagy az ételérzékenységgel összefüggő görcsök és fájdalom. Arról sem szabad elfeledkeznünk, hogy a huminsav különösen „tiszta” formában tartalmazza a tápanyagokat, vagyis hatékonyabban és gyorsabban adja át azokat a sejteknek.

A huminsav csökkenti a szabad gyökök okozta károsodás mértékét

Az úgynevezett szabad gyökök természetes folyamat során képződnek a szervezetünkben (sőt nélkülözhetetlenek is a testünk működéséhez), ám közel sem mindegy, hogy milyen mennyiségben. A modern életvitel következményeként sajnos a kelleténél több ilyen szabad gyök képződik, ez pedig krónikus betegségek, gyulladások kialakulásához, az öregedési folyamatok felgyorsulásához vezet. A szabad gyökök ellen az egyik legjobb módszer, ha nagyobb mennyiségben viszünk be antioxidánsokat, melyek megkötik ezeket a sejtkárosító molekulákat. A huminsav fogyasztása az egyik leghatékonyabb módszer erre, így védi a sejtjeinket a korai öregedéstől és a betegségeket okozó károsodásoktól.

Védi az agyat

A szabad gyökök és a nehézfémek súlyos betegségeket is okozhatnak, de a kognitív képességeinkre is hatással vannak: a kutatások szerint a mikroszkopikus gyulladások növelik például a memóriazavarok kialakulásának rizikóját. Mivel a huminsavnak erős antioxidáns hatásai, valamint kelátképző hatása révén nehézfémkivezető hatása van, ezért ezen betegségek ellen is védhet.

Csillapíthatja a fájdalmakat

A szervezetünkben felgyűlő toxinok, a gyulladások és a krónikus betegségek bizony kellemetlen tünetekkel járnak együtt, nemcsak fájdalommal vagy egyéb problémákkal, de az energiaszintünk csökkenésével, állandó fáradékonysággal is. A huminsav aktiválja, erősíti a szervezetünk biokémiai folyamatait, csökkenti a fájdalmakat, és olyan gondok ellen is hatásos, mint az álmatlanság vagy az érzelmi stressz okozta szorongás.

Megszépíti a bőrt a huminsav 

A szabad gyökök okozta károsodás sajnos túlságosan is jól látszódik a bőrünkön: itt lehet ugyanis először észrevenni az idő előtti öregedést. A huminsav antioxidáns tulajdonságainak segítségével segít hosszabb ideig megőrizni a bőrünk fiatalságát, de olyan problémák ellen is hatásos, mint az ekcéma vagy a gombás fertőzéssel összefüggő kiütések.

Hozzájárul a szervezet elsavasodásának megelőzéséhez

Már az ideális pH-értéktől való legkisebb eltérés is komoly következményekkel jár az egészségünkre, például sokkal fogékonyabbá válunk a fertőzésekre. A huminsav megakadályozza, hogy a testünk elsavasodjon, elősegíti, hogy a szervezet megőrizze az optimális pH-értékét.

Összetevők: Huminsav, Fulvosav, Vas-szulfát, Cink-szulfát, Mangán-szulfát, Réz-szulfát, Nátrium-tetraborát, Ammonium-molibdenát, Nátrium-hidrogén-foszfát, Nátrium-jodid, Króm-klorid, Nátrium-szelenát, Kobalt-klorid.

Felhasználási javaslat: A szükséges adagot bő folyadékkal vegyük be. Reggel étkezés előtt, illetve este étkezés után 15-20 perccel ajánlott bevenni.

Ajánlott napi adagolás:

Általános roborálásra: 1x2 db
Mikroelemek pótlására: 2x2 db
Sav-bázis egyensúly helyreállítására: 1x2 db
Fáradtság, levertség érzet esetén: 1x2 db
Fizikai megterhelés, versenyzés: 2x2 db
Szellemi kimerültség esetén: 2x2 db
Áldott állapotban, szoptatós anyáknak: 1x2 db
Betegség utáni lábadozás: 2x2 db
Gyerekeknek: 1x1 db

Tárolás:
• Felbontás után visszazárt kupakkal tároljuk, saját dobozában.
• Mágneses és elektromos terek közelében ne tároljuk (számítógép, TV, hűtőszekrény, stb...)
A készítmény tartósítószert nem tartalmaz.


Huminiqum kapszula összetevői

 

ANTIOXIDÁNS, GYÖKFOGÓ
Rendkívüli hatékonysággal megköti a szervezetben keletkező szabad gyököket, melyek számos betegség forrásai.

NÖVELI AZ ENZIMAKTIVITÁST
Az enzimek és vitaminok az életerő forrásai. Ezek alakítják át a felvett táplálékot energiává és biokémiai építőanyagokká. A huminsavak növelhetik az enzimaktivitást. Ha vitaminok és enzimek mellé fulosavat juttatunk, akkor azok biológiai hatékonysága megnő.

ANTIVIRÁLIS HATÁS
A huminsavak antivirális hatása a humán gyógyászatban régóta ismert és a huminsav talán a természet egyik legerősebb vírus ellenes hatóanyaga.

NÖVELI A SEJTMEMBRÁN ÁTERESZTŐ KÉPESSÉGÉT
Beviszi a szervetlen ásványi anyagokat a sejtmembránon.

SZERVES KELÁTKÉPZŐ
A szervetlen ásványi anyagokat és mikroelemeket "szerves" vegyületekké alakítják, bejuttatják a sejtekbe. Az élettani szempontból fontos ásványi anyagokat a természetben egyedülálló módon, könnyen cserélhető formában kötik meg, míg a toxikus nehézfémekkel oldhatatlan kötést alakítanak ki és kiürítik a szervezetből.

OPTIMALIZÁLHATJA AZ ÁSVÁNYI ANYAGOK FELVÉTELÉT
Biztosítja a szervezet számára az optimális ásványi anyag felvételt, azáltal, hogy a túlsúlyban lévő anyagok felvételét gátolja, míg a kisebb mennyiségben jelenlévő anyagok felvételét elősegítheti.

MEGKÖTI A TOXINOKAT
Fizikai- kémiai szerkezetükből adódóan a huminsavak szinte valamennyi vegyülettel képesek kölcsönhatásba lépni. A szervezetbe került toxikus anyagokat hatástalanítják és kiürítik. A legújabb amerikai kutatási eredmények szerint egy átlagember vérében 170 idegen anyag található.

HELYREÁLLÍTJA SZERVEZET SAV-BÁZIS EGYENSÚLYÁT
A" modern" táplálkozási szokások a szervezet elsavasodását okozzák. Az elsavasodás számos betegség okozója (pl. narancsbőr, reuma, asztma, elhízás, csontritkulás, hajhullás, élősködők, gombák). Szervezetünk e folyamatok ellen úgy védekezik, hogy a savakat ásványi anyagokkal semlegesíti és a keletkezett sókat elraktározza. Tehát ez a folyamat is a szervezet számára felhasználható mikroelemek szintjét csökkenti.

Kiszerelés: 120db

 

Kedvező 5.935 Ft-os ár! Rendelje meg Huminiqum huminsav alapú kapszula 120db termékünket! Írja meg róla véleményét! 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Youtube videók

Termék címkék: huminsav