Tájékoztatjuk, hogy a honlap szöveges fájlokat, ún. „adatmorzsákat“ (cookie-kat) használ anonimizált látogatottsági információk gyűjtése céljából, valamint bizonyos szolgáltatások ezek nélkül nem lennének elérhetőek. A honlap további használatával hozzájárulását adja a cookie-k tárolásához és felhasználásához. További információért olvassa el adatvédelmi irányelveinket.

 

Megértettem
Termékek Menü

Javallat THERMOHERB AROMATERÁPIÁS MELEGÍTŐPÁRNA 1 db

Ár:
2.690 Ft (2.118 Ft + ÁFA)
Cikkszám: 1675
Elérhetőség: Rendelhető
Gyártó: JAVALLAT
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Szerezhető hűségpontok: 27

A levendula és citromfű illatú, 31 gyógynövény keverékét tartalmazó ThermoHerb párna hármas hatása:

  1.  A párnából felszabaduló illatanyagok belélegezve nyugtatják az idegrendszert.
  2. Felmelegítés után a meleg hatására javul a kezelt terület vérellátása, csökken az izmok görcskészsége, csökken a gyulladást és fájdalmat keltő anyagok szintje. 
  3. A felszabaduló párában lévő hatóanyagok a bőrön keresztül felszívódva fejtik ki helyi hatásukat.

Leírás és Paraméterek

Javallat THERMOHERB AROMATERÁPIÁS MELEGÍTŐPÁRNA

A levendula és citromfű illatú, 31 gyógynövény keverékét tartalmazó ThermoHerb párna hármas hatása:

  1.  A párnából felszabaduló illatanyagok belélegezve nyugtatják az idegrendszert.
  2. Felmelegítés után a meleg hatására javul a kezelt terület vérellátása, csökken az izmok görcskészsége, csökken a gyulladást és fájdalmat keltő anyagok szintje. 
  3. A felszabaduló párában lévő hatóanyagok a bőrön keresztül felszívódva fejtik ki helyi hatásukat.

A párna mérete: 15x15 cm

HOGYAN HAT A THERMOHERB MELEGÍTŐPÁRNA?

 

ThermoHerb párna hatása

HOGYAN MŰKÖDIK THERMOHERB PÁRNA?

A párnában összesen 200 gramm 100-500 mikrométer szemcsenagyságú gyógynövény-keveréket helyeztük el. Az apró szemcsék felülete hatalmas a tömegükhöz képest, így nagyon gyorsan képesek kiengedni és magukba szívni a levegő páratartalmát. Melegítéskor ez a gyógynövényszemcsékben kötött víz kezd el gyorsan párologni. A vízpára magával viszi a gyógynövényekben lévő kedvező élettani hatású anyagokat is. A vízpárával kiáramló hatóanyagok ezáltal nemcsak belélegezve fejtik ki aromaterápiás hatásukat, hanem a bőrön keresztül felszívódva is hatnak, miközben párna melegítő hatása is érvényesül.

MELY TERÜLETEKEN HASZNÁLHATÓ A THERMOHERB PÁRNA?

        

        

HOGYAN HASZNÁLD THERMOHERB PÁRNÁT?

A ThermoHerb párnát helyezd 1 percre mikrohullámú sütőbe. A sütőt 700 Watt teljesítményre állítsd. A párna egy perc alatt optimális hőmérsékletűre melegszik és egyből használatra kész. A párna elhelyezéstől függően 15-20 percig tartja meg melegét, miközben folyamatosan hatóanyagban gazdag párát enged ki magából.

HÁNYSZOR MELEGÍTHETŐ FEL EGYMÁS UTÁN A PÁRNA?

Néha az első 20 perces perces kezelés még nem hozza meg a kívánt hatást. Ilyenkor a párna 1 perc alatt ismét felmelegíthető. Egymást után viszont csak 5 alkalommal lehet újramelegíteni a párát, mert ez idő alatt a gyógynövényben tárolt nedvesség pára formájában távozik a párnából. A párnát ezután nyitott helyen kell tárolni, hogy 24 óra alatt ismét magába szívhassa a levegő nedvességtartalmát és újra használatra kész legyen. 

