Tájékoztatjuk, hogy a honlap szöveges fájlokat, ún. „adatmorzsákat“ (cookie-kat) használ anonimizált látogatottsági információk gyűjtése céljából, valamint bizonyos szolgáltatások ezek nélkül nem lennének elérhetőek. A honlap további használatával hozzájárulását adja a cookie-k tárolásához és felhasználásához. További információért olvassa el adatvédelmi irányelveinket.

 

Termékek Menü

Natur Tanya® STRESS CONTROL-R kapszula 30 db

Ár:
3.125 Ft (2.461 Ft + ÁFA)
Cikkszám: 6072
Elérhetőség: Rendelhető
Gyártó: Naturtanya
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Szerezhető hűségpontok: 32
Vonalkód: 5999565081775

Rózsagyökér, Baktövis gyökér (kínai csüdfű), Panax ginseng, Maca gyökér, Kínai kúszómagnólia és Ashwagandha adaptogén gyógynövényekkel, B5-, B6 vitaminnal és duomagnézium mátrixal (magnézium-citrátból és magnézium-oxidból) támogatja a stressztűrő képességet, segíti a stresszhez való alkalmazkodást.

A WHO szerint a stressz a 21. század egészségügyi járványa, számos következménnyel, pl: fáradtság, fejfájás, izomfeszülések, fogcsikorgatás, szédülés, túlevés, csökkent nemi vágy vagy álmatlanság…

Leírás és Paraméterek

Natur Tanya® STRESS CONTROL-R - 30 db

Adaptogén gyógynövények duomagnézium mátrixszal a stressztűrő képesség támogatásához

ÚJRAFORMULÁZVA, +1 adaptogén hatóanyag!

Rózsagyökér, Baktövis gyökér (kínai csüdfű), Panax ginseng, Kínai kúszómagnólia gyümölcs kivonat, Maca gyökér és Ashwagandha adaptogén gyógynövényekkel, B5-, B6 vitaminnal és duomagnézium mátrixszal (magnézium-citrátból és magnézium-oxidból) támogatja a stressztűrő képességet, segíti a stresszhez való alkalmazkodást1

 • TERMÉSZETES MÓDON TÁMOGATJA A STRESSZKEZELÉST
 • AZ IDEGRENDSZER NORMÁL MŰKÖDÉSÉHEZ2, A NORMÁL
 • PSZICHOLÓGIAI FUNKCIÓ FENNTARTÁSÁHOZ
 • HOZZÁJÁRUL A NORMÁL MENTÁLIS TELJESÍTMÉNYHEZ4, A FÁRADTSÁG ÉS A KIFÁRADÁS CSÖKKENTÉSÉHEZ3
 • 9 KOMPLEX ÖSSZETEVŐ, NÖVÉNYI KAPSZULAHÉJBAN
 • TERMÉSZETES NÖVÉNYI KIVONATOK ÉS ADAPTOGÉN GYÓGYNÖVÉNYEK
 • DUOMAGNÉZIUM MÁTRIX - 2 FÉLE MAGNÉZIUMMAL DÚSÍTVA
 • HOZZÁADOTT B-VITAMINOKKAL
 • MAXIMÁLIS MENNYISÉGŰ, 8 MG GINZENOZID TARTALOMMAL
 • FÜGGETLEN LABORATÓRIUMBAN IS BEVIZSGÁLT ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐ
 • VEGÁN, LAKTÓZMENTES ÉS GLUTÉNMENTES
 • 1 HÓNAPRA ELEGENDŐ MENNYISÉG
 • 9 KOMPLEX ÖSSZETEVŐ A STRESSZTŰRŐ KÉPESSÉG TÁMOGATÁSÁHOZ

Termékünk 9 komplex összetevőt koncentrál, köztük standardizált növényi kivonatokat;

 • Rhodiola rosea vagy másnéven rózsagyökér kivonatot (adagonként 4 mg szalidrozid)
 • Baktövis kivonatot (adagonként 20 mg poliszacharid)
 • Panax ginseng kivonatot (adagonként magas hatóanyagtartalmú 8 mg ginzenozid!)
 • az ayurvédában évezredek óta ismert Ashwagandha kivonatot (adagonként 1 mg withanolid)
 • Kínai kúszómagnólia gyümölcs kivonat
 • amelyet B-vitaminokkal és kétféle magnéziummal dúsítottunk

