Tájékoztatjuk, hogy a honlap szöveges fájlokat, ún. „adatmorzsákat“ (cookie-kat) használ anonimizált látogatottsági információk gyűjtése céljából, valamint bizonyos szolgáltatások ezek nélkül nem lennének elérhetőek. A honlap további használatával hozzájárulását adja a cookie-k tárolásához és felhasználásához. További információért olvassa el adatvédelmi irányelveinket.

 

Termékek Menü

JAVALLAT VÖRÖS SZŐLŐ MAG ÉS HÉJ kapszula 650 mg 60db

Ár:
1.970 Ft (1.551 Ft + ÁFA)
Cikkszám: 1677
Elérhetőség: Rendelhető
Gyártó: JAVALLAT
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Szerezhető hűségpontok: 20
Vonalkód: 5999569810821

A vörös szőlő héjának és magjának népgyógyászati felhasználása igen széles körű: fizikai (sport) teljesítmény növelése, életkorral járó makuladegeneráció javítása, bőrfeszesség megőrzése, gondolkodási képességek javítása, magas koleszterinszint csökkentése, menopauzás tünetek enyhítése, izomláz csökkentése, premenstruációs szindróma tüneteinek enyhítése, a máj és az erek egészségének megőrzése, magas vércukorszint csökkentése.

Leírás és Paraméterek

JAVALLAT VÖRÖS SZŐLŐ MAG ÉS HÉJ kapszula 60db

60 db SonicFine® instant gyógynövényport tartalmazó kapszula, ellenőrzött minőségű gyógynövényből

EZÉRT AJÁNLJUK:

A legtöbb vörös szőlő magot és héjat (650 mg) tartalmazó kapszula Magyarországon!

A kapszulákban lévő SonicFine® instant gyógynövénypor előnyei:

  • 2x nagyobb biológiai hozzáférhetőség,
  • 8x nagyobb biológiai aktivitás,
  • 2x jobb oldhatóság,
  • 2x magasabb flavonoid- és polifenoltartalom,
  • 3x erősebb antioxidáns hatás,
  • 2x több vízoldható rost,
  • 100% hatóanyagtartalom.

Bevizsgált, kiváló minőségű gyógynövényből készült.
A kapszulákban lévő porból tea készíthető vagy bármilyen folyadékban elkeverhető.

Egészségügyi hatásai:

1. Segíti az ellazulást rohanó életmód mellett, javítja a szervezet fizikai és lelki stresszel szembeni alkalmazkodóképességét,
hozzájárul az ingerlékenység csökkentéséhez és a szellemi teljesítmény javításához.

2. Támogatja a bőr egészségét, a narancsbőr mértékének csökkenését.

3. Hozzájárul az egészséges testsúly eléréséhez és megtartásához..

Népgyógyászati alkalmazása:

A vörös szőlő magja és héja a népgyógyászatban is népszerű (pl. májvédelem, vércukorszint-csökkentés stb.). 

EGÉSZSÉGÜGYI HATÁSAIT ALÁTÁMASZTÓ TUDOMÁNYOS BIZONYÍTÉKOK

1. VITALIZÁLÓ, A FIZIKAI ÉS LELKI STRESSZEL SZEMBENI ALKALMAZKODÓKÉPESSÉGET TÁMOGATÓ HATÁSA

Egy szőlőbogyó-kivonatot tartalmazó készítménnyel idős, egyébként egészséges egyéneken a szellemi teljesítményt fokozó hatást mutattak ki Olaszországban pár hetes kezelés után, egyúttal a szorongás és a depresszív tünetek mérséklődése is megfigyelhető volt. (Calapai és munkatársai kutatása)

Egy másik olaszországi vizsgálatban, amelyben menopauzában lévő nők egyik csoportja rezveratrollal kiegészített szójakivonatot kapott, azt találták, hogy a placebokezeléshez képest a növényi kivonatot szedő résztvevőknek javult az alvásminősége. (Davinelli és munkatársai kutatása)

Poszttraumás stressz szindrómás állatokon végzett kísérletben igazolták a szőlőhéjban nagy mennyiségben jelenlévő rezveratrol szorongáscsökkentő hatását. (Li és munkatársai kutatása) Egy másik kísérletben a szőlő héj és mag keveréke is kiváltotta ugyanezt a hatást. (Patki és munkatársai kutatása) Szintén igazolták a rezveratrol antidepresszáns hatását (Moore és munkatársai kutatása)

2. A BŐR EGÉSZSÉGÉT ÉS A NARANCSBŐR MÉRTÉKÉNEK CSÖKKENTÉSÉT TÁMOGATÓ HATÁSA

A vörös szőlő magjának és héjának kivonata kísérletes körülmények között gátolta a kollagenáz és az elasztáz enzimeket. Ez a két enzim a kötőszövet rugalmasságáért felelős anyagok bontásával rontja a bőr rugalmasságát. Ezek az eredmények magyarázatot adhatnak a szőlőtörköly bőrfeszesség fenntartásában kifejtett hatására. (Wittenauer és munkatásrai kutatása)

3. AZ EGÉSZSÉGES TESTSÚLY ELÉRÉSÉT ÉS MEGTARTÁSÁT TÁMOGATÓ HATÁSA

Kísérletesen kimutatták, hogy nemcsak a koleszterinszintet lehetett kedvezően befolyásolni a szőlőmag és -héj adagolásával, hanem a hasi zsír mennyisége is mérsékelhető volt. (Kim és munkatársai kutatása)

Omijabogyóval kombinálva a szőlőhéj és mag csökkentette a testsúlynövekedést, a testzsír mennyiségét és a zsírsejtek méretét. (Cho és munkatársai kutatása)

