Tájékoztatjuk, hogy a honlap szöveges fájlokat, ún. „adatmorzsákat“ (cookie-kat) használ anonimizált látogatottsági információk gyűjtése céljából, valamint bizonyos szolgáltatások ezek nélkül nem lennének elérhetőek. A honlap további használatával hozzájárulását adja a cookie-k tárolásához és felhasználásához. További információért olvassa el adatvédelmi irányelveinket.

 

Termékek Menü

Natur Tanya® OMEGA-3 TG lágyzselatin kapszula 60 db

Ár:
11.129 Ft (8.763 Ft + ÁFA)
Cikkszám: 3438
Elérhetőség: Rendelhető
Gyártó: Naturtanya
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Szerezhető hűségpontok: 112
Vonalkód: 5999565082321

Vadvízi halolaj, rendkívül magas Omega-3 zsírsav tartalom, triglicerid formában. A triglicerid zsírsavak jelentősége abban áll, hogy természetes módon fordulnak elő, így többek között azokban a sósvízi halakban, amelyek az Omega-3 zsírsavak (főként EPA+DHA) kiváló forrásai is. Mindezek mellett fontos megjegyezni, hogy a zsírszöveti triglicerid az emberi szervezet fő energiaraktára.

Leírás és Paraméterek

Natur Tanya® OMEGA-3 TG lágyzselatin kapszula 60 db

Vadvízi halolaj, rendkívül magas Omega-3 zsírsav tartalom, triglicerid formában

Az Omega-3 zsírsavak esszenciálisak (nélkülözhetetlenek) számunkra, hiszen minden egyes sejtünk sejthártyájának felépítői. Szervezetünk nem, vagy csak kis mennyiségben tudja őket előállítani. Az alacsony Omega-3 zsírsav szint bizonyítottan civilizációs betegségek előidézője. Ilyenek a szív-és érrendszeri panaszok, a magas vérnyomás, az elhízás, a cukorbetegség, a májzsírosodás, a gyulladásos bélbetegségek, az ízületi gyulladások, az allergiák, az autoimmun rendellenességek és a mentális panaszok.

Mire jók az Omega-3 zsírsavak? Íme 15 pontban!

 1. Hozzájárulnak az immunrendszer egészségéhez
 2. Csökkentik az autoimmun panaszokkal járó tüneteket
 3. Támogatják a szív  és az érrendszer egészségét
 4. Csökkentik a magas vérnyomást és a vérrögök képződését
 5. Növelik a jó koleszterinszintet
 6. Kiegyensúlyozzák a hormonrendszert
 7. Csökkentik a krónikus gyulladásokat (bélgyulladás, ízületi gyulladás, IR)
 8. Javítják az agyműködést, a memóriát és a mentális egészséget
 9. Csökkentik a hiperaktivitást, az impulzivitást, a nyugtalanságot és az agressziót
 10. Hozzájárulnak a szem retinájának egészségéhez
 11. Növelik a csontok kalciumtartalmát
 12. Javítják a bőr védőrétegének és egészségének működését
 13. Támogatják az egészséges testsúly kialakítását/megtartását
 14. Rákprevenciós tápanyagok
 15. Nélkülözhetetlenek az egészséges magzat fejlődéséhez  

A Natur Tanya® OMEGA-3 TG fogyasztása kifejezetten ajánlott fogyókúrázóknak, sportolóknak, kisbabát tervező hölgyeknek, valamint terhesség és szoptatás ideje alatt is. 

Ezért válaszd az Omega-3 triglicerid (TG) halolajat:

 • Fenntartható halászatból származó alapanyag
 • Vadon élő halakból nyert, tisztított halolaj koncentrátum
 • Kiemelkedően magas hatóanyagtartalom a napi maximális adag 3375 mg Omega-3 zsírsavat tartalmaz, 75%-os koncentrációban
 • Természetes triglicerid formájú, összesen 7 féle Omega zsírsav tartalommal
 • Nem tartalmaz mesterséges tartósítószert, színezéket és aromát
 • Egyéb Omega zsírsavakat is tartalmaz, pl. DPA-t, ami emeli az EPA és a DHA koncentrációját a vérben és támogatja a szív, a vázizomzat és a vesék egészségét

Termékünket úgy fejlesztettük ki, hogy nagy mennyiségben tartalmazza az aktív hatóanyagokat 75%-os Omega-3 zsírsav tartalommal, természetes triglicerid formában. Az általunk felhasznált halolaj fenntartható halászatból származik, ezt a MarinTrust és Friends of the Sea logó/certifikáció biztosítja. 