A B5-vitamin (pantoténsav) hozzájárul a normál mentális teljesítményhez. A pantoténsav szerepet játszik az összes sejt anyagcseréjében és működésében (beleértve az agy-, és idegsejteket is), valamint nagy mennyiségben megtalálható az agyban. A magnézium, a B6-vitamin hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez, az idegrendszer normál működéséhez, a normál pszichológiai funkció fenntartásához.

A panax ginseng kivonat támogatja a vitalitást, segít fenntartani a mentális teljesítményt, gyengeség, kimerültség, fáradtság és koncentrációvesztés esetén. 1A természetes eredetű adaptogén Rhodiola rosea (rózsagyökér) támogatja a stressztűrő képességet, segíti a stresszhez való alkalmazkodást. 

A NATUR TANYA STRESS CONTROL-R TERMÉKÜNK ÚJRAFORMULÁZÁSRA KERÜLT, SCHISANDRA CHINENSIS, MÁSNÉVEN ÉLETBOGYÓ VAGY ÖTÍZŰ GYÜMÖLCS DÚSÍTÁSÁVAL!

6 féle adaptogén gyógynövény, melyekről a legtöbb tanulmány és megfigyelés készült, a stressz ellensúlyozására napjainkig. Természetesen növelik a stressztűrő képességet és előzik meg a stressztünetek krónikussá válást. Csökkentik a kísérő tüneteket, mint az energiahiány, hangulatingadozás, szorongás és függőségek.

12 élethelyzet, illetve egészségügyi állapot amikor adaptogén gyógynövényekkel érdemes dúsítani étrendünket

 • csökkenő szellemi és fizikai munkakapacitás
 • pszichoszomatikus megbetegedések 
 • általános gyengeség, kimerültség, fáradtság
 • éjszakai álmatlanság, napközbeni aluszékonyság
 • hangulatingadozások, depresszió  
 • szorongás, pánik, félelemérzet
 • figyelemzavar, feledékenység, agyi köd
 • mellékvesék kimerülése
 • autoimmun betegségek
 • szív és érrendszeri panaszok 
 • női, férfi szexuális zavarok
 • függőségek: étkezési zavarok, fokozott alkoholfogyasztás, dohányzás
 • Adaptogén növények és a stressz hatásmechanizmus

A stressznek 3 fázisa van:

 1. harcolj vagy menekülj VÉSZVÁLASZ, (megugrik a mellékvese-hormonok, az adrenalin és a kortizol szintje a homeosztázis fenntartása érdekében) 
 2. az ELLENÁLLÁS FÁZIS (a védekezés és az alkalmazkodás tartós és optimális) 
 3. és a KIMERÜLÉS ÁLLAPOT (a kimerített tartalékok felülmúlják a szervezet azon képességét, hogy ellenálljon nekik).

Az adaptogének elnyújtják stressz alatt az ellenállás fázisát és csökkentik a stresszorokkal szembeni érzékenységet, ami stresszvédelmet eredményez. Az adaptogének élettani tulajdonságai jól dokumentáltak állatok és emberek esetén is.

Mi az a stressz?

A stressz a szervezet fiziológiai reakciója, válasza a környezeti fenyegetésekre vagy nyomásra (stresszorok).

Érkezhet külső forrásból, mint pl. munkahelyi nyomással, pénzzel, társas kapcsolatokkal és egészséggel kapcsolatos aggodalmakkal, de még rossz étrenddel is. Jelentkezhet belső forrásból, mint pl. önszeretet hiánya, maximalizmus vagy túlzó félelmek.

A stressz népbetegség, korai öregedésünknek és betegségeink egyik, vagy kizárólagos kiváltó oka és nem csak előidézi, de bizonyítottan provokálja is meglévő tüneteinket, betegségeinket. A stressztűrő képesség javítása szó szerint meghosszabbítja az életet!

