Tájékoztatjuk, hogy a honlap szöveges fájlokat, ún. „adatmorzsákat“ (cookie-kat) használ anonimizált látogatottsági információk gyűjtése céljából, valamint bizonyos szolgáltatások ezek nélkül nem lennének elérhetőek. A honlap további használatával hozzájárulását adja a cookie-k tárolásához és felhasználásához. További információért olvassa el adatvédelmi irányelveinket.

 

Megértettem
Termékek Menü

JAVALLAT ORVOSI LEVENDULA VIRÁG kapszula 60db

Ár:
2.189 Ft
1.925 Ft (1.516 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 12%
Cikkszám: 3793
Elérhetőség: Rendelhető
Gyártó: JAVALLAT
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Szerezhető hűségpontok: 20
Vonalkód: 5999569810296

A levendula hatóanyagai elősegítik a nyugodt közérzetet, a lelki egyensúly létrejöttét. Hozzájárul a nyugodt, pihentető alváshoz. Nyugtatja az emésztőrendszert, ezáltal támogatja egészséges működését. A levendulát a népgyógyászatban régóta és sokrétűen alkalmazzák (stressz, depresszió, migrénes fejfájás, görcsös menstruáció, fájdalomcsillapítás).

Leírás és Paraméterek

JAVALLAT ORVOSI LEVENDULA VIRÁG kapszula 60db

60 db SonicFine® instant gyógynövényport tartalmazó kapszula, gyógyszerkönyvi minőségű gyógynövényből

 • 1. A levendula hatóanyagai elősegítik a nyugodt közérzetet, a lelki egyensúly létrejöttét. 
 • 2. Hozzájárul a nyugodt, pihentető alváshoz. 
 • 3. Nyugtatja az emésztőrendszert, ezáltal támogatja egészséges működését. 

A levendulát a népgyógyászatban régóta és sokrétűen alkalmazzák (stressz, depresszió, migrénes fejfájás, görcsös menstruáció, fájdalomcsillapítás).

EZÉRT AJÁNLJUK:

A legtöbb orvosi levendulavirágot (450 mg) tartalmazó kapszula Magyarországon!

Egy kapszula tartalma ~2 g levendulavirágból készült teának felel meg.

A kapszulákban lévő SonicFine® instant gyógynövénypor általános előnyei:

 • akár 2x nagyobb biológiai hozzáférhetőség,
 • 8x nagyobb biológiai aktivitás,
 • 2x jobb oldhatóság,
 • 2x magasabb flavonoid- és polifenoltartalom,
 • 3x erősebb antioxidáns hatás,
 • 2x több vízoldható rost,
 • 100% hatóanyagtartalom.

Bevizsgált, kiváló minőségű gyógynövényből készült.

A kapszulákban lévő porból tea készíthető vagy bármilyen folyadékban elkeverhető.

EGÉSZSÉGÜGYI HATÁSAI
A felsorolt egészségügyi hatások mindegyike szerepel abban a jegyzékben, amelyet az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság (EFSA) szakértői tudományos bizonyítékok alapján állítottak össze. Az alattuk ismertetett kutatási eredmények és gyógyászati tapasztalatok az orvosi levendula virágára általánosan vagy a hivatkozásokban megjelölt kivonatra vonatkoznak. Bemutatásuk célja, hogy alátámasszák a JAVALLAT ORVOSI LEVENDULA VIRÁG teljes értékű gyógynövény-kivonat egészségügyi hatásait.

Az orvosi levendula virága (Lavandulae flos) szerepel a hatályos gyógyszerkönyvben (Ph. Hg. VIII.) 

1-2. NYUGODT KÖZÉRZETET, LELKI EGYENSÚLYT, PIHENTETŐ ALVÁST ELŐSEGÍTŐ HATÁSA
Az orvosi levendula virágából készült különböző kivonatokkal nagyon sok területen végeztek kutatásokat. A kutatások szerint a hatásért elsősorban a levendula illóolajában lévő vegyületek felelősek, amelyek kapszulában, teaként fogyasztva és inhalálva, illetve aromaterápiásan is kifejtik hatásukat. A kivonatok hatásosnak bizonyultak a következő területeken:

 • Mentális stressz és kimerültség esetén 
 • Alvászavarok, álmatlanság esetén -  
 • Depresszió tüneteinek csökkentésében - 
 • Migrénes fejfájás esetén 
 • Demens betegek ingerlékenységnek csökkentésében 
 • Fájdalmas, görcsös menstruáció esetén 
 • Fájdalomcsillapító mennyiségének csökkentésében - 

