Tájékoztatjuk, hogy a honlap szöveges fájlokat, ún. „adatmorzsákat“ (cookie-kat) használ anonimizált látogatottsági információk gyűjtése céljából, valamint bizonyos szolgáltatások ezek nélkül nem lennének elérhetőek. A honlap további használatával hozzájárulását adja a cookie-k tárolásához és felhasználásához. További információért olvassa el adatvédelmi irányelveinket.

 

Megértettem
Termékek Menü

JAVALLAT OLAJFA LEVÉL kapszula 60db

Ár:
1.990 Ft (1.567 Ft + ÁFA)
Cikkszám: 3835
Elérhetőség: Rendelhető
Gyártó: JAVALLAT
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Szerezhető hűségpontok: 20
Vonalkód: 5999569810661

JAVALLAT OLAJFA LEVÉL kapszula elősegíti a normál vérnyomás fenntartását, támogatja az egészséges vércukorszint kialakítását, fokozza a vesék vizeletkiválasztását, valamint antioxidáns hatóanyagai védik a szervezetet a sejtkárosító szabadgyököktől.

Leírás és Paraméterek

JAVALLAT OLAJFA LEVÉL kapszula 60db

60 db SonicFine® instant gyógynövényport tartalmazó kapszula.

Egészségügyi hatásai:

 • 1. Elősegíti a normál vérnyomás fenntartását.
 • 2. Támogatja az egészséges vércukorszint kialakítását. 
 • 3. Fokozza a vesék vizeletkiválasztását. 
 • 4. Antioxidáns hatóanyagai védik a szervezetet a sejtkárosító szabadgyököktől. 

EZÉRT AJÁNLJUK:

A legtöbb olajfa levelet (500 mg) tartalmazó kapszula Magyarországon!

Egy kapszula tartalma ~2,5 g szálas olajfalevél teafűnek felel meg.

A kapszulákban lévő SonicFine® instant gyógynövénypor általános előnyei:

 • akár 2x nagyobb biológiai hozzáférhetőség,
 • 8x nagyobb biológiai aktivitás,
 • 2x jobb oldhatóság,
 • 2x magasabb flavonoid- és polifenoltartalom,
 • 3x erősebb antioxidáns hatás,
 • 2x több vízoldható rost,
 • 100% hatóanyagtartalom.

Bevizsgált, kiváló minőségű gyógynövényből készült (minőségi tanúsítvány letöltése)

A kapszulákban lévő porból tea készíthető vagy bármilyen folyadékban elkeverhető.

Népgyógyászati alkalmazása:
Az olajfa levelét a népgyógyászatban többek között légúti fertőzések kezelésére, ízületi panaszokra és csontritkulás kezelésére alkalmazzák.

1. A NORMÁL VÉRNYOMÁS FENNTARTÁSÁT TÁMOGATÓ HATÁSA
Az olajfa levélkivonata hatásosan csökkentette a vérnyomást klinikai kutatásban. A vizsgálatban 12 olyan magas vérnyomásos beteg vett részt, akiket korábban nem kezeltek vérnyomáscsökkentő gyógyszerrel, továbbá 18 olyan, akik korábban vizelethajtó vagy béta-blokkoló gyógyszert kaptak magas magas vérnyomásuk kezelésére. A második csoport tagjai a gyógyszerek szedését az olajfalevél-kivonat szedése előtt 15 nappal abbahagyták. Ezután mindkét csoport két hétig placebo, vagyis hatóanyag nélküli készítményt kapott, amelyet ezután olajfalevél-kivonatra cseréltek. Az olajfalevél-kivonat hatására mindegyik vizsgált személynél csökkent a vérnyomás, emellett a kutatók a vércukorszint csökkenéséről is beszámoltak. (Dr. Cherif és munkatársai kutatása)

Indonéz kutatók az olajfalevél kivonatának hatását hasonlították össze kaptopril hatóanyagú vérnyomáscsökkentő gyógyszerrel. A kaptopril egy angiotenzin konvertáló enzimet (ACE) gátló gyógyszerhatóanyag, amely az erek tágítása révén csökkenti a vérnyomást, emiatt magas vérnyomás betegség, szívelégtelenség, szívinfarktus rövid és hosszú távú kezelésére, valamint cukorbetegség következtében létrejött vesebetegség kezelésére szolgál. A kutatásban 232 olyan beteg vett részt, akik I. fokozatú hipertóniától szenvedtek (149/94 átlagos vérnyomás értékekkel). A betegek egyik fele olajfalevél-kivonatot, a másik fele pedig kaptopril hatóanyagú gyógyszert kapott. A 8 hetes kezelés végén mindkét csoportban nagyjából azonos mértékben csökkent a szisztolés a diasztolés vérnyomásérték is. Az olajfalevél-kivonatot kapók szisztolés értéke átlagosan 12 Hgmm-el, diasztolés értéke pedig átlagosan 5 Hgmm-el lett alacsonyabb a kezelés kezdetéhez képest. Az olajfalevél-kivonatot szedőknél a vérnyomás-csökkenésen túl a vér triglicerid-szintjének csökkenését is megfigyelték (ez a hatás nem jelentkezett a kaptorpil csoportban) (Dr. Susalit és munkatársai kutatása)

