Tájékoztatjuk, hogy a honlap szöveges fájlokat, ún. „adatmorzsákat“ (cookie-kat) használ anonimizált látogatottsági információk gyűjtése céljából, valamint bizonyos szolgáltatások ezek nélkül nem lennének elérhetőek. A honlap további használatával hozzájárulását adja a cookie-k tárolásához és felhasználásához. További információért olvassa el adatvédelmi irányelveinket.

 

Termékek Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Rólunk

Rólunk

Pici gyerekkoromtól fogva azt láttam, hogy, ha valamilyen egészségügyi probléma ütötte fel a fejét a családban, a körülöttem lévő felnőttek a természethez fordultak. Nagymamámnál – egy erdélyi kisvárosban - mindig valamiféle jellegzetes, engem még mai napig jó érzéssel eltöltő, számtalan emléket felidéző illat terjengett, de nem a nagymamáknál szokványos módon elvárt süteményillat, hanem a száradó gyógynövények illata. A házban, különböző papírokra kiterítve, vagy éppen a fagerendás mennyezetről lelógatva, egyszóval minden szabad felületet elfoglalva, rendszerint száradt 5-6 féle gyógynövény, várva, hogy megfelelően kiszárítva, a tél folyamán betölthesse megelőző vagy gyógyító funkcióját. Hársfa, málnalevél, cickafarkfű, gyermekláncfű, mezei zsurló, zsályalevél, és sorolhatnám tovább.

Arra is emlékszem, hogy, ha például megcsípett egy darázs, szúnyog vagy miegymás, nem Fenistil géllel kenegettek, hanem friss petrezselyemlevéllel jól bedörzsölték a csípés helyét, és láss csodát, hatott!

Akkoriban nem gondoltam, hogy nekem ezzel az egésszel egyszer dolgom lesz, tanultam, felnőttem, különböző munkahelyeken dolgoztam, és aztán egyszer csak elkezdett motoszkálni bennem egy barátságos, családias hangulatú gyógynövénybolt gondolata. Évekig érlelődött bennem, de az ötlet teljesen távolinak, megvalósíthatatlannak tűnt, inkább egy vágyálom volt az egész, semmint racionális terv, de párom noszogatására és segítségével, egy határozott pillanatban  együtt belevágtunk. Mindez történt a gazdasági válság kezdetén, amikor boltok százai zártak be, vállalkozások ezrei mentek csődbe, de mi belevágtunk.

Hát így kezdődött, és már sokévesek vagyunk…

Bízunk abban, hogy egyre több ember számára lesz fontos a megelőzés, az egészségtudatos táplálkozás, a környezettudatos életmód, és egy dolog továbbra is biztos: mi szeretettel és mosolyogva várunk mindenkit, akár személyesen, akár webáruházunkban.

Tamás Tímea