Mentális stressz és kimerültség esetén
Egy jól megtervezett placebokontrollos klinikai vizsgálatban 97 egészséges résztvevőn (57 nő, 39 férfi, 18-74 évesek) vizsgálták a levendula hatását 100 és 200 µl illóolajat tartalmazó kapszulák adagolásával. A vizsgálat során a résztvevők többféle élettani értékét mérték. A kutatók szerint vizsgálat eredményei arra utaltak, hogy a levendulakivonat elsősorban kisebb szorongások oldására alkalmas. (Dr. Bradley és munkatársai kutatása)

Egy másik kutatásban azt vizsgálták, hogy egy levendula készítmény milyen lehetőségekkel rendelkezik a szorongás okozta nyugtalanság kezelésében, amely több betegséghez kapcsolódva is megjelenik. A kutatásban 50 férfi és női beteg vett részt, akik traumát követő stresszben, szomatizációs rendellenességben (kimutatható szervi ok nélkül jelentkező ismételt testi panasz), vagy neuraszténiában (idegrendszer működésében beállott kimerülésben) szenvedtek. A betegek  hat héten keresztül naponta kaptak egy speciális levendula kivonatot. Vizsgálatot 47 beteg fejezte be, közülük a kezelés elején 96 százalékuk nyugtalanságtól 98 százalékuk depressziós hangulattól, 92 százalékuk alvászavartól, 72 százalékuk szorongástól szenvedett. A vizsgálat végén a nyugtalanságban szenvedők 62 százaléka, a depressziósok 57 százaléka, az alvászavarosok 51 százaléka, a szorongástól szenvedők 62 százaléka mutatott javulást. A vizsgálatot egyéb szempontok szerint is értékelték: jelentősen csökkent az éjszakai felébredések száma és a reggeli fáradtság. Javult a betegek hangulata és teljes mentális egészségük. (Dr. Uehleke és munkatársai javallata)

Az előbbi levendula készítménnyel egy másik vizsgálatot is végeztek. Ebben a kutatásban 221 betegen vizsgálták készítmény hatását 10 héten keresztül. A kutatók megállapították, hogy a készítmény jelentős hatással volt az alvás minőségére és hosszára, emellett javította az általános mentális és fizikai egészséget anélkül, hogy nem várt hatásokkal társult volna használata. Úgy ítélték meg, hogy a készítmény klinikailag jelentős szorongásoldó hatást fejt ki és enyhíti a szorongással kapcsolatos zavart alvást. (Dr. Kaper és munkatársai kutatása)

Szintén ennek a készítménynek a hatását vizsgálták másik 77 tartós szorongással küzdő betegen, akik hat héten keresztül kapták a levendula készítményt, vagy a Lorazepam nevű, benzodiazepin tartalmú, nyugtató hatású gyógyszert. Az eredmények alapján a levendulaolaj-készítmény hasonlóan enyhítette a szorongás tüneteit, mint a benzodiazepin, és hasonló javulást találtak más, kapcsolódó mérésekben is. A kutatók megállapították, hogy a levendula készítmény hatásos és jól tolerálható helyettesítője lehet a benzodiazepineknek a tartós szorongás enyhítésében. (Dr. Woelk és munkatársai kutatása)

Alvászavarok és álmatlanság esetén:
Egy kutatásban a levendulaolaj aromaterápiás alkalmazása előnyös hatással volt az álmatlanságban és depresszióban szenvedő kollégistákra. A kutatásban 42 álmatlanságban szenvedő nő vett részt. A vizsgálatban részt vevőket négy hétig vizsgálták egyszeresen vak, ismételt mérésekkel (1. hét: kontroll kezelés, 2. hét: 60%-os levendula illat kezelés, 3. hét: kimosódási hét, 4. hét: 100%-os levendula illat kezelés). A vizsgálatban részt vevők több élettani paraméterét is mérték. Az elalvásig eltelt idő, az álmatlanság súlyossága, az alvással való elégedettség mind a 60%-os, mind a 100%-os levendula illat kezelés esetén javult a kontroll időszakokhoz képest. A depresszió súlyossága a 100%-os illat kezelés hatására javult számottevően. (Dr. Lee és munkatársa kutatása)