Mi az a krónikus stressz?

Kezdetben a szervezet alkalmazkodhat ahhoz, hogy stressz alatt teljesítsen, de hamar diszfunkcionálissá válik abban az esetben, ha a stressz tartósan fennáll és túl nagy intenzitású.

A krónikussá vált stressz hosszú távú változásokat idéz elő az agy szerkezetében és működésében, megváltoztatja az ideghálózatokat, testi és lelki tünetek széles skáláját okozva.

A WHO szerint a stressz a 21. század egészségügyi járványa, számos következménnyel, pl: fáradtság, fejfájás, izomfeszülések, fogcsikorgatás, szédülés, túlevés, csökkent nemi vágy vagy álmatlanság…

A krónikus, tartósan fennálló stressz hasi elhízást, izom- és csonttömeg vesztést, kiégést okoz olyan állapotokkal, mint a szorongás, depresszió, autoimmun panaszok, gyenge immunitás, szív, gyomor-bélrendszeri, mozgásszervi betegségek vagy cukorbetegség.

Mit jelent az, hogy adaptogén?

Az adaptogén kifejezést olyan gyógynövények leírására használják, melyek képesek a stressz által veszélyeztetett testi funkciók normalizálására és a szervrendszerek erősítésére. Módosítják a test reakcióit a különféle stresszhatásokkal szemben, növelik a stresszel szembeni ellenállást.

Az adaptogének harmonizálják belső elválasztású mirigyeink, valamint az immunrendszerünk működését. Amennyiben arra van szükség lelassítják a túlműködő szerveinket, miközben felgyorsítják az alul működő szerveinket. Mindeközben az optimálisan működő szervek működését nem módosítják

300 gyógynövényből mindössze 1 adaptogén

Az adaptogén növények akkor és úgy hatnak, ahogyan az adott pillanatban szükségünk van rájuk. A kulcsszó az adaptáció, azaz a tökéletes alkalmazkodás.

Az adaptogének a kimerülés helyett egy magasabb szintű egyensúlyi állapot (egy homeosztázis), a heterosztázist hozzák létre. Minél magasabb ez, annál jobb a stresszhez való adaptáció.

A tudománynak a mai napig nem sikerült ilyen precizitású készítményt előállítani. 300 gyógynövényből mindössze 1 rendelkezik ilyen tulajdonságokkal.

Az adaptogének segítik a szervezet alkalmazkodását a stresszorokkal szemben, nem altatók és nem nyugtatók, nem "szedálnak le" és nem okoznak hozzászokást sem.

Az adaptív és mozgósító erő

Az adaptogének adaptív és mozgósító erővel bírnak, erősítik kognitív képességeinket, növelik koncentráló képességünket és készségünket a logikus gondolkodásra.

Csökkentik az extrém indulatokat és érzelmeket (hangulatingadozások, szorongás, félelemérzet, depresszió), a figyelemzavarokat és a kísérő tüneteket, mint a hátfájás vagy fejfájás. Javítják a mindennapi életminőséget és hozzájárulnak általános egészségünk fenntartásához.

Egy adaptogén intelligens, csak akkor hat, amikor szükség van rá. Egy adaptogén vérnyomás csökkentő, ha magas a vérnyomás és vérnyomásemelő ott, ahol alacsony, de nem lép működésbe azoknál, akiknél a vérnyomás normális.

Az adaptogén növényi kivonatok 5 definíciója

 1. Segítenek szervezetünknek a szélsőséges terhelésekhez alkalmazkodni; fokozzák a figyelmet és az állóképességet fáradtság esetén, és csökkentik/mérséklik a stressz indukálta károsodásokat, az idegrendszerrel - és immunrendszerrel kapcsolatos rendellenességeket.
 2. Kiegyensúlyozó hatásúak a belső kiválasztású mirigyeinkre, szerveinkre és szervrendszereinkre, ha a túlműködnek visszahúzzák, ha alul működnek serkentik azokat.
 3. Úgy és akkor hatnak, ahogyan és amikor az adott pillanatban szükségünk van rájuk, ez a stresszre való fontos és jelentős általános adaptív hatás, ami magában foglalja a teljes szervezetet, illetve annak fő szerveit és működéseit.
 4. Az adaptogének hatásai a központi idegrendszerben, a vegetatív idegrendszerben, az endokrin- és immunrendszerben való stimuláló és stresszvédő hatásokkal összefüggő csoportokba foglalhatók, melyek definíció szerint a neuroendokrin-immun komplex - stresszrendszer részeit foglalják magukban.

