Tájékoztatjuk, hogy a honlap szöveges fájlokat, ún. „adatmorzsákat“ (cookie-kat) használ anonimizált látogatottsági információk gyűjtése céljából, valamint bizonyos szolgáltatások ezek nélkül nem lennének elérhetőek. A honlap további használatával hozzájárulását adja a cookie-k tárolásához és felhasználásához. További információért olvassa el adatvédelmi irányelveinket.

 

Megértettem
Termékek Menü

JAVALLAT ORVOSI ZILÍZ GYÖKÉR kapszula 60db

Ár:
2.490 Ft (1.961 Ft + ÁFA)
Cikkszám: 3885
Elérhetőség: Rendelhető
Gyártó: JAVALLAT
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Szerezhető hűségpontok: 25

JAVALLAT ORVOSI ZILÍZ GYÖKÉR kapszula támogatja a torok nyálkahártyájának egészségét, csökkenti annak irritációját. Elősegíti a gyomor nyálkahártyájának egészségét. Hozzájárul az egészséges emésztéshez.

Leírás és Paraméterek

JAVALLAT ORVOSI ZILÍZ GYÖKÉR kapszula 60db
60 db SonicFine® instant gyógynövényport tartalmazó kapszula.

Egészségügyi hatásai:

 • 1. Támogatja a torok nyálkahártyájának egészségét, csökkenti annak irritációját.
 • 2. Elősegíti a gyomor nyálkahártyájának egészségét.
 • 3. Hozzájárul az egészséges emésztéshez.

AZ EGÉSZSÉGÜGYI HATÁSOKAT ALÁTÁMASZTÓ TUDOMÁNYOS BIZONYÍTÉKOK

1. A TOROK NYÁLKAHÁRTYÁJÁNAK EGÉSZSÉGÉT TÁMOGATÓ ÉS IRRITÁCIÓT CSÖKKENTŐ HATÁSA

 • Az orvosi zilíz (fehér mályva) nyálkaanyagai a toroknyálkahártyán is védőréteget képesek létrehozni, ennek hatására nyugtatják a nyálkahártyát, csökkentik a gyulladást, védik a nyálkahártyát a további külső behatásoktól, hatástalanítják a baktériumokat. Német kutatók laboratóriumi vizsgálatban bizonyították az orvosi zilíz gyulladáscsökkentő hatását. A zilízgyökér-kivonat stimulálja az immunsejtek működését (bekebelező aktivitás, neutrofilek aktivitása) (Bonaterra és munkatársai).
 • Német kutatók bizonyították, hogy a zilízgyökér nyálka hatóanyagai védőréteg-képzésük által csökkentik a köhögési ingert. Helyileg nyugtatja az irritált nyálkahártyát és csökkenti a gyulladást. A köhögéscsillapítást elősegítik a nyálkaanyagok egyéb ismert hatásai is, mint a simaizomgörcs-oldás, nyálkahártya-szerkréció fokozása és a baktériumölő hatás (Müller-Limmroth és Fröhlich kutatása). 
 • Egy szlovák tanulmányban bizonyították a zilízgyökér teljes értékű kivonatának és poliszacharid kivonatának (nyálkaanyagok) köhögéscsillapító hatását. A poliszaharidkivonat hatásosabbnak bizonyult a teljes értékű kivonatnál és a prenoxdiazine köhögéscsillapító gyógyszer-hatóanyagnál is. Az eredmények igazolják, hogy az orvosi zilíz nyálkaanyagai felelősek a hatásért (Nosal'ova és munkatársai).
 • Klinikai tanulmányok alapján az orvosi zilíz a felső légutakban csökkenti a gyulladást, nyugtatja az irritált nyálkahártyát, ezáltal a száraz köhögést is csillapítja. Iráni kutatók egyes vérnyomáscsökkentők (ACE-gátlók) mellékhatásaként jelentkező száraz köhögés csillapítását vizsgálták orvosizilíz-kivonatokkal. A vizsgálatban 60-an vettek részt, két csoportra bontva. A vizsgáltak fele orvosizilíz-kivonatot, a másik fele placebót kapott 4 héten keresztül. A köhögés mértékét pontszámokkal értékelték, valamint a kezelés előtt és után légzésfunkció vizsgálatokat végeztek. Az adatok alapján az orvosizilíz-kezelésben részesülőknél egyértelműen csökkent a köhögés, míg a placebóban részesülőknél nem tapasztaltak jelentős változást (Rouhi és Ganji kutatása).
 • Német kutatók 313 gyermeken (0-12 év) megfigyelték, hogy a száraz köhögéses tünetei az orvosi zilíz alkalmazását követően jelentősen csökkentek, amennyiben három napon keresztül, naponta 4-6 alkalommal alkalmazták. A tanulmány alapján az orvosi zilíz készítményeket 3 éves kortól ajánlott alkalmazni (Fasse és munkatársai).
 • Egy nagyszabású svájci visszatekintő tanulmányban közel 600 beteg gyerek adatait elemezték ki. A vizsgált személyek tünetei a következők voltak: száraz száj és/vagy torok nyálkahártya, száraz köhögés. A 0-12 éves gyerekek legalább 3 napon, maximum 2 héten keresztül kaptak orvosizilíz-kivonatot napi 1-6 alkalommal. A gyerekek tünetei saját, vagy ápolóik elmondása alapján egyértelműen csillapodtak, vagy elmúltak. Mellékhatást nem tapasztaltak (Blässer és munkatársai).

