Tájékoztatjuk, hogy a honlap szöveges fájlokat, ún. „adatmorzsákat“ (cookie-kat) használ anonimizált látogatottsági információk gyűjtése céljából, valamint bizonyos szolgáltatások ezek nélkül nem lennének elérhetőek. A honlap további használatával hozzájárulását adja a cookie-k tárolásához és felhasználásához. További információért olvassa el adatvédelmi irányelveinket.

 

Termékek Menü

WTN Glutation krém – 100ml

Ár:
6.580 Ft (5.181 Ft + ÁFA)
Cikkszám: 7100
Elérhetőség: Rendelhető
Gyártó: wtn WiseTreeNaturals
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Szerezhető hűségpontok: 66

A glutation az antioxidáns enzimek egyik lényeges alkotóeleme, a szervezet összes sejtjében megtalálható, legnagyobb mennyiségben a májsejtekben. Májvédő, a máj működését támogató anyag. A sejteket károsító méreganyagok lebontásában legfontosabb szerepet betöltő máj túlterheltsége a glutation szint jelentős csökkenését eredményezheti.

Leírás és Paraméterek

WTN Glutation krém – 100ml

A máj működésének támogatása krémbe zárva.

A glutation a szervezetünk fő antioxidánsának tekinthető! Minden egyes sejtünk termeli! – s ez esszenciális is, hogy így legyen, hiszen a glutation központi szerepet tölt be a folyamatosan zajló méregtelenítési folyamatokban. Az egyik fő „glutation raktár” a májban található (májra kenve, ezért is kitünő választás).

  • kiemelkedő immunrendszer erősítő lehet, hiszen nagymértékben semlegesítheti a toxinokat
  • érezhetően lassíthatja az öregedést, és ez a bőrön is meglátszik
  • növelheti a szervezet ellenálló képességét az oxidatív stresszel szemben

Amikor az immunrendszer alapvetően is krónikus gyulladással néz szembe, és amúgy is könnyen túlstimulálható, szükség lehet a glutation krémre.

A fentieket tekintve nem véletlen, hogy a károsodott glutation termelődés, diszfunkció vagy csökkent glutation szint minden egyes krónikus megbetegedés esélyét megnövelheti, sőt a rosszindulatú elváltozások folyamának is kedvezhet.

Például egy este folyamán, amikor hosszabb ideig nem fogyasztunk ételt (vagy böjtölés hatására) is már jelentősen csökkenhet a szervezet glutation szintje. Az alkoholfogyasztás, nehézfém terheltség, méreganyagok és gyógyszerek fogyasztása is jelentősen feléli ezt a létfontosságú anyagot.

Az optimális glutation szinthez nélkülözhetetlen egyes aminosavak jelenléte (L-glutamát, L-cisztein), mangán, magnézium, C és E- vitamin, kén és még számos komponens. Ezen anyagok hiányában, a glutation metabolizmus számos helyen megakadhat, és akkor még nem is említettük pl. a genetikai tényezőket, a pszichés terheket, a környezeti toxinokat vagy a stresszhatást, amiknek nap, mint nap ki vagyunk téve.

Két konkrét, nagyon gyakori előfordulású példán is tudjuk szemléltetni a károsodott glutation metabolizmust, vagyis azokat az állapotokat, ahol a glutation pótlása kiemelkedően fontos lehet:

  • Pajzsmirigy alulműködés,
  • MTHFR mutáció (a folsav hasznosításának a zavara), aminek ellensúlyozása kismamák esetében kiemelt fontosságú. Ez a rendellenesség a kutatások szerint Magyarország populációjának több mint 50%-át érintheti.

WTN Glutation krém használati javaslat:

  • A glutation krémet javasolt a délelőtt, de legkésőbb a kora délutáni órákban, étkezést követően használni (pl. ebéd után).
  • Alacsonyabb dózissal (0,5 pumpányival) kezdjük, a jobb bordaív alatti területre masszírozzuk.
  • A napi adagot maximum 1-2 pumpálásnyira növelhetjük.

Nem tudod kinyerni a krémet az airless flakonból?

