Tájékoztatjuk, hogy a honlap szöveges fájlokat, ún. „adatmorzsákat“ (cookie-kat) használ anonimizált látogatottsági információk gyűjtése céljából, valamint bizonyos szolgáltatások ezek nélkül nem lennének elérhetőek. A honlap további használatával hozzájárulását adja a cookie-k tárolásához és felhasználásához. További információért olvassa el adatvédelmi irányelveinket.

 

Megértettem
Termékek Menü

JAVALLAT ÖRDÖGCSÁKLYA GYÖKÉR kapszula 60db

Ár:
2.490 Ft (1.961 Ft + ÁFA)
Cikkszám: 3839
Elérhetőség: Rendelhető
Gyártó: JAVALLAT
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Szerezhető hűségpontok: 25

JAVALLAT ÖRDÖGCSÁKLYA GYÖKÉR kapszula elősegíti az ízületek egészségét, a végtagok könnyű hajlítását, támogatja a hát és a derék könnyű mozgatását, és hozzájárul az emésztés egészségéhez.

Leírás és Paraméterek

JAVALLAT ÖRDÖGCSÁKLYA GYÖKÉR kapszula 60db

60 db  Sonic­Fine® szuperfinom instant gyógynövénypor tartalmazó kapszula, ellenőrzött minőségű gyógynövényből.
Egészségügyi hatásai:

  • 1. Elősegíti az ízületek egészségét, a végtagok könnyű hajlítását.
  • 2. Támogatja a hát és a derék könnyű mozgatását. 
  • 3. Hozzájárul az emésztés egészségéhez.

Népgyógyászati alkalmazása:
Az ördögcsáklyát régóta és sokrétűen alkalmazzák az afrikai népgyógyászatban (köszvény, láz, migrénes fejfájás stb.) 

1. AZ ÍZÜLETEK EGÉSZSÉGÉT ÉS A VÉGTAGOK KÖNNYŰ HAJLÍTÁSÁT TÁMOGATÓ HATÁSA
Németországban 20 héten keresztül vizsgálták az ördögcsáklya hatását csípőízületi kopás okozta gyulladásban (oszteoartritiszben) szenvedő betegeknél. A vizsgálatba 46 személyt vontak be. A résztvevők egyik fele napi kétszer 480 mg ördögcsáklya-kivonatot (DER: 5:1), a másik felük placebót, vagyis hatóanyag nélküli készítményt kapott. Az orvosok ezzel biztosították, hogy a hatás ne a szubjektív tényezőkön múljon, hanem kizárólag az ördögcsáklyára legyen visszavezethető. (Sem az orvosok, sem a betegek nem tudták, hogy melyik csoportba kerültek bele.). A betegek emellett ibuprofén tartalmú nem szteroid gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító gyógyszert is szedtek, amelynek az adagját folyamatosan csökkentették a vizsgálat alatt. Az első 8 héten napi 800 mg-ot, a utána 4 hétig 400 mg-ot kaptak, majd az utolsó négy hétben egyáltalán nem kaptak fájdalomcsillapítót. Az ördögcsáklya kezelést az orvosok csak akkor tekintették hatásosnak, ha a betegek fájdalma legalább 20 százalékkal csökkent. A kedvező hatás az ördögcsáklyát szedő csoport tagjainak 71 százalékában, míg a placebót kapó csoportnál csak 41 százalékában jelentkezett. Az ördögkarmot szedő csoportban az utolsó négy hétben 52 százalék volt azok aránya, akik úgy ítélték meg, hogy nem hiányzik számukra az ibuprofén tartalmú fájdalomcsillapító (a placebót szedőknél ez az arány 36 százalék volt). (Dr. Frerick és munkatársai kutatása)

Egy franciaországi doktori disszertáció keretén belül 50 ízületi gyulladásos beteget kezeltek. A betegek egyik fele ördögcsáklya kivonatot, a másik csoport placebót kapott. A ördögcsáklyát kapó csoportban jelentős csökkenés tapasztaltak a fájdalom súlyosságában, főként azoknál, akik korábban kevésbé intenzív, tompa fájdalomról számoltak be. (Dr. Guyader kutatása)

Szintén egy franciaországi randomizált, kontrollált kutatásban 100 beteg vett részt, akik naponta 5000 mg-nak megfelelő ördögcsáklya-kivonatot kaptak. A harminc napos kezelés után a mérsékelt fájdalomra panaszkodó betegek száma 6 volt az ördögcsáklyát szedő csoportban, míg a placebót szedőknél ennek ötszöröse: 32. Továbbra is fennálló erősebb fájdalomról csak egy beteg számolt be az ördögcsáklyát szedők közül, míg a placebo csoportban 9-en panaszkodtak ugyanerről. (Dr. Pinget és munkatársai kutatása)

Egy további francia kutatásban randomizált, kettős-vak vizsgálatot végeztek 122 csípő és/vagy térdízületi kopásos ízületi gyulladásban (oszteoartritiszben) szenvedő beteg bevonásával. A kezelés időtartama négy hónap volt. A napi 2600 mg ördögcsáklya készítményt hasonlították össze 100 mg diacerheinnel. Mindkét csoportban jelentős javulás volt megfigyelhető, de az ördögcsáklyát szedő betegeknél csökkenthető volt a szintetikus fájdalomcsillapítók (diklofenák) alkalmazása. (Dr. Leblan és munkatársai kutatása)