Depresszió tüneteinek csökkentése.
Egy vizsgálatban 45 mély depresszióban szenvedő ember vett részt, akik négy héten keresztül a következő kezelést kapták: A csoport: levendula tinktúra (60 csepp naponta) és placebo tabletta; B csoport: imipramin tabletta (szintetikus depresszió elleni gyógyszer) (100 mg/naponta) és placebo tabletta; C csoport: imipramin tabletta (100 mg/naponta) és levendula tinktúra (60 csepp naponta). A kutatók azt találták, hogy az imipramin hatásosabb volt a levendula tinktúránál, de az imipramin és a levendula tinktúra együtt hatásosabb volt, mint az imipramin önmagában. A tanulmány összegzéseként a szerzők megállapítják, hogy a levendula tinktúra terápiás előnyökkel rendelkezhet az enyhe és közepes depresszió kezelésében, kiegészítő kezelésként. (Dr. Akhondzadeh és munkatársai kutatása)

Migrénes fejfájás kezelése
A levendulaolaj hatásos és biztonságos kezelési mód lehet a migrénes fejfájás akut kezelésében. A megállapítást tartalmazó kutatásban 47 diagnosztizáltan migrénes fejfájásban szenvedő beteg vett részt. A páciensek felével 15 percig levendulaolajat inhaláltattak, a kontroll csoporttal paraffint. Arra kérték őket, hogy értékeljék a fejfájást és a hozzá kapcsolódó tünetek súlyosságát 30 perces időközönként az inhalációt követő két órában. Egy erre alkalmas mérőeszközön mérve a levendulaillóolajat inhalálóknál átlagosan 3,6-tal csökkent a fejfájás súlyossága, míg a kontrollcsoportban csak 1,6-tal. A levendulaolajat használó 129 migrénes fejfájástól szenvedő beteg közül 92-nél volt hatásos tejesen vagy részlegesen a kezelés. Ugyanez a kontrollcsoportban 68 esetből 32 esetben volt igaz. (Dr. Sasannejad és munkatársai kutatása)

Demens betegek ingerlékenységnek csökkentése
Egy kínai kutatásban hetven idős, demens ember vett részt. A betegeket két csoportra osztották: az egyik csoporttal levendulaolajat inhaláltattak három héten keresztül, míg a másik csoporttal napraforgóolajat lélegeztettek be. A betegek reakcióit több szempontból is vizsgálták, minden szempontból jelentősebb javulást értek el a levendula illóolajjal kezelt csoportban. A kutatás végén megállapították: mivel a demens betegek különösen érzékenyek lehetnek a pszichotrop gyógyszerek mellékhatásaira, ezért a levendulaolajjal végzett aromaterápia alternatív lehetőséget kínál kezelésükre. (Dr. Lin és munkatársai kutatása)

Fájdalmas, görcsös menstruáció esetén
A levendula hatását vizsgálták a menstruációs fájdalomra és a menstruációs vérzés mennyiségére, elsődleges diszmenorreában szenvedő egyetemista nőknél. A levendula inhalációja hatásosan csökkentette a menstruációs fájdalmat. A kutatás vezetője hatásossága, biztonságossága, egyszerűsége és olcsósága miatt ajánlotta használatát. A vizsgálatban 96 tanuló vett részt, akik kettes vagy hármas szintű menstruációs fájdalomtól szenvedtek, de más nőgyógyászati problémájuk nem volt, illetve fogamzásgátlót sem szedtek. A tanulókat két csoportra osztották: az egyik csoport szezámolajban oldott levendulaolajat inhalált (48-an), míg a másik csoport csak szezámolajat (szintén 48-an). A tanulókat négy menstruációs cikluson keresztül követték. A menstruációs fájdalom mértékét kikérdezéssel vizsgálták, míg a menstruációs vérzés nagyságát az egészségügyi törlőkendők fogyásából állapították meg. A levendulaolajat inhalálóknál 43 százalékkal csökkent a közepesen súlyos hasi fájdalmaktól és a hátfájástól szenvedők aránya. Csökkent a vérzés mértéke is, de az nem jelentős mértékben. (Dr. Raisi Dehkordi és munkatársai kutatása)