Az airless flakonoknál sajnos előfordulhat ez a probléma. A megoldás az, hogy a flakon alját, ha lepattintod, láthatsz egy kiálló kis műanyag részt pontosan középen. Ezt kellene a hüvelyk, vagy mutatóujjad segítségével felnyomni addig, amíg egy cuppanó hangot nem hallasz. Ez azt jelzi, hogy kinyomtad a levegőt és működni fog a pumpa. Ezt követően helyezd vissza az alját és kezdd el pumpálni. Lehet, hogy kell hozzá néhány pumpálás, mire a vékony műanyag csövön feljut a krém.

Kiszerelés: 100 ml

Figyelmeztetés:

  • Hosszú távú, nagyon intenzív használata világosíthatja a bőrt.
  • Az ajánlott napi mennyiséget ne lépd túl. Használat előtt a bőrt érdemes megtisztítani (lemosni) az esetleg rajta maradt testápolók vagy olajak maradványaitól, melyek a felszívódást gátolhatják.
  • A készítményt tartsd gyermekektől elzárva, száraz, hűvös, sötét helyen.
  • Laktáció és terhesség alatt alkalmazása nem javasolt.
  • Ha bármely termékösszetevőre allergiás, túlérzékeny vagy, ne használd a terméket!
  • A glutation krém alkalmazásakor ügyelj rá, hogy szembe és nyálkahártyára ne kerüljön.

Összetevők: Aqua, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Cetearyl Alcohol, Glycerin, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Berberis Vulgaris Bark Extract, Glyceryl Stearate Citrate, S-Acetyl-L-Glutathione, Brassica Oleracea Extract, Sambucus Nigra Flower Extract, Dimethylsulfone, Schizandra Chinensis Extract, Glyceryl Caprylate, Thioctic Acid, Tocopherol, Vitis Vinifera Seed Extract, Ethylhexylglycerin, Xanthan Gum, Sodium Phytate.

Összetevők részletesen:

Víz / Aqua

Aloe vera kivonat / Aloe Barbadensis Leaf Juice

Kifejezetten hatékony hidratáló, regeneráló és bőrnyugtató összetevő. Felerősíti a kollagén szintézist, így késlelteti az öregedést, a bőr kiszáradását, növeli annak rugalmasságát. Segít fenntartani a bőr természetes hidratáltságát; feszesebbé, fiatalabbá varázsolja a bőrt. Segíti a bőr saját regeneráló képességét, emellett csökkenti a napégés okozta bőrpírt és egyéb bőrirritációkat.

Jojoba olaj / Simmondsia Chinensis Seed Oil

A jojoba olaj értékes tápláló és hidratáló összetevő, megakadályozza a bőr transzdermális vízvesztését. Csökkenti a ráncok képződését, puhítja, lágyítja a bőrt. A bőr felületén nem képez olajréteget, így hagyja lélegezni azt. Védelmet biztosít az UV sugarakkal szemben.

Sóskaborbolya kérgének kivonata / Berberis Vulgaris Bark Extract

A növényi kivonat fő összetevője egy alkaloid vegyület, a berberin, melynek antioxidáns és bőrpuhító tulajdonsága is van.

Cetil-sztearil alkohol / Cetearyl Alcohol

Cetil és sztearil zsíralkoholok keveréke, melyet a segédemulgeálószerként, bőrpuhító és sűrítoanyagként használunk. A zsíralkoholok az egyéb, közismert alkoholokkal (pl. etil-alkohol) ellentétben nem szárítják vagy irritálják a bőrt.

Glicerin / Glycerin

Háromértékű alkohol, mely a növényi zsírok elszappanosítási reakciójában keletkezik. A bőr vízháztartásának szabályozására, egyensúlyának megőrzésére használják. Emulgeátorként alkalmazva biztosítja a krém lágy állagát, könnyű felvitelét a bőrre.

Glyceril-Sztearát-Citrát / Glyceryl Stearate Citrate

Hatékony emulgeátor, természetes úton növényi olajok és citromsav észterezésével állítják elő. Segít a bőr nedvességtartalmának megőrzésében. PEG (polietilén-glikol) és PPG (polipropilén-glikol) mentes. Rendkívül hőstabil. ECOCERT tanúsítvánnyal rendelkezik (100%-ban természetes).