 • VADON ÉLŐ HALAKBÓL NYERT, TISZTÍTOTT HALOLAJ KONCENTRÁTUM
 • TERMÉSZETES TRIGLICERID FORMÁBAN
 • KIEMELKEDŐEN MAGAS HATÓANYAGTARTALOM
 • A NAPI MAXIMÁLIS ADAG 3375 MG OMEGA-3 ZSÍRSAVAT TARTALMAZ, 75%-OS KONCENTRÁCIÓBAN
 • NEM TARTALMAZ MESTERSÉGES TARTÓSÍTÓSZERT, SZÍNEZÉKET ÉS AROMÁT

MIÉRT FONTOS AZ OMEGA-3 ZSÍRSAVAKNÁL A TRIGLICERID FORMA?

AZ OMEGA-3 ZSÍRSAVAK KÖZÖTT TÖBBFÉLE FORMÁT KÜLÖNBÖZTETÜNK MEG.

A halolaj tartalmú étrend-kiegészítők esetében leginkább a triglicerid és az etil-észter Omega-3 zsírsav formák fordulnak elő.

A triglicerid zsírsavak jelentősége abban áll, hogy természetes módon fordulnak elő, így többek között azokban a sósvízi halakban, amelyek az Omega-3 zsírsavak (főként EPA+DHA) kiváló forrásai is. Mindezek mellett fontos megjegyezni, hogy a zsírszöveti triglicerid az emberi szervezet fő energiaraktára.

Természetes körülmények között a sósvízi halak viszont kevesebb, mint 30% Omega-3 triglicerid zsírsavakat (EPA+DHA) tartalmaznak. A magasabb Omega-3 koncentráció elérése érdekében a zsírsavakat eltávolítják a glicerinről, és azt szintetikus úton alkohollal (etil-alkohol) helyettesítve észterezéssel (majd az EPA+DHA szintet a megfelelő szintre állítják be), olyan etil-észter zsírsavakat hoznak létre, amelyek már nem fordulnak elő a természetben. Ebben az esetben hiányzik a triglicerideknél is jellemző molekuláris alapváz.

A triglicerid váz egy folyamattal visszaállítható úgy, hogy bizonyos enzimek (pl. lipáz) segítségével az etil-észter zsírsav molekulák etil-csoportját eltávolítják és a szabad zsírsavakat újra észterifikálják úgy, hogy a glicerint visszajuttatják a trigliceridekbe.

Az előállítók nagy többsége kihagyja ezt a lépést, mert egyrészt plusz költségeket jelent, valamint időigényes. Emiatt a ma forgalomban levő Omega-3 halolaj koncentrátumok túlnyomó részben nem természetes etil-észter formában fordulnak elő.

TERMÉSZETES TRIGLICERID VAGY SZINTETIKUS ETIL-ÉSZTER HALOLAJ?

Jelenleg nem kötelező feltüntetni egy étrend-kiegészítőn azt, hogy a halolaj az olcsóbb, szintetikus úton alkohollal előállított etil-észtert vagy éppen természetes triglicerid formában levő zsírsavakat tartalmaz-e.

Amennyiben, ha egy halolaj tartalmú étrend-kiegészítő termék csomagolásán nincsen feltüntetve, hogy milyen formában vannak jelen az Omega-3 zsírsavak, akkor nagy valószínűséggel etil-észter formára kell gyanakodni. Így a kellő körültekintés érdekében érdemes tájékozódni arról, hogy természetes triglicerid formában levő Omega-3 zsírsavakat tartalmaz-e az adott halolaj, valamint a triglicerid szót keresni a termékcsomagoláson.

OMEGA-3 TG – HALOLAJ, TERMÉSZETES TRIGLICERID FORMÁJÚ OMEGA-3 ZSÍRSAVAKKAL

Az Omega-3 zsírsavak esszenciálisak (nélkülözhetetlenek) számunkra. Szervezetünk nem, vagy csak kis mennyiségben tudja őket előállítani. Termékünk vadvízi halakból nyert tisztított zsírsavakat tartalmaz. Rendkívül koncentrált, 3 lágyzselatin kapszula 3375 mg Omega-3 zsírsav tartalma biztosítja az optimális élettani hatás elérését. Az általunk felhasznált halolaj fenntartható halászatból származik, ezt a MarinTrust és Friends of the Sea logó/certifikáció biztosítja. A halolaj stabilitása és az avasodás megelőzése érdekében a formulát hozzáadott természetes antioxidáns tokoferolok védik.

