Tájékoztatjuk, hogy a honlap szöveges fájlokat, ún. „adatmorzsákat“ (cookie-kat) használ anonimizált látogatottsági információk gyűjtése céljából, valamint bizonyos szolgáltatások ezek nélkül nem lennének elérhetőek. A honlap további használatával hozzájárulását adja a cookie-k tárolásához és felhasználásához. További információért olvassa el adatvédelmi irányelveinket.

 

Megértettem
Termékek Menü

Sanct Bernhard Ananász-Papaya kapszula 90db

Ár:
3.150 Ft (2.480 Ft + ÁFA)
Cikkszám: 1492
Elérhetőség: Rendelhető
Gyártó: Sanct Bernhard
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Szerezhető hűségpontok: 32
Az ananász és a papaya értékes növényi anyagait tartalmazza. Az ananász a bromelain nevű természetes enzimet magas koncentrátumban tartalmazza. A papaya papainban gazdag, ami egy olyan enzim, mely az érési idő alatt a rovaroktól védi és ez az emberi szerv

Leírás és Paraméterek

Sanct Bernhard Ananász-Papaya kapszula 90db  

 

 

Az ananász és a papaya értékes növényi anyagait tartalmazza. Az ananász a bromelain nevű természetes enzimet magas koncentrátumban tartalmazza. A papaya papainban gazdag, ami egy olyan enzim, mely az érési idő alatt a rovaroktól védi és ez az emberi szervezet számára is nagyon hasznos. A C-vitamin antioxidánsként pozitív hatással van a sejtek anyagcseréjére és erősíti a szervezet ellenálló-képességét. Az enzimkapszula egy értékes táplálék-kiegészítő a mindennapi étkezések mellett.

 

 

Hatóanyagok:

 

Ananászpor: 100 mg

 

C-vitamin (aszkorbinsav): 75 mg

 

Papaya: 100 mg

 

 

Kiszerelés: 90 db

 

Adagolás: napi 2 kapszula

 

Származási hely: Németország

 

Forgalmazza: ODP Vital Kft.

 

 

Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot

 

 

 

Bővebben a papayáról:

 

 
Megfigyelték, hogy a papaya széles levelébe burkolt hús tovább friss maradt, és főzéskor gyorsan megpuhult. A megfigyelést a tudomány igazolta. A Carica papaya éretlen termésének tejnedvéből hat fehérje- és zsírbontó enzimet izoláltak, amelyek az emésztésserkentő, valamint a húspuhító (vagyis előbontó) hatását eredményezik.

 

A papaya a gyógyászatban régen ismert gyógynövény. A papain, amely a legfontosabb és legerősebb hatású enzimje a papayának, a pepszint és a pankreatint meghaladó mértékben segíti az emésztést. Hatékonyságát a belekben uralkodó aktuális kémhatás (pH) nem befolyásolja hátrányosan. A szakemberek a papaint a legerősebb fehérje emésztő enzimként tartják számon. Ez elsősorban azoknak fontos, akik fehérjebontó-enzimtermelés elégtelenségben, vagy gyomorsavhiányban szervednek.
A rosszul emésztett fehérje az emésztőrendszerben hozzájárul ahhoz, hogy a nyálkás fehérjeanyagok, az ú.n. mucoproteinek a belek nyálkahártyáira rakódjanak le. Az elégtelen fehérjeemésztés már önmagában is alacsony energiaszintet, a szervezetben önmérgező és egyéb nem kívánatos folyamatokat eredményezhet és egy sor betegség, pl. székrekedés, köszvény, cukorbetegség, magas vérnyomást, stb. hátterében állhat. A papaya rendkívüli hatékonysága az enzimaktivitásban rejlik. A papain enzim saját tömegének 35-szörösét kitevő állati fehérje lebontására képes.
A papain felszabadítja a fehérjék építőköveit, az aminosavakat (pl. a sejtfalakat erősítő alanint, stb.), ez csökkenti az emésztetlen fehérjék rothadási folyamatait, és így jó hatású az immunrendszerre is. A papain enzim kiválóan alkalmas a bélfalak megtisztítására minden nem oda való anyagtól (nyálkáktól, elhalt szövetektől).
A növény és gyümölcse az enzimeken kívül növényi fehérjéket, ásványi anyagokat és vitaminokat is jelentős mennyiségben tartalmaz.
A papayafa levele a növény legértékesebb része. A levél igen gazdag papainban, fehérjetartalma 15-szöröse az érett gyümölcsének.
A papaya fehérjében szinte az összes esszenciális aminosav megtalálható. Ezek közül az arginin, melynek az ondótermelésben és a vér tisztasásának fenntartásában van fontos szerepe. Az arginin befolyásolja az emberi növekedési hormon termelését is. Ezt a hormont a hipofízis állítja elő és közvetlenül felelős a DNS és az RNS válaszreakciókért. Az arginin magasabb szintje növeli az izomtónust és csökkenti a szervezetben a zsírfelhalmozódást.
Az utóbbi években a papaya a degeneratív betegségek egyik természetes orvosságaként vonult be a köztudatba.