2-3. A GYOMOR NYÁLKAHÁRTYÁJÁT VÉDŐ ÉS AZ EMÉSZTŐRENDSZER EGÉSZSÉGÉT TÁMOGATÓ HATÁSA

 • Az emésztőrendszer megfelelő működéséhez nélkülözhetetlen az egészséges bélflóra. A bélbaktériumok képesek feldolgozni olyan tápanyagokat, melyeket az emésztőrendszerünk nem tud lebontani. Ezek az anyagok tápanyagként szolgálnak a bélbaktériumainknak (prebiotikumok). A fehér mályva nyálka hatóanyagai nem alakulnak át, amíg el nem érik a vastagbelet, ahol a bélbaktériumok részben, vagy teljesen megemésztik (Bone kutatása). 
 • A bélbaktériumoknak tápanyagként szolgáló szénhidrátok nem emelik a vércukorszintet, mivel csak a vastagbélben kerülnek lebontásra. Tomado és munkatársai már 1987-ben bizonyították, hogy a mályvafélék (így az orvosi zilíz) nyálkaanyagai szerkezetük függvényében (felépítésükben részt vevő szénhidrát alegységek típusa,  elágazások száma) jelentősen csökkentik a vércukor szintet.
 • A gyomorfekély a túlzott gyomorsav termelés miatt alakulhat ki, melyhez hozzájárulhat a stresszes életmód, dohányzás, egészségtelen és rendszertelen táplálkozás. A megemelkedett savszinttől a gyomor nyálkahártyája károsodik, a hámréteg folytonossága megszakad. Vérző, baktériumokkal fertőzött nehezen gyógyuló seb, azaz fekély alakulhat ki. Az orvosi zilíz nyálkaanyagai és flavonoidjai védőréteget képeznek a gyomornyálkahártyán, csökkentik a gyulladást, elpusztítják a fekélyesedést okozó baktériumokat, segítik a seb gyógyulását. Libanoni kutatók állatkísérletben gyomorfekélyes tüneteket váltottak ki etanollal, majd különböző mennyiségű orvosi zilíz vizes kivonattal itatták az állatokat. A fekélyek számát és méretét vizsgálva a zilízkivonat hatásosabbnak bizonyult a kontrollként alkalmazott gyógyszernél (Rouba és munkatársai).
 • Az orvosi zilíz baktériumölő hatását laboratóriumi körülmények között számos baktériumtörzsön bizonyították (Ríos és munkatársai).
 • Egy iráni tanulmányban vizsgálták az orvosi zilíz levél kivonatának baktériumölő és sebgyógyító hatását. Az orvosi zilíz kivonata a placebóhoz és a kontrollként alkalmazott cink-oxidhoz képest is jelentősebben csökkentette a sérülések méretét, továbbá Gram-pozitív baktériumok ellen hatásosnak bizonyult. A kutatók szerint a zilíz hatóanyagai együttesen, egymás hatását felerősítve, több támadásponton keresztül érik el a sebgyógyító hatást. A baktériumok elpusztítása, a kollagén rostok erősítése, a helyi keringés fokozása, a flavonoid hatóanyagok antioxidáns sejtvédelme a további károsodásoktól, vérzés csillapító hatásuk, valamint a DNS-szintézis elősegítése mind hozzájárul a sebgyógyuláshoz (Rezaei és munkatársai).
 • Az orvosi zilíz virága is nagy mennyiségben tartalmaz flavonoidokat. Iráni kutatók bizonyították, hogy a virágok színe minél fehérebb, annál magasabb a flavonoid tartalmuk, így gyógyászati szempontból a fehér virágok a jelentősebbek, hiszen jóval nagyobb az antioxidáns hatásuk (Sadighara és munkatársai).

ORVOSI ZILÍZ (FEHÉR MÁLYVA) A NÉPGYÓGYÁSZATBAN
A népgyógyászatban száraz köhögésre, torokfájásra, hasmenésre, külsőleg bőrgyulladásra, rovarcsípésre, égési sérülések és szemgyulladás borogatására használták.

FIGYELMEZTETÉSEK, ELLENJAVALLATOK

 • Az orvosi zilíz gyökerének fogyasztása nem helyettesíti a változatos és kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot.
 • Nagyobb mennyiségben fogyasztva csökkentheti a vércukorszintet.
 • Gyógyszerek szedése előtt vagy után egy órával fogyassza, mivel csökkentheti azok felszívódását.
 • Gyermekek elől elzárva tartandó!

Adagolás: Naponta kétszer 1-3 kapszula.

 • A) Kapszulaként fogyasztva: Bő folyadékkal lenyelve étkezés előtt.
 • B) Teaként fogyasztva: A kapszulák tartalmát 2 dl forró vízbe helyezve, majd felkeverés után teaként fogyasztva.

Összetevők: Kapszulánként 380 mg orvosi zilíz gyökér (Althaeae radix) SonicFine® szuperfinom instant gyógynövénypor, kapszulahéj: zselatin.

Kiszerelés: 60 db kapszula

Kedvező 2.490 Ft-os ár! Rendelje meg JAVALLAT ORVOSI ZILÍZ GYÖKÉR kapszula 60db termékünket! Írja meg róla véleményét! 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!