Tájékoztatjuk, hogy a honlap szöveges fájlokat, ún. „adatmorzsákat“ (cookie-kat) használ anonimizált látogatottsági információk gyűjtése céljából, valamint bizonyos szolgáltatások ezek nélkül nem lennének elérhetőek. A honlap további használatával hozzájárulását adja a cookie-k tárolásához és felhasználásához. További információért olvassa el adatvédelmi irányelveinket.
A jód egy esszenciális, az ember számára nélkülözhetetlen nyomelem, amelynek a szervezet kétféle formáját igényli: a jodidot és az elemi jódot. A legjobb természetes és mesterséges jódforrásokban mindkét forma megtalálható, az elemi jód viszont sokak számára kellemetlen ízű és szagú, ráadásul erősen illékony is. E teljes spektrumú jód-komplexünket ezért úgy alkottuk meg, hogy alapállapotában nincs benne elemi jód, a gyomorsavval való találkozásakor viszont az szabadul fel belőle.
A tengeri algák a biológiailag aktív anyagok széles skáláját tartalmazzák: többszörösen telítetlen omega-3 típusú zsírsavakat, klorofillszármazékokat, poliszacharidokat, szterineket, vitaminokat, karotinoidokat, makro-, mikro- és más elemeket.
A jódnak különös szerepe van a szervezet normális anyagcsere folyamatainak fenntartásában. Az ehhez szükséges igen kis mennyiség – napi 0,1 mg – ritkán áll rendelkezésre, ezért közvetve, szerteágazó betegségek forrása lehet. Legrégebben ismert és gondosan tanulmányozott a jódnak a pajzsmirigyre kifejtett hatása és a golyva gyógyítása terén elért kedvező eredmény.