Az anyagcsere szabályozásában a papaya főszerepet kapott!
Étkezések után fogyasztva fejti ki legeredményesebben hatását. Nem csak a biztos székletet garantálja, hanem az elfogyasztott táplálékok „szakszerű”, gyors lebontását is. Fogyasztása megszünteti a kiadós étkezések utáni kellemetlen teltségérzetet, és puffadást. Az emésztési folyamatok intenzitásának támogatása révén a salakanyagok gyorsabban távoznak a szervezetből. Az emésztési tranzit idő lerövidülésével csökken a szervezetben a zsír felhalmozódásának és a méreganyagok felszívódásának a lehetősége. A papayát bélféreghajtásnál, bélfertőzéseknél kiegészítő kezelésként javasoljuk fogyasztani.

 

A trópusi gyümölcsök, az ananász és a papaya, fehérjebontó enzimei belülről hatnak a ráncok ellen. Alkalmas a külső elhalt hámsejtek kíméletes eltávolítására is. Vékonyan hámozzuk meg a papayát, és tegyük az arcra a gyümölcsös felükkel lefelé. 15 percig hagyjuk hatni, majd langyos vízzel fejezzük be az arctisztítást.
Egy négyhetes ananász-papaya kúra segíthet enyhíteni a szarkalábak első jeleit.

 

 

Bővebben az ananászról:

 

Az ananász a Broméliafélék családjába tartozó, tőlevélrózsás növény. Terméseit (botanikai értelemben áltermés) a levélrozetta közepén, mereven felálló száron hozza. Méret tekintetében igen változatos lehet, a 15-20 dkg-os bébi ananásztól egészen a több kilós nagyságig. Magas vitamintartalmának és a benne található bromelin nevű (fehérjebontó) enzimnek köszönhetően a legegészségesebb gyümölcsök egyike. Ez a bromelin nevű enzim csak a friss ananászban található meg, a konzervekben hőkezelés hatására megsemmisül. Ezen felül újabban előtérbe került az ananász zsírégető tulajdonsága is.
 