Az előző kutatásban alkalmazott olajfalevél-kivonatot egypetéjű ikreken is vizsgálták. A vizsgálatban 40 olyan iker vett részt, akiknek enyhén emelkedett volt a vérnyomásuk (137/80 Hgmm). A nyolc hetes kezelés hatására az ikerpárok azon tagjainál, akik nagy dózisban kapták az olajfalevél-kivonatot átlagosan 11 Hgmm-el csökkent a szisztolés és 4 Hgmm-el a diasztolés vérnyomásérték. A kutatók a kísérletben az olajfalevél-kivonat vérnyomáscsökkentő hatásán kívül megfigyelték a LDL-koleszterinszintet csökkentő hatását is. (Dr. Perrinjaquet-Moccetti és munkatársai kutatása)

2. AZ EGÉSZSÉGES VÉRCUKORSZINT KIALAKÍTÁSÁT TÁMOGATÓ HATÁSA
Az olajfalevél-kivonat vércukor-egyensúlyra gyakorolt hatását vizsgálták 2-es típusú felnőtt cukorbetegeken. Ebben a 14 hétig tartó placebokontrollos vizsgálatban 79-en vettek részt. A kísérletben a kezelés elején és végén is mérték a betegek hemoglobin A1c (HbA1c) szintjét. Ez egy olyan vércukor szintet jelző paraméter, amelynek segítségével megítélhető az elmúlt 6-10 hét vércukor értékének átlaga, így pontos képet fest a terápia hatásosságáról. A kísérletben szintén vizsgálták a vérplazma inzulinszintjét is. Az eredmények azt mutatták, hogy az olajfalevél-kivonat jelentősen csökkentette a HbA1C szintjét, amely igazolta, hogy tartós szedése javítja a vércukor-egyensúlyt. Szintén csökkent az étkezések közötti inzulinszint (amelynek megemelkedett szintje éhségérzetet vált ki), viszont nem változott az étkezés hatására termelődő inzulin mennyisége, (Dr. Wainstein és munkatársai kutatása)

Egy új-zélandi kutatásban azt vizsgálták, hogy miképp hat az olajfalevél-kivonat a középkorú, túlsúlyos férfiakra (átlagéletkoruk 46 év volt, átlagos BMI értékük 28 kg/m(2)). A vizsgált személyeket két csoportra osztották, az egyik felük 6 héten keresztül olajfalevél-kivonatot a másik pedig placebót kapott. Ezután hat hétig nem kaptak kezelést, majd a korábban placebót kapó csoport kapta a kivonatot, a másik pedig a placebót. Ezzel a kísérleti eljárással biztosították a kutatók, hogy a hatás kizárólag az olajfalevél-kivonatra legyen visszavezethető. A vizsgálat egyértelmű eredményt hozott: az olajfalevél-kivonat hatására jelentősen, 15 százalékkal javult a sejtek inzulinérzékenysége, tehát az inzulin hatására a sejtek több cukrot voltak képesek felvenni a vérből, ezáltal csökkentve a vércukor szintet. 28 százalékkal javult a hasnyálmirigy béta sejtjeinek teljesítménye, illetve számos magas vércukor szinthez tartozó paraméter (interleukin-6, IGFBP-1, IGFBP-2) értékében is jelentős javulást mértek. A vizsgálati eredmények alapján a kutatók úgy ítélték meg, hogy az olajfalevél-kivonat hatásos eszköze lehet a metabolikus szindróma kialakulásának megelőzésében középkorú túlsúlyos férfiak esetében . (Dr. de Bock és munkatársai kutatása)