2. A HÁT ÉS A DERÉK KÖNNYŰ MOZGATÁSÁT TÁMOGATÓ HATÁSA
Egy németországi kutatásban 250 ízületi gyulladásos betegen vizsgáltak egy ördögcsáklya-kivonatot. A betegek közül 104-en derékfájdalommal, 85-en térdízületi fájdalommal, 61-en pedig csípőízületi fájdalommal küzdöttek. A betegek 8 hétig naponta szedték az ördögcsáklya-kivonatot. A kísérlet végén a kutatók megállapították, hogy a javulás mértéke annál erőteljesebb volt, minél nagyobb volt a betegek kezdeti fájdalma. Az idősebb betegek viszont jellemzően kevésbé javultak, mint a fiatalok. Nagyobb javulást tapasztaltak a csípőízületi gyulladásban szenvedőknél, míg kisebbet a derékfájdalom esetén. Összességében a betegek 50-70 százalékánál mértek javulást az ördögcsáklya hatására. A betegek kevés mellékhatásról számoltak be, ezek első sorban gyomor-bélrendszer eredetűek voltak. (Dr. Chrubasik és munkatársai kutatása)

Egy másik, szintén németországi kutatásban  nyolc héten keresztül vizsgálták az ördögcsáklya hatását 130 olyan betegen, akik legalább hat hónapja olyan hátfájásban szenvedtek, amely nem sugárzott ki más testrészükre. A kezelés hatására csökkent a betegek fájdalomszintje, nőtt a gerincoszlopuk mobilitása. (Dr. Laudahn és munkatársai kutatása)

Az ördögcsáklyával az előzőekben bemutatott vizsgálatokon túl további kísérleteket is végeztek, amelyekről 2006-ban egy összegző tanulmány jelent meg. Ez megállapította, hogy az ördögcsáklya az összevont kutatási eredmények alapján képes a fájdalom csökkentésére. (Dr. Brien és munkatársai kutatása)

3. AZ EGÉSZSÉGES EMÉSZTÉST TÁMOGATÓ HATÁSA
Emésztésre gyakorolt kedvező hatása a keserű anyagokkal kapcsolatos hatástani ismereteken alapul. Az általánosan elfogadott tudományos konszenzus szerint a keserű ízérzés a szájnyálkahártya ízérző receptoraiból induló, bolygóideg által közvetített reflexszel javítja az epefolyadék elválasztását. A fokozott epefolyadék elválasztás segíti a zsíros ételek megemésztését, csökkenti a epekövek kialakulásának esélyét.

Az epefolyadék mellett más emésztőnedvek elválasztását is fokozzák az ördögcsáklyában lévő keserűanyagok és egyéb összetevők.

ÖRDÖGCSÁKLYA A NÉPGYÓGYÁSZATBAN
Az ördögcsáklyát Afrikában sokféle célra használják. Az ízületi panaszok kezelésén kívül alkalmazzák még köszvény, migrénes fejfájás, láz, menstruáció kimaradása, szabálytalan menstruáció, allergia, illetve húgyúti kövek esetén is. (TRC Natural Medicines)

FIGYELMEZTETÉSEK, ELLENJAVALLATOK

  • Az ördögcsáklyagyökér fogyasztása nem helyettesíti a változatos és kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot.
  • Csökkentheti a vérlemezkék összetapadását, ezért fokozhatja a vérhígító gyógyszerek hatását.
  • Terhes és szoptató anyáknak és 18 éven aluliaknak nem javasolt a fogyasztása.
  • Gyermekek elől elzárva tartandó!

HATÓANYAGAI
Nagy mennyiségben iridiod glikozid hatóanyagok (prokumbid, harpagozid, harpagid), továbbá fitoszterolok (főképp béta-szitoszterol, sztigmaszterol), fahéjsav, kávésav, flavonoidok, harpagokinon és nagy mennyiségű cukor.

TÖRTÉNETE
Az 1950-es évektől kezdték el használni Európában, előtte Afrikában volt fontos gyógynövény, amit sokféle célra használtak.

Az európai, később az amerikai kereslet miatt eredeti élőhelyén jelentősen megcsappant az állománya, egy ideig korlátozták is a kivitelét az afrikai országokból. Ma már nagy mennyiségben termesztik, a vadon növő állományok egy részét pedig védelem alá vonták.

Nevét jellegzetes alakú terméséről kapta, amelyeken csáklya. illetve karomszerű kinövések vannak. Ezek a kampók beleakadnak az állatok lábába, szőrébe, így az ördögcsáklya a termőhelyétől nagy távolságra is eljuttathatja magvait.

Szinonim nevei: ördögkarom, csapdamag-

ELTERJEDÉSE
Afrikai sivatagos területein honos. A Kalahári-sivatagban, Namíbiában és Madagaszkáron van fő elterjedési területe.

LEÍRÁSA
Évelő lágyszárú növény. A gyógyászatban a másodlagosan vastagodott, szürkésbarna, keserű gyökérgumóját alkalmazzák.

ADAGOLÁSA: Napi adag: Kétszer 1-3 kapszula.

  • A) Kapszulaként fogyasztva: Bő folyadékkal lenyelve étkezés előtt.
  • B) Teaként fogyasztva: A kapszulák tartalmát 2 dl forró vízbe helyezve, majd felkeverés után teaként fogyasztva.

Összetevők: Kapszulánként 370 mg ördögcsáklya (Harpagophyti radix) Sonic­Fine® szuperfinom instant gyógynövénypor, kapszulahéj: zselatin.

Kiszerelés: 60db kapszula

Kedvező 2.490 Ft-os ár! Rendelje meg JAVALLAT ÖRDÖGCSÁKLYA GYÖKÉR kapszula 60db termékünket! Írja meg róla véleményét! 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!