Tájékoztatjuk, hogy a honlap szöveges fájlokat, ún. „adatmorzsákat“ (cookie-kat) használ anonimizált látogatottsági információk gyűjtése céljából, valamint bizonyos szolgáltatások ezek nélkül nem lennének elérhetőek. A honlap további használatával hozzájárulását adja a cookie-k tárolásához és felhasználásához. További információért olvassa el adatvédelmi irányelveinket.

 

Termékek Menü

JAVALLAT ORVOSI ZILÍZ GYÖKÉR és LEVÉL kapszula 60db

Ár:
1.970 Ft (1.551 Ft + ÁFA)
Cikkszám: 3885
Elérhetőség: Rendelhető
Gyártó: JAVALLAT
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (1)
Szerezhető hűségpontok: 20
Vonalkód: 5999569810722

Az orvosi zilíz (fehér mályva) nyálkaanyagai a toroknyálkahártyán védőréteget hoznak létre, ennek hatására nyugtatják a nyálkahártyát, csökkentik a gyulladást, védik a nyálkahártyát a további külső behatásoktól, gátolják a baktériumok szaporodását, csökkentik a köhögési ingert. Elősegíti a gyomor nyálkahártyájának egészségét. Hozzájárul az egészséges emésztéshez. Gyomorfekély esetén is eredményesen alkalmazható, ugyanis a növény nyálkaanyagai és flavonoidjai védőréteget képeznek a gyomornyálkahártyán, csökkentik a gyulladást, gátolják a fertőzést okozó baktériumok fejlődését, segítik a seb gyógyulását. 

Leírás és Paraméterek

JAVALLAT ORVOSI ZILÍZ GYÖKÉR és LEVÉL kapszula 60db

60 db szuperfinom instant gyógynövényport tartalmazó étrend-kiegészítő gyógynövénykapszula, bevizsgált, kiváló minőségű gyógynövényből. 

Az orvosi zilíz (más néven fehér mályva) hivatalos jegyzékben szereplő egészségtámogató hatásai:

1. Toroknyugtató hatású, támogatja a légutak egészségét.

2. Hozzájárul az emésztés komfortjához.

3. Segíti a rendszeres bélműködést, a béltartalom áthaladását az emésztőrendszerben.

EZÉRT AJÁNLJUK:

A legtöbb orvosi zilíz (más néven fehér mályva) gyökeret és levelet (500 mg) tartalmazó kapszula Magyarországon!

Egy kapszula tartalma ~2 g zilízből készült teának felel meg.

A kapszulákban lévő SonicFine® instant gyógynövénypor általános előnyei:

 • akár 2x nagyobb biológiai hozzáférhetőség,
 • 8x nagyobb biológiai aktivitás,
 • 2x jobb oldhatóság,
 • 2x magasabb flavonoid- és polifenoltartalom,
 • 3x erősebb antioxidáns hatás,
 • 2x több vízoldható rost,
 • 100% hatóanyagtartalom.

Bevizsgált, kiváló minőségű gyógynövényből készült.

A kapszulákban lévő porból tea készíthető vagy bármilyen folyadékban elkeverhető.

AZ ORVOSI ZILÍZ EGÉSZSÉGTÁMOGATÓ HATÁSAIT ALÁTÁMASZTÓ TUDOMÁNYOS BIZONYÍTÉKOK

A bemutatott tudományos vizsgálatok eredményei az orvosi zilízre általánosan vagy a hivatkozásokban szereplő készítményre vonatkoznak. Bemutatásuk célja, hogy alátámasszák a termékünkben lévő gyógynövény egészségtámogató, a szervezet normál állapotának fenntartását elősegítő hatását

1. A TOROKNYUGTATÓ ÉS LÉGUTAK EGÉSZSÉGÉT TÁMOGATÓ HATÁSA

Az orvosi zilíz (fehér mályva) nyálkaanyagai a toroknyálkahártyán is védőréteget hoznak létre, ennek hatására nyugtatják a nyálkahártyát, csökkentik a gyulladást, védik a nyálkahártyát a további külső behatásoktól, gátolják a baktériumok szaporodását. Német kutatók laboratóriumi vizsgálatban bizonyították az orvosi zilíz gyulladáscsökkentő hatását. Az orvosi zilíz stimulálja az immunsejtek működését (bekebelező aktivitás, neutrofilek aktivitása) (Bonaterra).

Német kutatók bizonyították, hogy az orvosi zilíz poliszacharid hatóanyagai védőréteg-képzésük által csökkentik a köhögési ingert. Helyileg nyugtatja az irritált nyálkahártyát és csökkenti a gyulladást. A köhögéscsillapítást elősegítik a nyálkaanyagok egyéb ismert hatásai is, mint a simaizomgörcs-oldás, nyálkahártya-szerkréció fokozása és a baktériumölő hatás (Müller). 

