Mennyire számít az illat egy arckrém kiválasztásakor?
Mennyire számít az illat egy arckrém kiválasztásakor?
Valljuk be, hogy amennyiben teljesen természetes összetevőkből álló arcápoló termékeket szeretnénk használni, akkor kénytelenek vagyunk kompromisszumot kötni. Na, de milyen mértékben vagyunk hajlandók belemenni a kompromisszumba?
Mint tudjuk, a natúr- és biokozmetikumok nem tartalmazhatnak kőolajszármazékokat, mesterséges tartósítószereket, színező- és illatanyagokat. Sajnos, ez az árukban is megmutatkozik, ugyanis az olcsó kőolajszármazék helyett, ami tulajdonképpen a kőolaj finomítása során keletkező melléktermék, különböző növényi olajok, úgymint shea vaj, kókuszolaj, kakaóvaj, mandulaolaj, növényi glicerin stb., továbbá pl. méhviasz kerülnek a termékbe, tartósítószerként a tokoferol, azaz az antioxidáns hatású E-vitamin jelenik meg, az illatot pedig növényi illóolajok adják. Az ilyen termékek tehát nem tartalmaznak semmi, a bőrünknek ártalmas anyagot, „cserében” drágábbak, kevésbé illatosak. Mi azt tapasztaljuk, hogy ez a két tényező meglehetősen sarkalatos pontja a választásnak, és bizony sokszor a magasabb ár miatt nem választják a természeteset, még többször pedig az illat hiánya dönt a szintetikus összetevőket tartalmazó kozmetikum mellett.
Ti mi alapján hoztok döntést?