SZÜKSÉGES A PÁRÁVAL ELTÁVOZÓ NEDVESSÉGET PÓTOLNI?

Erre nincs szükség, sőt nem is szabad vízzel érintkezni a párnában lévő gyógynövénynek, mivel a túl sok nedvesség hatására romlási folyamatok indulhatnak el benne. A párna a levegőben lévő párából tölti fel tartalékait 24 óra alatt.

MIT TEGYEK, HA MÁR NEM OLYAN ILLATOS A PÁRNA?

A párna illatának ereje idővel lecsökken. Ilyenkor félre kell húzni a párna külső huzatát, a belső huzatra pedig 20-30 csepp illóolajat kell cseppenteni. Javasoljuk az levendulaolaj használatát, mert a tudományos kutatások szerint ennek igazolt leginkább aromaterápiás hatása. Természetesen igény szerint más illatok is használhatók a párna „újratöltéséhez”.

MILYEN GYÓGYNÖVÉNYEK VANNAK A PÁRNÁBAN?

Összesen 31 gyógynövény keveréke található benne, amelyek mind azt a célt szolgálják, hogy minél eredményesebben lehessen alkalmazni a párnát. A gyógynövények gyógyszerkönyvi előírásoknak megfelelő mikrobiológiai tisztsasággal kerülnek a párnába.

A párnában lévő gyógynövények: levendula virág, citromfű levél, komló toboz, fűzfa kéreg, galagonya virágos hajtásvég, apróbojtorján (párlófű) herba, barátcserje termés, bíbor kasvirág (Echinacea) herba, csalán levél, dió levél, fehér árvacsalán herba, fehér akác virág, fekete bodza virág, fekete ribizli levél,  kis ezerjófű herba,  lándzsás útifű levél, madárkeserűfű herba, mezei cickafark herba, mezei katáng herba, mezei zsurló herba, nyírfa levél, rozmaring levél, somkóró herba, vasfű herba, zsálya levél, pásztortáska herba, réti legyezőfű herba, szúrós gyöngyajak herba, tejoltó galaj herba, vadkakukkfű herba, vadszeder levél. 

MILYEN TUDOMÁNYOS BIZONYÍTÉKOK ÁLLNAK A THERMOHERB PÁRNA HATÁSA MÖGÖTT?

​1. A melegítés jótékony hatása

A ThermoHerb párnával helyileg kezelt területen kitágulnak az erek a mélyebb szövetekben, így az izmokban és az ízületekben is. A terület vérellátásának növekedésével javul a szövetek oxigén- és tápanyagellátása

A helyileg fokozódó vérellátás gyorsítja a gyógyulási folyamatokat, csökkenti az izmok görcskészségét, valamint a krónikus fájdalmat és gyulladást.

A test belső hőmérésékletét a kutatások szerint kizárólag helyi melegítéssel lehet növelni nagyobb mértékben, akár 3-4 Celsius fokkal is. Az egész test melegítése csupán 1 Celsius fokkal növelheti a belső szövetek hőmérsékletét, miközben számos egészségügyi kockázattal jár (pl. vérnyomásváltozás)

A Thermoherb párna nagy előnye, hogy éppen annyi ideig (15-20 percig) tartja meg melegét, a legtöbb esetben már javulást eredményez a kezelt területen. A melegítés időtartama mindig az adott probléma jellegétől függ. Egy enyhébb hátfájásnál a rövidebb, 15-20 perces melegítés lehet hatékony, elhúzódó, krónikus fájdalmak esetén ennél hosszabb ideig érdemes melegen tartani az adott testrészt.