Egy szlovák tanulmányban bizonyították az orvosi zilíz teljes értékű kivonatának és poliszacharid kivonatának (nyálkaanyagok) köhögéscsillapító hatását. A poliszaharidkivonat hatásosabbnak bizonyult a teljes értékű kivonatnál és a prenoxdiazine köhögéscsillapító gyógyszer-hatóanyagnál is. Az eredmények igazolják, hogy az orvosi zilíz nyálkaanyagai felelősek a hatásért (Nosal'ova).

Klinikai tanulmányok alapján az orvosi zilíz a felső légutakban csökkenti a gyulladást, nyugtatja az irritált nyálkahártyát, ezáltal a száraz köhögést is csillapítja. Iráni kutatók egyes vérnyomáscsökkentők (ACE-gátlók) mellékhatásaként jelentkező száraz köhögés csillapítását vizsgálták orvosizilíz-kivonatokkal. A vizsgálatban 60-an vettek részt, két csoportra bontva. A vizsgáltak fele orvosizilíz-kivonatot, a másik fele placebót kapott 4 héten keresztül. A köhögés mértékét pontszámokkal értékelték, valamint a kezelés előtt és után légzésfunkció vizsgálatokat végeztek. Az adatok alapján az orvosizilíz-kezelésben részesülőknél egyértelműen csökkent a köhögés, míg a placebóban részesülőknél nem tapasztaltak jelentős változást (Rouhi).

Német kutatók 313 gyermeken (0-12 év) megfigyelték, hogy a száraz köhögéses tünetei az orvosi zilíz alkalmazását követően jelentősen csökkentek, amennyiben három napon keresztül, naponta 4-6 alkalommal alkalmazták. A tanulmány is megerősítette, hogy az orvosi zilíz készítményeket 3 éves kortól biztonságosan lehet alkalmazni (Fasse).

Egy nagyszabású svájci tanulmányban közel 600 beteg gyerek adatait elemezték ki. A vizsgált személyek tünetei a következők voltak: száraz száj- és/vagy toroknyálkahártya, illetve száraz köhögés. A 0-12 éves gyerekek legalább 3 napon, maximum 2 héten keresztül kaptak orvosizilíz-kivonatot napi 1-6 alkalommal. A gyerekek tünetei saját, vagy ápolóik elmondása alapján egyértelműen csillapodtak, vagy elmúltak. Mellékhatást nem tapasztaltak (Blässer).

2. AZ EMÉSZTÉS KOMFORTJÁT, A GYOMOR, A VÉKONY- ÉS A VASTAGBÉL NYÁLKAHÁRTYÁJÁT VÉDŐ HATÁSA

A gyomorfekély a túlzott gyomorsav termelés miatt alakulhat ki, melyhez hozzájárulhat a stresszes életmód, dohányzás, egészségtelen és rendszertelen táplálkozás. A megemelkedett savszinttől a gyomor nyálkahártyája károsodik, a hámréteg folytonossága megszakad. Vérző, baktériumokkal fertőzött, nehezen gyógyuló seb, azaz fekély alakulhat ki. Az orvosi zilíz nyálkaanyagai és flavonoidjai védőréteget képeznek a gyomornyálkahártyán, csökkentik a gyulladást, gátolják a fertőzést okozó baktériumok fejlődését, segítik a seb gyógyulását. Libanoni kutatók állatkísérletben gyomorfekélyes tüneteket váltottak ki etanollal, majd különböző mennyiségű orvosi zilíz vizes kivonattal itatták az állatokat. A fekélyek számát és méretét vizsgálva a zilízkivonat hatásosabbnak bizonyult a kontrollként alkalmazott gyógyszernél (Rouba).

Az orvosi zilíz baktériumölő hatását laboratóriumi körülmények között számos baktériumtörzsön bizonyították (Ríos).

Egy iráni tanulmányban vizsgálták az orvosi zilíz levélből készült kivonat baktériumölő és sebgyógyító hatását. A kivonat a placebóhoz és a kontrollként alkalmazott cink-oxidhoz képest is jelentősebben csökkentette a sérülések méretét, továbbá a Gram-pozitív baktériumok ellen hatásosnak bizonyult. A kutatók szerint a zilíz hatóanyagai együttesen, egymás hatását felerősítve, több támadásponton keresztül érik el a sebgyógyító hatást.  A baktériumelleni hatás mellett hatóanyagai erősítik a kollegénrostokat és fokozzák a helyi keringést, ezzel gyorsítják a sebgyógyulást, flavonoid hatóanyagai nak antioxidáns tulajdonsága miatt pedig sejtvédő hatású.  (Rezaei és munkatársai).