AZ EPA ÉS A DHA HOZZÁJÁRUL:

 • a normál vérnyomás fenntartásához1 (a kedvező hatás 3 g EPA és DHA napi bevitelével érhető el, ami 3 kapszula elfogyasztásával biztosítható)
 • a szív egészséges működéséhez (a kedvező hatás 250 mg EPA és DHA napi bevitelével érhető el, ami 1 kapszula elfogyasztásával biztosítható)
 • a vér normál triglicerid-szintjének fenntartásához2 (a kedvező hatás 2 g EPA és DHA napi bevitelével érhető el, ami 2 kapszula elfogyasztásával biztosítható)

1,2 A kiegészítésként fogyasztott EPA és DHA együttes napi mennyisége az 5 g-ot nem haladhatja meg. 

A DHA, a központi idegrendszer és az agyszövet egyik legfőbb strukturális lipidje, hozzájárul a normál látás és agyműködés fenntartásához (a kedvező hatás 250 mg dokozahexaénsav (DHA) napi bevitelével érhető el, ami 1 kapszula elfogyasztásával biztosítható).  A tengeri halforrások az EPA és DHA-n kívül, DPA-t (dokozapentaénsav) is tartalmaznak, amely szintén az Omega-3 zsírsavak csoportjába tartozik. Mennyisége lényegesen kevesebb, a maximális napi adag 90 mg DPA-t tartalmaz.

Vadon élő halakból nyert halolaj, triglicerid formában, kiemelkedően magas hatóanyagtartalommal!

Hazánk földrajzi elhelyezkedése miatt nehezebben tudunk hozzájutni ezekhez az értékes anyagokhoz. Általánosan elmondható, hogy hazánk halfogyasztása jelentősen elmarad a világ halfogyasztásától. Továbbá a tengeri és az óceáni vizekben élő halakban jelentősen magasabb az Omega-3 zsírsavak jelenléte az édesvízi társaikhoz képest. Többek között ezért esett a választásunk olyan sósvízben élő halfajtákra, amelyek kizárólag vadon élő, vagyis nem tenyésztett halforrásból származnak.

AZ OMEGA-3 ESSZENCIÁLIS ZSÍRSAVAKAT CSAK KÜLSŐ FORRÁSBÓL TUDJUK BIZTOSÍTANI, EZÉRT FONTOS ODAFIGYELNÜNK A MEGFELELŐ PÓTLÁSUKRA, PÉLDÁUL ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐ FORMÁJÁBAN. A NATUR TANYA® OMEGA-3 TG ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐ FOGYASZTÁSÁVAL TÁMOGATHATJUK A NAPI OMEGA-3 ZSÍRSAV BEVITELÜNKET.

Összetevők: halolaj (vadon élő halakból kinyert), kapszulahéj (zselatin), nedvesítőszer (glicerin), antioxidáns (tokoferolban gazdag kivonat). *3 lágyzselatin kapszulára vonatkoztatva

Adagok száma a termékben: 20-60       
Adagolási időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap. 
Adagolási javaslat: Napi 1-3 lágyzselatin kapszula, a lehető legjobb hatás elérése érdekében, étkezés közben, bő vízzel lenyelve.

Hatóanyagok a napi adagban

1 kapszulában

2 kapszulában

3 kapszulában

Halolaj

amelyből Omega-3 zsírsavak

amelyből EPA (eikozapentaénsav)

amelyből DHA (dokozahexaénsav)

amelyből DPA(dokozapentaénsav 

amelyből egyéb Omega-3 zsírsavak - alfa-linolénsav (ALA), szteraidonsav (SDA), eikozatetraénsav (ETA), heneikozapentaénsav (HPA)

1500 mg

1125 mg

600 mg

450 mg

30 mg

45 mg

3000 mg

2250 mg

1200 mg

900 mg

60 mg

90 mg

4500 mg

3375 mg

1800 mg

1350 mg

90 mg

135 mg

Figyelmeztetés: Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Hatóanyagokkal szembeni túlérzékenység esetén szedése nem ajánlott! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot! 1,2A kiegészítésként fogyasztott EPA és DHA együttes napi mennyisége az 5 g-ot nem haladhatja meg.

 • A termék vérhígítók melletti a használata esetén konzultáljon a kezelőorvosával
 • A termék 12 éves kortól alkalmazható (12-18 év között napi 1 kapszula)
 • A termék alkalmazható cukorbetegség esetén
 • A termék alkalmazható terhesség, és szoptatás időszakában

Tárolás: Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva tartandó.

Nettó tömeg: 122,9 g (60 db)

100%-ban Magyar tulajdonú cég. A termék megvásárlásával magyar munkahelyeket támogat!

 

Kedvező 11.129 Ft-os ár! Rendelje meg Natur Tanya® OMEGA-3 TG lágyzselatin kapszula 60 db termékünket! Írja meg róla véleményét! 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
Termék címkék: naturtanya halolaj