Fájdalomcsillapító mennyiségének csökkentése 
A kutatások szerint a levendulaolaj aromaterápiás alkalmazásával kevesebb fájdalomcsillapítóra van szükség mandulaműtéten átesett gyermekeknél. A vizsgálatba 48 mandulaműtéten átesett, 6-12 éves gyereket vontak be, véletlenszerűen két csoportra osztva őket (24 gyermek került egy csoportba). A mandulaműtét után az összes beteg minden hatodik órában acetaminofent kapott fájdalomcsillapítóként, a fájdalom csillapításához szükséges mennyiségben. Az egyik csoporttal ezen kívül levendula illóolajat lélegeztettek be. A vizsgálat során figyelték a naponta felhasznált acetaminofen mennyiségét, a fájdalom következtében történő felébredések számát, illetve a fájdalom erősségét. A levendula illóolajat is kapó gyermekeknél jelentősen csökkent a naponta szükséges acetaminofen mennyisége a műtétet követő három napon. (Dr. Soltani és munkatársai kutatása)

Egy másik kutatásban igazolták, hogy a levendulával végzett inhaláció eredményes és biztonságos komplementer terápiája a császármetszés utáni fájdalom csökkentésének. Az egyszeresen vak klinikai vizsgálatban (csak az orvosok tudták, hogy kit milyen szerrel kezelnek) 200 császárműtétre előjegyzett, majd császármetszésen átesett nőt vizsgáltak. Őket két csoportra osztották: 100 nőt levendulaolajjal kezeltek, míg a másik száz főt hasonló natúr illatú anyaggal. A két csoport demográfiailag és terhességi előzményeikben megegyeztek egymással. Az oxigénmaszkba két csepp illóolajat tettek, majd ezt három percen keresztül lélegezték be a páciensek, három órával azután, hogy mindkét csoport intravénás fájdalomcsillapítót kapott. A vizsgálatban részt vevő nők egy skálán határozták meg fájdalmuk mértékét fél órával a kezelés után. Nyolc és 16 órával később az aromaterápiás kezelést megismételték, majd fél órával később ismét felmérték a fájdalom mértékét. A levendulaolajat kapó csoportnál sokkal jelentősebb volt a fájdalom csökkenésének mértéke a császármetszés utáni 8. és 16. órában is. A 16. órában történt mérésnél a levendulát inhalálók 89 százalékánál mértek javulást, míg a másik csoportban csak 30 százalékuknál. (Dr. Hadi és munkatársai kutatása)

3. EMÉSZTŐRENDSZER EGÉSZSÉGÉT TÁMOGATÓ HATÁSA
A levendula idegrendszeri nyugtató hatása a bélrendszerben is érvényesül. A kutatások szerint segít ellazítani a bélfal simaizmait. A levendula hatóanyagai az ingerületátvivő anyagok befolyásolásával érik el görcsoldó hatásukat. (Dr. Elisabetsky és munkatársai kutatása)

A hagyományos alkalmazását és a kutatási eredményeket figyelembe véve a levendulavirág alkalmas funkcionális emésztési panaszok (idegi eredetű gyomorirritáció, hasi diszkomfort, meteorizmus enyhítésére). (Dr. Csupor Dezső kutatása)

ADAGOLÁS

1. Nyugodt közérzet, lelki egyensúly ► Naponta 2x1-2 kapszula.
2. Pihentető alvás ► 1-2 kapszula lefekvés előtt fél órával.
3. Emésztés egészsége ► 1-2 kapszula étkezés előtt.

FOGYASZTÁS

Kapszulaként fogyasztva ► Bő folyadékkal lenyelve.
Teaként fogyasztva ► A kapszulák tartalmát szórd egy pohárba, majd öntsd fel 2 dl 50-60 °C-os vízzel. Elkeverés után azonnal fogyasztható. 
Folyadékban elkeverve ► A kapszulák tartalmát bármilyen folyadékban elkeverheted (pl. méz, joghurt, kefír stb.)

ÖSSZETEVŐK

Kapszulánként 450 mg orvosi levendula virág (Lavandulae flos) Sonic­Fine® szuperfinom instant gyógynövénypor, kapszulahéj:zselatin.

Kiszerelés: 60 db kapszula

FIGYELMEZTETÉSEK, ELLENJAVALLATOK

 • Az orvosi levendula virágának fogyasztása nem helyettesíti a változatos és kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot.
 • Fokozhatja egyes vérnyomáscsökkentő, nyugtató és altató gyógyszerek hatását.
 • Gyermekek elől elzárva tartandó!

Kedvező 1.925 Ft-os ár! Rendelje meg JAVALLAT ORVOSI LEVENDULA VIRÁG kapszula 60db termékünket! Írja meg róla véleményét! 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!