Fontos, hogy egy növény csak akkor lehet adaptogén, ha hosszútávú alkalmazása során is biztonságos a fogyasztása, és nincs mellékhatása


A Natur Tanya® STRESS CONTROL-R:

 • FÜGGETLEN LABORATÓRIUMBAN IS BEVIZSGÁLT ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐ
 • VEGÁN, LAKTÓZMENTES ÉS GLUTÉNMENTES
 • NÖVÉNYI KAPSZULAHÉJBAN

Összetevők: rózsagyökér (Rhodiola rosea L.) kivonat, növényi kapszulahéj (hidroxipropil-metil-cellulóz), magnézium-citrát, baktövis (Astragalus membranaceus L.) gyökér kivonat, magnézium-oxid, panax ginseng (Panax ginseng C.A. Meyer) gyökér kivonat, kínai kúszómagnólia [Schisandra chinensis (Turcz.) Baill.] gyümölcs kivonat 10:1, kalcium-D-pantotenát, maca (Lepidium meyenii Walp.) gyökér kivonat 4:1, csomósodást gátló anyagok (szilícium-dioxid, zsírsavak magnéziumsói), piridoxin-hidroklorid, ashwagandha (Withania somnifera L.) gyökér kivonat, tömegnövelő szer (mikrokristályos cellulóz).  

Adagolási javaslat: Napi 1 kapszula, lehetőleg reggel, bő vízzel lenyelve.

Adagolási időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap.                    

Adagok száma a termékben: 30

Hatóanyagok a napi adagban

1 kapszulában

HERBAL MÁTRIX

Rózsagyökér (Rhodiola rosea L.) kivonat

     amelyből standardizált szalidrozidok

134 mg

4 mg

Baktövis (Astragalus membranaceus L.) gyökér kivonat

     amelyből standardizált poliszacharidok

100 mg

 20 mg

Panax ginseng (Panax ginseng C.A. Meyer) gyökér kivonat

     amelyből standardizált ginzenozidok

68 mg

8 mg

Kínai kúszómagnólia [Schisandra chinensis (Turcz.) Baill.] gyümölcs kivonat

40 mg

Maca (Lepidium meyenii Walp.) gyökér kivonat 4:1

33,3 mg

Ashwagandha (Withania somnifera L.) gyökér kivonat

   amelyből standardizált withanolidok

20 mg                              

1 mg

VITAMIN MÁTRIX

B5-vitamin (pantoténsav)

30 mg (500%*)

B6-vitamin (piridoxin)

16,6 mg (1185,7%*)

DUOMAGNÉZIUM MÁTRIX

Magnézium (magnézium-citrátból és magnézium-oxidból)

60 mg (16%*)

*NRV: Felnőttek számára javasolt napi beviteli referenciaérték. Laktóztartalom: < 0,1 g/100 g. Gluténmentes termék.

Kiszerelés: 30 db

Nettó tömeg: 24,3 g 

Figyelmeztetés: Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

A termék alkalmazható vérhígítók használata esetén

A termék 12 éves kortól alkalmazható

A termék alkalmazható cukorbetegség esetén

A termék nem alkalmazható terhesség, és szoptatás időszakában

OGYÉI ny.sz: 30363/2022

Tárolás: Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva tartandó!

100%-ban Magyar tulajdonú cég. A termék megvásárlásával magyar munkahelyeket támogat!

 

Kedvező 3.125 Ft-os ár! Rendelje meg Natur Tanya® STRESS CONTROL-R kapszula 30 db termékünket! Írja meg róla véleményét! 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
Termék címkék: stressz kontroll