Édes mandula olaj / Prunus Amygdalus Dulcis Oil

Az édes mandula olaj A, B és E vitaminban gazdag, így remek bőrtápláló hatású lehet. Segítheti a bőr nedvességtartalmának megőrzését, használata nem tömíti el a pórusokat. Egészségesen fénylő arcbőrt biztosíthat, mélyen hidratálhat, csökkentheti a gyulladást, megnyugtathatja a száraz, irritált bőrt, puhíthatja és ápolhatja azt, valamint repedezett ajkakra és bőrkiütésekre is kiváló lehet. Rendkívül hatékony lehet a szem alatti sötét karikák és szarkalábak megszüntetésében, melyhez ajánlott néhány héten át lefekvés előtt alkalmazni. Kiváló lehet az öregedés jeleinek csökkentésében, illetve az öregedés folyamatának visszafordításában, megújíthatja és erősítheti a bőrt, így biztosíthatja a fiatalos, sugárzó kinézetet.

Glutathione / Glutation

A glutationt az antioxidánsok királyának is nevezik. Az emberi szervezetben termelődik és annak minden sejtje használja, ezért számos, tudományosan bizonyított, egészségre gyakorolt pozitív hatása van. A glutation véd a mérgező xenobiotikumok ellen. A fokozott glutation bevitel az oxidatív stressz csökkentését is segítheti.

Brokkoli kivonat / Brassica Oleracea Extract

A brokkoli antioxidánsokban gazdag, védi a bőrt és a hajat az UV-sugaraktól és a szabadgyököktől. A-vitamin forrás is, így segíti a bőr sejtjeinek regenerálódását a tisztább, egyenletesebb bőr elérése érdekében.

Fekete bodza kivonat / Sambucus Nigra Flower Extract

A fekete bodza kivonat serkenti a hyaluronsav termelődését, így segíti a bőr optimális hidratáltságának fenntartását és regenerációját. Jelentős mértékben gátolja a gyulladásos folyamatokat. Nyugtatja a bőrt, csökkenti a bőrpírt és az irritációt. Jelentős a flavonoid, kvercitin és triterpén, valamint zsírsav, klorogénsav és cukortartalma.

Metil-szulfonil-metán / MSM / Dimethylsulfone

Az MSM - Metil-szulfonil-metán - egy tiszta, organikus kénvegyület, mely DMSO2 - dimetil-szulfon – néven is ismert. Minden növényben és szövetben megtalálható. Erősíti a kollagénrostokat, javítja a bőr szerkezetét. A kollagén-és keratintermelésnek elengedhetetlen szereplője, a bőrt puhává és fiatalossá, a hajat fényessé varázsolja. A táplálkozástudomány a kollagén és a kötőszövetek építőanyagaként tartja számon, az öregedésgátló hatása így garantált. Az MSM elősegíti a hatóanyagok felszívódását, így azok eljuthatnak a szövetekig, ahol bőrfiatalító hatást váltanak ki.

Kínai kúszómagnólia kivonat / Schizandra Chinensis Extract

Védi a bőrt, segíti megújulását. Hatékony a dermatitis kezelésében és megelőzésében, de megakadályozza az egyéb gyulladásos bőrbetegségek kialakulását is.

Gliceril-kaprilát / Glyceryl Caprylate

Multifunkcionális kozmetikai nyersanyag, mely táplál, hidratál és segédemulgeátorként is használatos. Rendkívül bőrbarát összetevő, továbbá a termék biológiai stabilitásának megőrzését is segíti.

Alfa liponsav / Thioctic Acid

Kiemelkedő antioxidáns tulajdonságokkal bír, gyulladáscsökkentő hatású, melynek köszönhetően mérsékli a bőr öregedési folyamatait, az apró ráncok képződését és a pigmentációs bőrhibák kialakulását. Csökkenti a napégés okozta bőrpírt, valamint szabadgyök semlegesítő és karcinogenezis gátló hatással rendelkezik.

E-vitamin (kevert tokoferolok) / Tocopherol

A leghatékonyabb antioxidánsok között tartják számon. Védi az epidermiszt az UV sugarakkal szemben, növeli a fényvédő krémek hatékonyságát, csökkenti a szabadgyökök képződését, gátolja a lipid-peroxidációt, csökkenti a transzepidermális vízvesztést és segíti a bőr természetes védekező mechanizmusait, óvja a bőr természetes védőrétegét.