NÉPGYÓGYÁSZATI ALKALMAZÁSA

A vörös szőlő héjának és magjának népgyógyászati felhasználása igen széles körű: fizikai (sport) teljesítmény növelése, életkorral járó makuladegeneráció javítása, bőrfeszesség megőrzése, gondolkodási képességek javítása, magas koleszterinszint csökkentése, menopauzás tünetek enyhítése, izomláz csökkentése, premenstruációs szindróma tüneteinek enyhítése, a máj és az erek egészségének megőrzése, magas vércukorszint csökkentése.
A népgyógyászati tapasztalatokat a következő esetekben támasztják alá tudományos vizsgálatok:

Májvédő hatása: A szőlőtörköly (mag és héj) májvédő hatását kísérletesen igazolták. Ez valószínűleg antioxidáns hatásával függ össze, melynek révén csökkenti a lipidek peroxidációját és normál értéken tartja a máj antioxidáns enzimeinek szintjét. (Murthy és munkatársai kutatása) A májvédő hatást állatkísérletekben is igazolták, ahol zsírmájellenes hatást is megfigyeltek. (Daniel és munkatársai kutatása

Szívet és érrendszert védő hatása: A szőlőtörköly antioxidáns hatását embereken is kimutatták. Egy vizsgálatban alkalmazásával növelhető volt a vér antioxidáns kapacitása és mérséklődött a koleszterin oxidációja, ami az érelmeszesedéses folyamatok lassulását eredményezheti. (Urquiaga és munkatársai kutatása) Az érvédelem szempontjából nemcsak az antioxidáns hatás, hanem a koleszterin- és a vérszírszint kedvező irányba befolyásolása is jelentős. Egy metaanalízisben, amelyben több klinikai tanulmány eredményeit összegezték (köztük törköllyel végzett vizsgálatokét is), megállapították, hogy a szőlő alapú termékek fogyasztása csökkentette az össz- és LDL-koleszterinszintet (ez utóbbit szokták „rossz koleszterinnek” is nevezni), valamint a vérzsírszintet. (Ghaedi és munkatársai kutatása) A koleszterin- és vérszírszintre kifejtett kedvező hatásokat egy olyan vizsgálatban is megfigyelték, amelyben a szőlőtörkölyt omijabogyóval kombinálva alkalmazták túlsúlyos résztvevőknél. (Han és munkatársai kutatása) A szőlőtörköly alkalmazásával négyhetes kezelés után csökkenthető volt a trimetilamin-N-oxid szintje a vérben. Erről a vegyületről úgy tartják, hogy több szív-érrendszeri betegség rizikótényezője, így az eredmények arra utalnak, hogy a törköly fogyasztásával csökkenthető ezek kockázata (Annunziata és munkatársai kutatása)

Vércukorszintet csökkentő hatása: Egy klinikai vizsgálatban, amelyben a szőlőtörköly hatásait vizsgálták túlsúlyos egyéneken, azt találták, hogy a kezeléssel hat hét alatt mérsékelhető az inzulinrezisztencia. (Martínez-Maqueda és munkatársai kutatása) Egy négy hónapos, kontrollcsoportos vizsgálatban, amelyet metabolikus szindrómában szenvedők részvételével végeztek, a vörösszőlő-törköllyel kezelt csoportban a diasztolés és szisztolés vérnyomás, valamint az éhomi vércukorszint csökkenését figyelték meg a kontrollcsoporthoz viszonyítva (Urquiaga és munkatársai kutatása) Egy vizsgálatban, amelyben a szőlőtörköllyel kiegészített hamburgerhúsok egészségre kifejtett hatását vizsgálták normál hamburgerhúsokhoz képest, megállapítottak, hogy a növényi anyagot is tartalmazó termékek fogyasztásával csökkenthető volt az éhomi vércukorszint és javult az inzulinérzékenység. (Urquiaga és munkatársai kutatása) Az éhomi vércukorszintre és az inzulinérzékenységre kifejtett kedvező hatás már egyetlen adag, vörösszőlő-törkölyt tartalmazó ital elfogyasztásával is kiváltható volt. (Costabile és munkatársai kutatása) A vércukorszintre kifejtett kedvező hatás részben azzal magyarázható, hogy a szőlőtörköly kivonata gátolja a keményítő bontásában szerepet játszó glikozidáz enzimet. (Hogan és munkatársai)

TERMÉKÜNK ELLENŐRZÖTT MINŐSÉGŰ GYÓGYNÖVÉNYBŐL KÉSZÜLT. 

ADAGOLÁS

Naponta 2x1-2 kapszula.

FOGYASZTÁS

Kapszulaként fogyasztva ► Bő folyadékkal lenyelve.
Teaként fogyasztva ► A kapszulák tartalmát szórd egy pohárba, majd öntsd fel 2 dl 50-60 °C-os (csapmeleg) vízzel. Elkeverés után azonnal fogyasztható.
Folyadékban elkeverve ► A kapszulák tartalmát bármilyen folyadékban elkeverheted (pl. méz, joghurt, kefír stb.)

ÖSSZETEVŐK

Kapszulánként 650 mg vörös szőlő mag és héj (Vitis viniferae semen cum pericarpium) Sonic­Fine® szuperfinom instant gyógynövénypor, kapszulahéj:zselatin.

Kiszerelés: 60 db kapszula

FIGYELMEZTETÉSEK, ELLENJAVALLATOK

  • A vörös szőlő mag és héj fogyasztása nem helyettesíti a változatos és kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot.
  • Gyermekek elől elzárva tartandó!

Kedvező 1.970 Ft-os ár! Rendelje meg JAVALLAT VÖRÖS SZŐLŐ MAG ÉS HÉJ kapszula 650 mg 60db termékünket! Írja meg róla véleményét! 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!