3. A VESÉK VIZELETKIVÁLASZTÁSÁT FOKOZÓ HATÁSA
A vesék vizeletkiválasztásának fokozása főképp idős korban fontos, amikor a szervezet a szükségesnél több vizet tart vissza a szervezetben. A lassuló anyagcsere és a kis mennyiségű vizelet miatt az idősebb emberek ritkábban szomjaznak meg, kevesebb folyadékot fogyasztanak. Az Európai Gyógyszerügynökség ezért az olajfa levelét enyhe vízvisszatartás esetén a vesén keresztül történő vízeltávolítás elősegítésére ajánlja. Az ajánlást az olajfa levelével végzett kutatási eredmények és az évtizedes tapasztalatok alapján dolgozták ki. (Dr. Chinou és munkatársai kutatása)

Az olajfalevél vizelethajtó hatásával kapcsolatban eddig egyetlen emberekkel végzett kísérletet végeztek, ebben minden nap nagyon kis mennyiségű (3-5 ml) olajfalevél főzetet vagy forrázatot kaptak a vizsgált személyek 20-25 napon keresztül. A kis mennyiség ellenére is nőtt a vizeletkiválasztás mennyisége 100-145 ml-el. Az olajfalevél nem volt hatással az ásványi anyagok (nátrium, klór, kálium) kiválasztására. (Dr. Capretti  és munkatársa kutatása)

4. ANTIOXIDÁNS HATÁSA
Az olajfa levele jelentős antioxidáns hatással rendelkezik. Az antioxidáns hatást a fő hatóanyagának tekintett oleuropeinnel kapcsolatban külön is igazolták. (O'Brien és munkatársai kutatása)

Az antioxidáns hatóanyagok védik a sejteket és szöveteket a sejtkárosító szabadgyököktől, amelyek főképp a helytelen életmód (túlzott étel- és alkoholfogyasztás, dohányzás, mozgásszegény életmód stb.) mellett keletkeznek a szervezetben. Az antioxidánsok rendszeres fogyasztásával a sejtkárosodás mértéke mérsékelhető, így számos betegség (epekövesség, bélrendszeri gyulladások, ízületi panaszok, szív- és érrendszeri betegségek stb.) kialakulásának kockázata csökkenthető.

OLAJFALEVÉL A NÉPGYÓGYÁSZATBAN
A olajfa levelét a népgyógyászatban régóta és széles körűen alkalmazzák. A korábban megjelölt javallatokon túl a következő esetekben is használják: vírusok és baktériumok okozta betegségek (influenza, megfázás, herpesz, tüdőgyulladás), krónikus fáradtság, hasmenés, húgyúti fertőzések, allergia, ízületi kopás, reuma, vesefunkciók javítása. (TRC Natural Medicines)

HATÓANYAGAI: Irodoid monoterpének (oleuropein [5-9%], ligsztrozid, oleorozid stb.), triterpének, flavonoidok (luteolin, kempferol, apigenin stb.), kalkonok, fenolsavak, kumarinok.

TÖRTÉNETE

 • Az olajfát több ezer éve termesztik a Mediterrán térségben. Eredeti élőhelye valószínűleg Szíriában volt.
 • Már az ókorban is számos hiedelem tartozott az olajfához. A béke, a nyugalom és az örök élet szimbóluma volt.
 • Az olajfalevél vérnyomáscsökkentő és vizelethajtó hatását már az ókorban is felismerték.
 • Egy olajfa akár ezer évig is élhet, de száz éves kora után már nagyon kevés gyümölcsöt terem.
 • Gyümölcséből hideg sajtolással állítják elő az olivaolajat, amelyet az élelmiszeripar mellett a gyógyászat és a kozmetikai ipar is felhasznál.

ADAGOLÁS

► Naponta 2x1-2 kapszula étkezés előtt.

FOGYASZTÁS

Kapszulaként fogyasztva ► Bő folyadékkal lenyelve.
Teaként fogyasztva ► A kapszulák tartalmát szórd egy pohárba, majd öntsd fel 2 dl 50-60 °C-os vízzel. Elkeverés után azonnal fogyasztható. 
Folyadékban elkeverve ► A kapszulák tartalmát bármilyen folyadékban elkeverheted (pl. méz, joghurt, kefír stb.)

ÖSSZETEVŐK

► Kapszulánként 500 mg olajfa levél (Oleae folium) Sonic­Fine® szuperfinom instant gyógynövénypor, kapszulahéj:zselatin.

Kiszerelés: 60db kapszula

FIGYELMEZTETÉSEK, ELLENJAVALLATOK

 • Az olajfa levelének fogyasztása nem helyettesíti a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot.
 • Fokozhatja a vérnyomás- és vércukorszint-csökkentő gyógyszerek hatását.
 • Fogyasztásakor igyon sok folyadékot!

Kedvező 1.990 Ft-os ár! Rendelje meg JAVALLAT OLAJFA LEVÉL kapszula 60db termékünket! Írja meg róla véleményét! 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!