Az emésztés rendeződésével elhárul a baj az emésztésben résztvevő többi szervről is. Megszűnnek, vagy legalábbis csökkennek a panaszok a hasnyálmirigy, az epe, a máj és a vastagbél működésének javulása után. Azoknak a betegeknek, akik az önpusztító betegségek gyógyítására nagymennyiségű aszpirint szedtek, ajánlatos az ananász lé fogyasztása. Erőteljes lehet továbbá a hormon készítmények mellékhatására is. Akik hosszabb ideig ilyen jellegű gyógyszert fogyasztottak, azoknak is ajánlatos egy hathetes kúraszerű ananász vagy ananász- lé fogyasztás. A tisztítókúrák hívei sem nélkülözhetik az ananászt, emésztést gyorsító hatása révén ugyanis gyorsabban ürülnek a szervezetből a méreganyagok. Csökkenti a vér savtartalmát, így segíti a szervezet sav-bázis egyensúlyának megőrzését, helyreállítását. C-vitamint, káliumot, folsavat, cukrot, gyümölcssavat, rostanyagot tartalmaz, számottevő vitaminforrásként tarthatjuk tehát számon. A folsav a vörös- és fehérvérsejtek, illetve a véralvadáshoz szükséges vérlemezkék képződésénél működik közre, és szükséges a gyomornyálkahártya normális működéséhez is. A gyümölcslevek közül a legjelentősebb folsavforrás az ananászlé, a narancslé, és a grépfrút. Ananász fogyasztása javasolt a bélrendszer zavara esetén, súlyfeleslegnél, tüdőgyulladásnál, meghűlésnél, vérszegénység esetén is.
Gyomorbaj:
A táplálék első állomása a gyomor. Minél tovább tartózkodik itt az étel, annál jobban le van terhelve a gyomor. Ha azonban hamar végez az emésztéssel, valamint van elegendő gyomorsav az, lökést ad az egész emésztő rendszernek, emésztésnek. Az ananászban levő bromelian enzim segít a szervezetnek a fehérjék megemésztésében, s ezáltal csökken az emésztési idő.

Gyomor operáció után:
Lehet az gyomorfekély vagy a gyomornak más betegsége, ha segítünk az emésztésen, az mindenképpen könnyit az egész szervezeten. Ezt úgy érjük el, ha ananászlét fogyasztunk étkezés közben.

Emésztés, emésztési zavarok:
Amikor a táplálék átjut a nyombélbe, ott is folytatódik az emésztés, a hasnyálmirigy által előállított emésztési nedvek segítségével. Ha a gyomorban teljesebb az emésztés, kevésbé terheljük a hasnyálmirigyet, sőt a vékonybelek sem veszítenek annyi energiát, könnyebben és gyorsabban átjut a massza a vastagbélbe. Ott csupán kevéssé történik már emésztés, de a többi szervben felgyorsult táplálékellátás hat a vastagbél kiválasztására és kiürülésére.

Fájdalom enyhítő:
A fájdalom sok esetben akkor lobban fel, ha valamilyen táplálékot fogyasztottunk, amire allergiásak vagyunk, hasonlóan az ételérzékenységhez. Minél hamarább keresztülmegy az emésztőszerveken a táplálék, annál kevésbé hatékony a fájdalom és gyorsabban is múlik. A másik lehetőség, hogy az ananász rendkívül jellegzetes és erős leve az ásványokkal és vitaminokkal hűsítőleg hat a lázas, beteges részekre.

Gyulladás ellen:
Ha a szervezetben rendeződik az emésztés, az serkentőleg hat a többi fő szervünkre is. Különösen a máj van kapcsolatban az emésztéssel, s ha csökken a terhelés, nagyobb energiával tudja végezni a többi teendőit. A májra hatással van az A vitamin, ami a gyulladások gyógyszere is. A kálium a vér tisztítására hat, amivel szintén csökkenhet a testben a gyulladás.

Erőteljes ellentest serkentő:
Az ananász erős jellegzetes gyümölcs, ami erőteljesen hat az immunrendszer működésére, növeli a test ellenálló képességét.

Erős menstruációs folyás esetén:
A menstruációs zavarok közé tartozik a havi vérzést megelőző fájdalom, a kevés váladék, vagy a nagymennyiségű folyás. Mindez nem normális állapot, különösen a túlzott vérveszteség, aminek más következményei is lehetnek, ha a szervezet nem jut elegendő vashoz. Az ananász fogyasztásával hozzájárulunk a menstruációs zavarok mihamarabbi rendezéséhez

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kedvező 3.150 Ft-os ár! Rendelje meg Sanct Bernhard Ananász-Papaya kapszula 90db termékünket! Írja meg róla véleményét! 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményét



Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő