Nyírfacukor 1kg
Cikkszám: | 4640 |
Gyártó: | Egyéb |
Átlagos értékelés: | Nem értékelt |
Szerezhető hűségpontok: | 0 |
|
|
A nyírfacukor fehér, édes, kristályos szénhidrát, egy természetes cukorféle. Íze, megjelenése szinte teljesen azonos a hagyományos kristálycukoréval, az emberi szervezetre gyakorolt élettani hatása viszont épp az ellenkezője. |
Leírás és Paraméterek
Felnőttek, gyermekek, cukorbetegek, várandós kismamák, fogyni vágyók és candida-diétán lévők is egyaránt biztonsággal fogyaszthatják.
A nyírfacukor előnyei/tulajdonságai:
- Enyhíti a természetellenes éhségérzetet
- Csökkenti a cukor és szénhidrát iránti vágyat
- Elősegíti az emésztési folyamatokat, gátolja a székrekedést
- Alacsonyan tartja és segít stabilizálni a vércukorszintet
- Nem növeli a test inzulin szükségletét
- Alacsony kalória és felszívódó szénhidrát tartalom
- Lassítja a fogszuvasodást, a fogkőképződést, csökkenti a lepedékképződést
- Nem táplálja a kártékony baktériumokat szervezetünkben
- Igazoltan használható a gombás fertőzések, a Candida esetén is
- Lúgosító, méregtelenítő hatású
- Elősegíti a kalcium és B vitaminok felszívódását
A nyírfacukor és a fogyókúra
A túlsúly – legyen az bármilyen csekély is – sok civilizációs betegség forrása. Kialakulásának okai között szerepel a hirtelen megemelkedett inzulinszint által okozott éhség érzet, és ennek következtében a túlzott táplálékbevitel, túlzott kalória-és szénhidrátbevitel, valamint az emésztési zavarok.
Modern világunkban szinte nincs már olyan élelmiszer, amely ne tartalmazna hagyományos cukrot. Ez az állandó, és sok esetben nem is tudatosuló cukorbevitel rendszeresen drasztikusan megemeli a vércukorszintünket, és így az étvágyunkat is. Ezzel szemben a nyírfacukor emésztése stabil vércukorszinttel megy végbe, amely elősegíti az étvágy csökkentését és késlelteti az éhségérzet kialakulását.
A nyírfacukor használatával elérhető:
- az étvágy csökkentése
- az éhségérzet késleltetése
- kevesebb szénhidrátbevitel
- kevesebb kalória
- jobb emésztés.
1. A nyírfacukor étvágycsökkentő hatású
A hagyományos cukrokkal szemben, csak fokozatosan emeli a vércukorszintet, így nem készteti a szervezetet felesleges inzulintermelésre. Ez elősegíti az étvágy csökkentését és késlelteti az éhségérzetet.
2. A nyírfacukor alacsony kalóriatartalommal rendelkezik
A túlsúly egyik fő oka, hogy több kalóriát viszünk be a szervezetünkbe, mint amennyit az fel tudna dolgozni. A hagyományos cukrokhoz képest, a nyírfacukor mintegy 40%-al kevesebb kalóriát tartalmaz – míg a hagyományos kristálycukor kalóriatartalma 400 kcal/100 gr, addig a nyírfacukoré csupán 240 kcal/100 gr.
3. A nyírfacukor nagyon könnyen feldolgozható a szervezet számára
25%-a a vékonybélen keresztül felszívódva, a májban glukózzá (vércukorrá) alakul, 75%-a emésztetlenül halad át a vékonybélen, a bélflóra zsírsavakká alakítja a vastagbélben, amelyből a máj energiát nyer, és ez már nem rakódik le testzsírként. Az általunk elfogyasztott nyírfacukornak, tehát, csupán az egynegyede számít szénhidrátnak, a többi háromnegyed részre úgy tekinthetünk, mint "elérhetetlen szénhidrát".
A glukóz egy részét a test vizes oldatban megköti. Ez az, ami intenzív fogyókúrával gyorsan megszabadít néhány kilótól, ám a testzsírt valójában nem érinti. A tartós eredmény tartós változtatásokkal érhető el.
4. A nyírfacukor emésztést elősegítő hatással bír
A lassú bélműködés időt ad a szervezetnek, hogy több mindent szívjon fel és raktározzon el. Ha fokozzuk a bélműködést azáltal csökkentjük a táplálékfelszívódás idejét és mennyiségét, így az emésztési is folyamat is könnyítődik, ezáltal pedig csökken az elhízás esélye.
A nyírfacukor nem fogyasztószer, nem üres kalória. Tartalmaz kalóriát. De nem okoz éhségérzet fokozódást, ezáltal jelentős mértékben hozzájárul a hatékony fogyókúrához. Rendszeres fogyasztásával és a mozgásra fordított idő növelésével, jelentős mértékben hozzájárulunk jó közérzetünk és egészségünk megőrzéséhez.
A nyírfacukor és a cukorbetegség
Számos klinikai kísérlet igazolja, hogy a nyírfacukrot a szervezet rendkívül lassan dolgozza fel, és nem teljes mennyiségben. A nyírfacukor nem okoz hirtelen változást a vércukorszintben: sem annak emelkedését, sem csökkenést nem váltja ki; inkább stabilizálja, alacsonyan tartja azt. A diabéteszben szenvedők – a nyírfacukor használatával – úgy fogyaszthatnak édes ételeket, hogy vércukorszintjük nem emelkedik meg.
A nyírfacukor jelentős mértékben segíti fogaink épségének megóvását, mivel:
- megakadályozza a szájban lévő baktériumok savtermelését,
- helyre képes hozni a már károsodott fogzománcot,
- csökkenti a lepedék lerakódását.
A fogszuvasodást általában azok a szájüregben található baktériumok okozzák, melyek felveszik és lebontják az elfogyasztott cukrot. A hat szénatomos cukrok (répacukor, gyümölcscukor, nádcukor, szőlőcukor) fogyasztásával tehát nő az említett baktériumok száma. Ezek a baktériumok a cukor lebontása közben olyan savat/savakat termelnek, melyek gyengítik a fogzománcot és így fogszuvasodást eredményeznek. Az öt szénatommal rendelkező nyírfacukrot a baktériumok nem képesek lebontani, így sav sem tud termelődni, következésképpen a fogszuvasodás megelőzhető, illetve a száj PH értéke egyensúlyban tartható.
Kedvező 4.990 Ft-os ár! Rendelje meg Nyírfacukor 1kg termékünket! Írja meg róla véleményét!