Magok, babok, gabonák
A retekcsíra tisztító hatása külsőleg, belsőleg, egyaránt érvényesül. Kitisztítja a beleket, megszabadítja a lerakódott salakanyagoktól és kórokozóktól, erősen vízhajtó, és a húgyutakat is tisztítja. A lerakódott nyákot oldja, csökkenti a felső légúti betegségek gyulladásait, megszabadít a hörghuruttól, az arc-, orr- és homloküreg gyulladástól. Enyhülést hoz az állandó orrduguláskor is.
A csicseriborsó alkalmas a székrekedés megelőzésére, illetve kezelésére. Rendszeres fogyasztása esetén elérhetjük, hogy vér koleszterinszintünk csökkenjen, így csökkenhet a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulása is. Alacsony zsír- és magas rosttartalma kedvezően hat a fogyókúrázókra. A növény magában foglal karotint, valamint E-vitamint is.
A csicseriborsó alkalmas a székrekedés megelőzésére, illetve kezelésére. Rendszeres fogyasztása esetén elérhetjük, hogy vér koleszterinszintünk csökkenjen, így csökkenhet a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulása is. Alacsony zsír- és magas rosttartalma kedvezően hat a fogyókúrázókra. A növény magában foglal karotint, valamint E-vitamint is.
A kalciton elnevezésű termék a csontritkulás és az ízületi problémák természetes gyógyítója. Kalcium pótlására szolgáló élelmiszer. Fogyasztható bármilyen ételbe keverve, illetve joghurtban, müzliben stb.
A Natura Magkeverék felhasználható házi kenyérsütéshez a tésztába keverve vagy felületi szóráshoz, illetve müzlibe, salátákhoz.
A lencse az indiai konyha egyik fő étele, curryvel főételként, vagy köretként tálalják. A felezett vörös változat az egész Közel-Keleten alapvető élelmiszer, gyakran rizzsel együtt fogyasztják. A száraz hüvelyesek közül egyedül a lencsét nem kell főzés előtt beáztatni. A magas rost- és fehérjedús bio vörös lencse elengedhetetlen részét képezi a kiegyensúlyozott táplálkozásnak.
A lencse az indiai konyha egyik fő étele, curryvel főételként, vagy köretként tálalják. A felezett vörös változat az egész Közel-Keleten alapvető élelmiszer, gyakran rizzsel együtt fogyasztják. A száraz hüvelyesek közül egyedül a lencsét nem kell főzés előtt beáztatni. A magas rost- és fehérjedús bio vörös lencse elengedhetetlen részét képezi a kiegyensúlyozott táplálkozásnak.
A Natura Tahini Szezámkrémpor pirítással élvezetesebbé, ízesebbé és könnyebben emészthetővé varázsolt szezámmag őrlemény. Finomra őrölt szezámmag tengeri sóval keverve, a legegyszerűbb ételízesítő, melyet bármilyen étel ízesítésére, vagy akár vajaskenyéren is remekül felhasználható.
A tápióka egy gluténmentes alapanyag, amelyből többnyire édességek készülnek, de magas keményítőtartalma miatt használható sűrítő- és kocsonyásítóanyagként is.
A chia mag mára a reformétkezés kedvelt alapanyaga lett. Kitűnő rost- és fehérjeforrás, emellett gazdag növényi omega-3 és omega-6 zsírsavakban. Használatával kétségtelenül változatosabbá és egészségesebbé tehetjük étkezésünket.
A quinoa az egyik legjobb növényi fehérjeforrás, fehérje-tartalma jóval magasabb, mint a rizsé vagy a búzáé. Ezen kívül vannak benne vitaminok, pl. C-, E- és B-vitamin – utóbbiból többféle -, továbbá az öregedésért is felelős szabadgyököket hatástalanító béta-karotin, az ásványi anyagok közül pedig magnézium, vas, foszfor, cink, kálcium, valamint minden olyan aminosavat tartalmaz, melyre a szervezetnek szüksége van. Előnye, hogy nem tartalmaz glutént, könnyű megemészteni, és lisztérzékenyek is bátran fogyaszthatják. A fogyókúrázók számára egyenesen a csodagabona, hiszen nagyon alacsony a kalóriatartalma, ráadásul lúgosító hatással is bír, illesszük hát be étrendünkbe!
A chia mag Dél-Amerikából származik, de mára hazánkban is nagyon közkedveltté vált. Növényi Omega 3- és omega-6 zsírsavakban gazdag, kitűnő rost- és fehérjeforrás, így használatával étrendünk nem csupán változatosabb, hanem egészségesebb is lesz.
Értékes elemi rostforrás. Rendszeres fogyasztása támogatja a bélműködést. Hosszú távon is biztonsággal fogyasztható az emésztőrendszer és a belek tisztítására, a hasi komfortérzet fenntartására.
Értékes elemi rostforrás. Rendszeres fogyasztása támogatja a bélműködést. Hosszú távon is biztonsággal fogyasztható az emésztőrendszer és a belek tisztítására, a hasi komfortérzet fenntartására.
A búzacsíra a búza "embriója", a búzaszem része, amelyből az új növény fejlődik. Bár a magnak csak kis részét alkotja, magas a tápértéke. A csíra sok különleges fehérjét, olajat és abban oldott vitaminokat tartalmaz.
A lenmag magas fehérjetartalmú, rostokban, B-vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag. Nagy mennyiségben tartalmaz Omega-3 zsírsavakat, mely zsírsavak köztudottan nagy szerepet játszanak a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében, az agyfunkciók megfelelő működésében. A lenmag béltisztító hatásáról is ismert, ugyanis a nedvességtől nyákossá válik, így a béltartalom továbbításával segíti a salakanyagok kiürülését.
A magvak királyának is nevezett ősi táplálék ezt a nevet valóban kiérdemelte. Mivel Kínában gyakorlatilag ismeretlenek voltak a tej és a tejtermékek, ebből adódóan nagy szerepe volt ennek az értékes, kalciumban is igen gazdag magnak (egy fél pohárnyi szezámmag háromszor annyi kalciumot tartalmaz, mint egy pohár tej).
A magvak királyának is nevezett ősi táplálék ezt a nevet valóban kiérdemelte. Mivel Kínában gyakorlatilag ismeretlenek voltak a tej és a tejtermékek, ebből adódóan nagy szerepe volt ennek az értékes, kalciumban is igen gazdag magnak (egy fél pohárnyi szezámmag háromszor annyi kalciumot tartalmaz, mint egy pohár tej).
A bulgur tulajdonképpen tört búza, Magyarországon a török éttermekben „török rizsnek” is nevezik. Leginkább a közel-keleti és a török konyha által kedvelt köret. A bulgur lényegesen egészségesebb és gyorsabban elkészül, mint a rizs. Különösen magas az E-vitamin tartalma.
Az amaránt a Föld egyik legősibb kultúrnövénye, amely tanúja volt az Azték és Inka birodalmak felvirágzásának és bukásának. Onnan származik, ahonnan a kukorica, a burgonya, a paprika, paradicsom és a bab érkeztek hozzánk. Az amaránt kitűnő vas, kalcium, magnézium és cink valamint egyéb mikroelem forrás.
Az amaránt a Föld egyik legősibb kultúrnövénye, amely tanúja volt az Azték és Inka birodalmak felvirágzásának és bukásának. Onnan származik, ahonnan a kukorica, a burgonya, a paprika, paradicsom és a bab érkeztek hozzánk