Számos kísérletben megfigyelték már a melegkezelésnek izmokra kifejtett jótékony hatását. A kezelés hatására csökken az izmokban a fokozott terhelés vagy sérülés következtében felszabaduló gyulladásos enzimek szintje. A melegítő hatás által okozott izomfájdalom-csökkenés a kutatások szerint azonos lehet a gyógyszerként alkalmazott nem szteroid gyulladáscsökkentő (NSAID) fájdalomcsillapítók hatásával. A meleg tehát jól alkalmazható alkalmazható az izmokat érintő gyulladás és fájdalom kezelésében, például izomhúzódás vagy izomgörcs esetén. Középfül- vagy arcüreggyulladás kezelésében ugyancsak előnyös lehet a helyi melegítés.

2. Aromaterápiás hatása

Az aromaterápia igazoltan hatásosan csökkenti a feszült állapotokat, amely gyakran kísérője lehet a különböző fájdalmakkal járó betegségeknek. A legtöbb kutatást ezen a területen a levendulával végezték. Ezekből kiderült többek között, hogy a levendulaolaj aromaterápiás alkalmazásával mérsékelhető a fájdalom intenzitása, csökkenthető a szedett fájdalomcsillapítók mennyisége.

A meleg és az aromaterápia együttes használata különösen a menstruációs fájdalmakkal küzdő nők esetében lehet eredményes. A helyi meleg segít ellazítani a méhizomzatot, miközben az illóolaj inhalációja csökkenti a menstruációs fájdalmat. Ez igazolja az a kutatás is, amelyben a menstruációs fájdalomban szenvedő diákok vettek részt, akiknél négy menstruációs cikluson keresztül követték a levendula illóolaj hatását. Náluk 43 százalékkal csökkent a közepesen súlyos hasi fájdalmaktól és a hátfájástól szenvedők aránya.

Szintén igazolást nyert, hogy a levendulaolaj aromaterápiás alkalmazása előnyös hatással volt az álmatlanságban és depresszióban szenvedő személyekre. Alkalmazásával csökkenthető az elalvásig eltelt idő, az álmatlanság súlyossága, az alvással való elégedettség, valamint a depresszió mértéke.

A levendulaolaj belélegzése csökkenti a migrénes fejfájás súlyosságát is, amit szintén kutatással igazoltak.

3. Pórustágító, bőrön keresztül hatóanyag-felszívódást segítő hatása

A kozmetikában régi és alapvető eljárás, hogy a bőr megtisztítása után gőzöléssel puhítják fel a hámréteget, ezzel megnyitva a bőr pórusait. A meleg pára felhozza a pórusok mélyéről a szennyeződéseket, megnöveli a bőr befogadó képességét. A bőr vér- és nyirokkeringésének fokozásával a hatóanyagok könnyebben juthatnak el a mélyebb szövetekbe.

A sejtek közötti nagyobb tér nagyobb felszívódási felületet is jelent, ahol a ThermoHerb párnából kiáramló hatóanyagok átjuthatnak.

MIKOR NE HASZNÁLD A THERMOHERB PÁRNÁT?

Hirtelen fellépő gyulladás (pl. fogfájdalom, ízületi húzódás stb.) esetén a meleg általában tovább fokozza a gyulladást és a fájdalmat, ilyenkor a hideg borogatás, jegelés ajánlott. Szintén nem ajánlott autoimmun betegség okozta ízületi gyulladás esetén alkalmazni.

A párnát tilos használni vénás panaszok, mélyvénás trombózis, bőrgyulladás, nyílt seb, valamint perifériás érbetegség vagy cukorbetegség okozta bőrelváltozások helyi kezelésére. 

MIBŐL VAN A PÁRNA ANYAGA?

A párna belső huzata anginból készült, amely egy nyers színű, erős, mégis jól szellőző, jó nedvszívó képességű természetes pamut anyag. Sűrű szövésének köszönhetően nem engedi át a párnában lévő finom gyógynövényport. A párna belső része nem mosható.

A párna külső huzata poliészter thermopolár anyag, amely kiváló hőtartó képességű és segít eloszlatni a párnából érkező meleget. A párna külső huzata 30 Celsius fokon mosható.

Kedvező 2.690 Ft-os ár! Rendelje meg Javallat THERMOHERB AROMATERÁPIÁS MELEGÍTŐPÁRNA 1 db termékünket! Írja meg róla véleményét! 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!