Szőlőmag kivonat / Vitis Vinifera Seed Extract

A szőlőmag kivonat kiváló antioxidáns tulajdonsággal bír, védi a kollagént, segít helyreállítani a bőr és a vérerek szerkezetét.

Etilhexilglicerin / Ethylhexylglycerin

Multifunkcionális kozmetikai összetevő, mely javítja a bőrérzetet, fokozza az eltarthatóságot növelő komponensek hatékonyságát, valamint antimikrobiális stabilizátorként viselkedik a kozmetikumokban.

Xantán gumi / Xanthan Gum

A xantán gumi egy kiváló, cukor alapú természetes sűrítőanyag. A szacharóz vagy glükóz biofermentációjával előállított poliszacharid. Kis mennyiségben alkalmazva is rendkívül jó konzisztencianövelő. Vízzel gélt képez, így a krémek felvitelének könnyítésén, állaguk javításán túl bizonyos mértékben emulgeátorként is viselkedik.

Nátrium-fitát / Sodium Phytate

A gabonából nyert fitinsav sója, melyet komplexképző komponensként használunk azért, hogy „megvédjen” bizonyos értékes, de érzékeny alkotóelemeket.

Bővebben a glutationról:

A májvédő glutation - a szervezet egyik legerősebb antioxidánsa

Az egészség fenntartása, helyreállítása kapcsán sok szó esik a rosszindulatú szabad gyökök elleni védelemről, a máj méregtelenítéséről. Az egészségmegőrző étrendek és terápiák kapcsán is előkerül a méregtelenítés kérdésköre.

Szinte mindenki hallott már az antioxidánsok fontos szerepéről, mégis kevesen ismerik a szervezet egyik legfontosabb antioxidánsát – a glutationt. Mire jó a glutation? Pontosan mik azok az antioxidánsok? Miért ártalmasak a szabad gyökök és egyáltalán, hogyan kerülnek a szervezetbe? Mikor szükséges valójában a máj méregtelenítése és milyen májvédő készítmények segíthetik a máj működését?

Tudj meg többet a májvédő glutationról, a máj méregtelenítése kapcsán felmerülő kérdésekről, a sejtkárosító szabad gyökökről és az antioxidánsok sejtvédő szerepéről az alábbi cikkből!

A máj méregtelenítése – és a máj szerepe a méregtelenítésben

A máj méregteleníti a szervezetet vagy a máj méregtelenítése révén ürülnek a méreganyagok a szervezetből? A májméregtelenítés gyakran használt fogalom, de nem mindig derül ki, miért is van erre a szükség.

Mikor szükséges tehát a máj méregtelenítése?

A máj megfelelő működése biztosítja a szervezet anyagcsere folyamatainak fenntartását és a szervezetbe kerülő méreganyagok lebontását. A gyógyszerek, az alkohol és a különböző méreganyagok (pl. gombamérgezés vagy vegyszeres mérgezés következtében a szervezetbe jutó mérgek) lebontásáért is a máj a felelős. A vegyszerek lebontása, a mérgezések, az alkoholizmus, az intenzív gyógyszeres terápiák vagy a gyógyszer túladagolás olyan mértékben dolgoztatja meg a májat, hogy maguk a májsejtek is károsodhatnak. Tökéletes példa erre az alkoholizmus következtében kialakuló májkárosodás. Az alkohol lebontásának folyamatában aktív szerepet betöltő máj folyamatos túlterheltsége a májsejtek károsodásához, a máj szövetének átalakulásához és a máj működésének csökkenéséhez, ennek révén pedig akár az érintettek halálához is vezethet. A máj vírusos eredetű gyulladásos elváltozásai is májkárosodást okozhatnak.

