Tájékoztatjuk, hogy a honlap szöveges fájlokat, ún. „adatmorzsákat“ (cookie-kat) használ anonimizált látogatottsági információk gyűjtése céljából, valamint bizonyos szolgáltatások ezek nélkül nem lennének elérhetőek. A honlap további használatával hozzájárulását adja a cookie-k tárolásához és felhasználásához. További információért olvassa el adatvédelmi irányelveinket.

 

Megértettem
Termékek Menü

JAVALLAT SZÚRÓS GYÖNGYAJAK HERBA kapszula 60db

Ár:
1.990 Ft (1.567 Ft + ÁFA)
Cikkszám: 3840
Elérhetőség: Rendelhető
Gyártó: JAVALLAT
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Szerezhető hűségpontok: 20
Vonalkód: 5999569810586

JAVALLAT SZÚRÓS GYÖNGYAJAK HERBA kapszula támogatja a szív- és érrendszer egészségét, növeli az erek és a hajszálerek falának rugalmasságát és erősségét, támogatja az egészséges vérnyomás fenntartását, hozzájárul az idegrendszer normális, nyugodt működéséhez, valamint elősegíti a menstruáció megindulását és a menstruáció előtti és közbeni jó közérzetet.

Leírás és Paraméterek

JAVALLAT SZÚRÓS GYÖNGYAJAK HERBA kapszula 60db

60 db SonicFine® instant gyógynövényport tartalmazó kapszula, gyógyszerkönyvi minőségű gyógynövényből

Egészségügyi hatásai:

1. Támogatja a szív- és érrendszer egészségét, növeli az erek és a hajszálerek falának rugalmasságát és erősségét.

2. Támogatja az egészséges vérnyomás fenntartását. 

3. Hozzájárul az idegrendszer normális, nyugodt működéséhez. 

4. Elősegíti a menstruáció megindulását és a menstruáció előtti és közbeni jó közérzetet. 

EZÉRT AJÁNLJUK:

A legtöbb szúrós gyöngyajak herbát (400 mg) tartalmazó kapszula Magyarországon!

Egy kapszula tartalma ~2 g szálas szúrós gyöngyajak teának felel meg.

A kapszulákban lévő SonicFine® instant gyógynövénypor általános előnyei:

  • akár 2x nagyobb biológiai hozzáférhetőség,
  • 8x nagyobb biológiai aktivitás,
  • 2x jobb oldhatóság,
  • 2x magasabb flavonoid- és polifenoltartalom,
  • 3x erősebb antioxidáns hatás,
  • 2x több vízoldható rost,
  • 100% hatóanyagtartalom.

Bevizsgált, kiváló minőségű gyógynövényből készült.

A kapszulákban lévő porból tea készíthető vagy bármilyen folyadékban elkeverhető.

Népgyógyászati alkalmazása:
A szúrós gyöngyajakot a népgyógyászat széles körűen alkalmazza (szívelégtelenség, emésztési panaszok, asztma stb).

1-2. A SZÍV- ÉS ÉRRENDSZER EGÉSZSÉGÉHEZ ÉS A NORMÁL VÉRNYOMÁS FENNTARTÁSÁT TÁMOGATÓ HATÁSA
A szúrós gyöngyajak tudományos (latin) nevében is szerepel a szívre ható hatása (cardiaca), mivel évszázadok óta a szívre ható gyógynövényként használják.

Egy oroszországi kutatásban vizsgálták a szúrós gyöngyajak magas vérnyomásra gyakorolt hatását. A kivonatot a betegek naponta kétszer szedték 28 napon keresztül. Azoknál, akiknek a vérnyomása átlagosan 146/96 Hgmm volt a vizsgálat kezdetekor, a kísérlet végén 129/86 Hgmm-t mértek a kutatók. A nagyobb vérnyomás-problémával küzdő betegeknél szintén hasonló hatást figyeltek meg: a vizsgálat kezdetén 153/103 Hgmm volt a vérnyomásuk, míg a végén 142/92. (Dr. Shikov és munkatársai kutatása)

A szív- és érrendszeri hatásért a szúrós gyöngyajak magas antioxidánsanyag-tartalma is felelős. Kísérletekben igazolták, hogy a kivonatok szívinfarktus, iszkémiás stroke és iszkémiás vesekárosodás esetén is védőhatásúak. A hatás mögött a kutatók szerint a sejtkárosító szabadgyökök semlegesítése, a csökkent lipidperoxidáció, a szervezet által termel antioxidánsok fokozott aktivitása (szuperoxid-diszmutáz és a gluutation-peroxidáz), illetve a sejten belüli lecsökkent nitrogén-oxid tartalom áll. (Dr. Shang és munkatársai, Dr. Liu és munkatársai kutatása)

3. AZ IDEGRENDSZER NORMÁL, NYUGODT MŰKÖDÉSÉT TÁMOGATÓ HATÁSA
A szúrós gyöngyajak idegrendszerre gyakorolt hatását 28 napon keresztül vizsgálták szorongással és depresszióval küzdő betegeken. A kísérlet végén a jelentős javulást értek el a vizsgált személyek 32% százalékánál, míg 48%-uknál a hatás csekélyebb mértékű volt. Csupán betegek 20 százalékánál nem mértek javulást. (Dr. Shikov és munkatársai kutatása)