Az orvosi zilíz virága is nagy mennyiségben tartalmaz flavonoidokat. Iráni kutatók bizonyították, hogy a virágok színe minél fehérebb, annál magasabb a flavonoid tartalmuk, így gyógyászati szempontból a fehér virágok a jelentősebbek, hiszen jóval nagyobb az antioxidáns hatásuk (Sadighara).

3. A SZÉKLET LAZÍTÁSÁT, ANNAK KÖNNYŰ ÜRÍTÉSÉT TÁMOGATÓ HATÁSA

Az emésztőrendszer megfelelő működéséhez nélkülözhetetlen az egészséges bélflóra. A bélbaktériumok képesek feldolgozni olyan tápanyagokat, melyeket az emésztőrendszerünk nem tud lebontani. Ezek az anyagok táplálékul szolgálnak a hasznos bélbaktériumainknak (prebiotikumok). A fehér mályva nyálka hatóanyagai nem alakulnak át, amíg el nem érik a vastagbelet, ahol a bélbaktériumok részben, vagy teljesen megemésztik (Bone kutatása). 

A fehér mályvában nagy mennyiségben jelen lévő vízoldható poliszacharidok azon kívül, hogy tápanyagul szolgálnak a vastagbélben élő hasznos baktériumok számára, nagy mennyiségű vizet is képesek megkötni. Ez önmagában is hígítja a székletet, de emellett a bélnyálkahártya felszínét is sikamlósabbá teszi, így a széklet könnyebben tud távozni a szervezetből.

ORVOSI ZILÍZ (FEHÉR MÁLYVA) A NÉPGYÓGYÁSZATBAN

A népgyógyászatban száraz köhögésre, torokfájásra, hasmenésre, külsőleg bőrgyulladásra, rovarcsípésre, égési sérülések és szemgyulladás borogatására használták.

ADAGOLÁS

1. Toroknyugtató, légúti egészséget támogató hatás ► Naponta 3-4x1-2 kapszula (teakánt fogyasztva).
2. Gyomor, bélrendszer nyálkahártyájának védelme, 3. székletlazítás ► naponta 2-3x1-3 kapszula étkezés előtt.

FOGYASZTÁS

Kapszulaként fogyasztva ► Bő folyadékkal lenyelve.
Teaként fogyasztva ► A kapszulák tartalmát szórja egy pohárba, majd öntse fel 2 dl forró, de legalább 50-60 °C-os (csapmeleg) vízzel. Elkeverés után azonnal fogyasztható. A torok, a garat és a hangszálak nyugtatásához válassza ezt a fogyasztási módot!
Folyadékban elkeverve ► A kapszulák tartalma bármilyen folyadékban elkeverhető (pl. méz, joghurt, kefír stb.)

ÖSSZETEVŐK

Kapszulánként 500 mg orvosi zilíz gyökér és levél (Althaeae radix et folium) Sonic­Fine® szuperfinom instant gyógynövénypor, kapszulahéj:zselatin.

Kiszerelés: 60 db

TERMÉKÜNK BEVIZSGÁLT, KIVÁLÓ MINŐSÉGŰ GYÓGYNÖVÉNYBŐL KÉSZÜLT.

FIGYELMEZTETÉSEK, ELLENJAVALLATOK

 • Fogyasztása nem helyettesíti a változatos és kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot.
 • Gyógyszerek szedése előtt vagy után fél-egy órával javasolt fogyasztása, mert lassíthatja azok felszívódását.
 • Terhesség és szoptatás alatt is fogyasztható.
 • 3 éves kor alatt fogyasztása nem ajánlott.
 • 3 és 6 éves kor között naponta legfeljebb 3x1, 6 és 12 éves kor között legfeljebb 3x2 kapszulából készített tea fogyasztása javasolt.
 • Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!
 • Kisgyermekek elől elzárva tartandó!

 

Kedvező 1.970 Ft-os ár! Rendelje meg JAVALLAT ORVOSI ZILÍZ GYÖKÉR és LEVÉL kapszula 60db termékünket! Írja meg róla véleményét! 

Vélemények

5.00
1 értékelés
5
(1)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2024. 01. 26.
A gyomorfekélyem miatt próbáltam ki, amivel már igen régóta küzdök, és szinte állandó fájdalmaim voltak. Szinte hihetetlen, de ez a kapszula már1 hónap alatt segített, nem is álmodtam volna róla! Korábban nem is hallottam erről a gyógynövényről, de most jól megjegyeztem a nevét :).