A máj túlterheltségéből vagy gyulladásos megbetegedéséből eredő működésének zavarai az anyagcsere folyamatokban betöltött fontos szerepe miatt számos betegség kialakulásához is hozzájárulhatnak. A táplálkozás révén a szervezetbe kerülő tápanyagok, fehérjék, zsírok, szénhidrátok feldolgozásában, az A-vitamin, a D-vitamin és a vas tárolásában, bizonyos hormonok lebontásában a májnak kulcsszerepe van. A májfunkciók csökkenése ezért fokozhatja a

  • a cukorbetegség,
  • a magas koleszterinszint,
  • a különböző emésztési problémák,
  • az ételallergiák,
  • a hormonháztartási zavarok kialakulásának esélyét is.

A máj méregtelenítése tehát a szervezet fokozott méregtelenítő munkájának támogatásához, a májsejtek megfelelő működéséhez, az anyagcsere folyamatok egyensúlyának megőrzéséhez szükséges elsősorban. A májsejtek regenerációs képességét az alkoholbetegek, intenzív gyógyszeres terápián átesett betegek esetében különböző májvédő készítményekkel támogatják. A természetes májvédő anyagok közé tartozik a máriatövis és a glutation.

Mi is az a glutation?

A fontos szerepe ellenére kevesek által ismert glutation a szervezet egyik legfontosabb antioxidánsa. A glutation az antioxidáns enzimek egyik lényeges alkotóeleme, a szervezet összes sejtjében megtalálható, legnagyobb mennyiségben a májsejtekben. Májvédő, a máj működését támogató anyag. A sejteket károsító méreganyagok lebontásában legfontosabb szerepet betöltő máj túlterheltsége a glutation szint jelentős csökkenését eredményezheti.

A glutation a májműködés támogatása és erős antioxidáns tulajdonságai révén hozzájárul

  • a máj méregtelenítő munkájához,
  • a szervezetbe kerülő méreganyagok (gyógyszerek, alkohol, vegyi vagy növényi toxinok) semlegesítéséhez,
  • a májsejtek regenerációjához
  • a sejtek megfelelő anyagcsere folyamatainak fenntartásához,
  • az öregedés folyamatának lassításához,
  • az immunrendszer megfelelő működéséhez,
  • illetve a szervezet védekezéséhez a káros környezeti hatások és a fokozódó stressz következtében termelődő szabad gyökökkel szemben.

A sejtek glutation tartalma az életkor előrehaladtával folyamatosan csökken. Egészséges termelődéséhez a szervezetnek megfelelő mennyiségű fehérjére, vitaminokra és nyomelemekre is szüksége van. Az egyoldalú, fehérjében szegény táplálkozás, a tartósan fennálló emésztési problémák, a szigorú fogyókúra, böjt vagy éhezés a sejtek glutation szintjének gyors csökkenéséhez vezet.

A keresztesvirágú zöldségekben, így a káposztafélékben, a brokkoliban, avokádóban, spárgában, a húsok közül különösen a nyers marhahúsban és a marhamájban van jelentősebb mennyiségű glutation. Hőkezelés hatására minden élelem jelentősen veszít a glutation tartalmából. A glutation termeléshez a szervezetnek a fehérjékben található aminosavakra van szüksége, melyek a pl., tojásban, belsőségekben találhatóak meg nagyobb mennyiségben. A C-vitaminban, E-vitaminban, béta-karotinban és szelénben gazdag táplálkozás a szervezet egészséges szabad gyök-antioxidáns egyensúlyának megőrzésén keresztül is támogatja a glutation szint fenntartását.

A máj méregtelenítése – és a máj szerepe a méregtelenítésben

A szabad gyökök olyan molekulák, melyek egy párosítatlan elektront tartalmaznak, így nagy a reakciókészségük, gyorsan kötődnek a különböző sejtek molekuláihoz, hogy azoktól elektront szerezzenek. Ez a kémiai reakció egyes esetekben megváltoztathatja, roncsolhatja a sejtek szerkezetét, káros folyamatokat indítva el ezzel.