A szúrós gyöngyajak szorongásoldó hatását fiatal felnőtteken is vizsgálták. A szorongás hatására a retina nehezebben különbözteti meg egymástól a színeket. A kutatók a gyöngyajak beadása után azt tapasztalták, hogy a vizsgálatba vont személyek színmegkülönböztető képessége javult, amely a szúrós gyöngyajak szorongásoldó hatására utal. (Dr. Ovanesov kutatása)

4. A MENSTRUÁCIÓT MEGINDÍTÁSÁT ÉS A MENSTRUÁCIÓ ELŐTTI ÉS KÖZBENI JÓ KÖZÉRZETET TÁMOGATÓ HATÁSA
A szúrós gyöngyajak hatását 141 termékeny nőn vizsgálták, miközben mérték a méhükön belüli nyomást. Az értékelésre alkalmas esetek 41 százalékában fokozódott a méhfal összehúzódása. A hatás független volt az életkortól, a vérnyomástól, a pulzusszámtól és egyéb tényezőktől. A méh összehúzódását fokozó hatást a kutatók a szúrós gyöngyajakban lévő leonurinnak tulajdonították. (Dr. Chen és munkatársai kutatása)

A szúrós gyöngyajak hatását menopauzás tünetektől szenvedő nőkön is vizsgálták. A kombinációs készítmény (amely egyéb gyógynövényeket is tartalmazott) 12 hét elteltével a vizsgált személyek 71 százalékánál csökkentette menopauzás tünetek súlyosságát, így a hőhullámokat, az alvási problémákat, a hangulatváltozást és a hüvelyszárazságot. A vizsgált csoport másik felében, akik hatóanyag nélküli (placebo) készítményt kaptak, csak 17 százalékban javultak menopauzás tünetek. (Dr. Hudson és munkatársai kutatása)

A szúrós gyöngyajakból kivont leonurin méh összehúzódást serkentő hatását külön is vizsgálták. Ezek a kísérletek is alátámasztották, hogy hatására mind a méhösszehúzódások gyakorisága, mind azok intenzitása nő (Dr. Wojtyniak és munkatárai, Dr. Shang és munkatársai, Dr. Liu és munkatársai kutatása)

SZÚRÓS GYÖNGYAJAK A NÉPGYÓGYÁSZATBAN
Az előbbiekben ismertetett területeken túl a szúrós gyöngyajak herbáját a népgyógyászat szívelégtelenség, aritmiák, menstruáció kimaradása, puffadás, emésztési panaszok szorongás, alkohol elvonási tünetek, álmatlanság és asztma esetén alkalmazza. (TRC Natural medicines)

HATÓANYAGAI: Iridoid ajugol (= leonurid), ajugozid, továbbá diterpén marrubiin, furano-labdán típusú diterpén leoszibirin, flavonoidok, fenolkarbonsav, nyomokban illóolaj (mono- és szeszkviterpének), nitrogéntartalmú vegyületek (leonurin)

TÖRTÉNETE
Eredetileg Ázsiában őshonos, de a középkorban már biztosan használták az európiai gyógyászatban is: kolostorkertekben termesztették. Innen vadult ki és terjedt el egész Európában, majd később az amerikai kontinensen is.

A méh összehúzódását kiváltó hatását először az amerikai őslakosok fedezték fel, később ezt állatokon és embereken végzett kísérletek is alátámasztották. 

Szíverősítő hatásáról az első említés a 16. századból származik, amikor az angol növénytudós, John Gerard javasolta a szív gyengeségének kezelésére.

Szinonim nevei: szíverősítőfű, lúdlábfű

ELTERJEDÉSE
A hazánk déli részén természetes állományban is megtalálható szúrós gyögyajak mediterrán flóraelem. Az északi területeken inkább a rokon faj szőrös gyöngyajakkal találkozhatunk. Június-augusztus folyamán gyűjthető.

ADAGOLÁS

Naponta 2x1 kapszula.

FOGYASZTÁS

Kapszulaként fogyasztva ► Bő folyadékkal lenyelve.
Teaként fogyasztva ► A kapszulák tartalmát szórd egy pohárba, majd öntsd fel 2 dl 50-60 °C-os (csapmeleg) vízzel. Elkeverés után azonnal fogyasztható. 
Folyadékban elkeverve ► A kapszulák tartalmát bármilyen folyadékban elkeverheted (pl. méz, joghurt, kefír stb.)

ÖSSZETEVŐK

Kapszulánként 400 mg szúrós gyöngy­ajak herba (Leonuri cardiacae herba) Sonic­Fine® szuperfinom instant gyógynövénypor, kapszulahéj:zselatin.

Kiszerelés: 60 db kapszula

FIGYELMEZTETÉSEK, ELLENJAVALLATOK

A szúrós gyöngyajak fogyasztása nem helyettesíti a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot!

Terhes nők számára fogyasztása ellenjavallt!

Fokozhatja más nyugtató hatású gyógynövények és gyógyszerek hatását!

Gyermekek elől elzárva tartandó!

A napi ajánlott mennyiséget nem lépd túl!

Kedvező 1.990 Ft-os ár! Rendelje meg JAVALLAT SZÚRÓS GYÖNGYAJAK HERBA kapszula 60db termékünket! Írja meg róla véleményét! 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!