A szabad gyökök a szervezetben a természetes anyagcsere folyamatok révén állandóan termelődnek, de bizonyos külső hatások is fokozzák mennyiségüket. Ezek közé tartozik az UV-sugárzás, a radioaktív sugárzás, a szervezetbe kerülő méreganyagok (pl. cigarettafüst, túlzott mennyiségű alkoholfogyasztás, vegyszerek, szmog, üzemanyagok által kibocsátott légszennyezés), vagy a stressz is. A természetes módon termelődő szabad gyökök többek között a sejtek működésének, élettartamának, kommunikációjának szabályozásához, a szervezetbe kerülő egyes kórokozók elleni védekezéshez is szükségesek. Ugyanakkor a kutatások szerint számos betegség fennállásakor kimutatható a szervezetben a szabad gyök- antioxidáns egyensúly felbomlása, eltolódása a szabad gyökök túlsúlyának irányába, melynek kialakulását általában az egészségtelen életmód, a fokozódó stressz és a környezetszennyezés révén a szervezetbe kerülő méreganyagok együttes eredményének tulajdonítják.

A szabad gyök- antioxidáns egyensúly a sejtek pusztulásának folyamatán keresztül befolyásolja az öregedési folyamatokat is. A káros környezeti hatások következtében termelődő szabad gyökök gyorsítják az öregedés folyamatát, melynek során a szervezet sejtregeneráló funkciói gyengülnek, ami előbb-utóbb a különböző szervek, az immunrendszer, az agyi funkciók működésének zavaraihoz vezet.

Mi is az a glutation?

A káros szabad gyökök jelentős részét a szervezetben található antioxidánsok semlegesítik. Az antioxidáns molekulák nagy reakciókészségük révén képesek a szabad gyökök megkötésére még azelőtt, hogy azok a sejtek molekuláihoz kapcsolódnának. A szabad gyökök semlegesítését a szervezetben termelődő antioxidáns enzimek, illetve a táplálkozás révén a szervezetbe kerülő antioxidáns anyagok végzik.

A mindennapi élelmiszerek révén a szervezetbe kerülő antioxidánsok: C-vitamin, E-vitamin, karotinoidok (béta-karotin, likopin), flavonoidok, szelén.

A szervezetben termelődő glutation, melyet a szervezet a fehérjében, zöldségekben, gyümölcsökben gazdag táplálkozás során bevitt tápanyagokból állít elő.

A szabad gyökök és az antioxidánsok egyensúlyának felborulása, illetve eltolódása a szabad gyök túlsúly irányába nemcsak a káros környezeti hatások miatt fokozódó szabad gyök képződésnek köszönhető. Nem ritkán fordulnak elő olyan élethelyzetek, állapotok, melyek során a szervezetbe kerülő antioxidánsok mennyisége nem elegendő ahhoz, hogy ellensúlyozza a szabad gyökök működését. Ezek közé tartoznak a tartós érzelmi stressz, a megerőltető fizikai munka vagy intenzív sport, edzés, a fogyókúra, a böjt, illetve az egyoldalú táplálkozás is. Aki nem eszik zöldségeket, gyümölcsöket, nem juttat a szervezetébe elegendő természetes béta-karotint és C-vitamint. Az E-vitamin a szokásosan fogyasztott tápanyagok közül legnagyobb mennyiségben például a magvakban, tojásban, avokádóban található meg. A glutation előállításához a szervezetnek aminosavakra van szüksége, melyekhez a fehérjéket tartalmazó élelmiszerekből jut hozzá. Mivel a megterhelő fizikai erőfeszítés nagy mértékben felhasználja a szervezet antioxidáns készleteit, edzés vagy nehéz kétkezi munka után fokozottabb figyelmet kellene szentelni a felhasznált anyagok pótlásának.

A szervezetbe jutó környezetszennyező vegyi anyagok mennyisége az iparosodás mértékének növekedésével egyre nő. Mivel a rossz városi levegő, a vegyszerekkel terhelt élelmiszerek fogyasztása, a növekvő számú lehetőségek, feladatok és elvárások miatt állandósuló stressz csak kevesek számára elkerülhető, az egészséges szabad gyök-antioxidáns egyensúly fenntartásához az ember szervezete egyre több antioxidáns hatású vitamint és glutationt használhat fel. Ezek pótlásáról a kiegyensúlyozott táplálkozás révén, vagy szükség esetén étrend-kiegészítő készítmények szedésével gondoskodni kell.

Kedvező 6.580 Ft-os ár! Rendelje meg WTN Glutation krém – 100ml termékünket! Írja meg róla véleményét! 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!