Tájékoztatjuk, hogy a honlap szöveges fájlokat, ún. „adatmorzsákat“ (cookie-kat) használ anonimizált látogatottsági információk gyűjtése céljából, valamint bizonyos szolgáltatások ezek nélkül nem lennének elérhetőek. A honlap további használatával hozzájárulását adja a cookie-k tárolásához és felhasználásához. További információért olvassa el adatvédelmi irányelveinket.

 

Termékek Menü

Mandulaliszt 250g Natur Tanya

Ár:
2.100 Ft (1.654 Ft + ÁFA)
Cikkszám: 1888
Gyártó: Naturtanya
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Szerezhető hűségpontok: 0
Vonalkód: 5999565080815

mandulaliszt egyre népszerűbb  a reformkonyha követői és művelői között. De miért is? Mert egészségesebbé tesz, tényleg finom és nagyon sokoldalú, amit néhány új, szuper recepttel be is bizonyítunk neked!

NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2023-12-14

Leírás és Paraméterek

Natur Tanya® Mandulaliszt – 250g

Finom, édes ízű őrlemény, önmagában fogyasztva vagy lisztpótlóként.

INDUL A MANDULA! LISZTSZIMFÓNIA MESTERFOKON.

Kukkants be a konyhaszekrényedbe: ugye Te is tartasz otthon ilyen prémium minőségű mandulalisztet? Ha igen, máris elmondhatod, hogy a gluténmentes lisztek és a paleo étkezés nagy bajnokát birtoklod! Miért ilyen népszerű? Mert egészségesebbé tesz, tényleg finom és nagyon sokoldalú, amit néhány új, szuper recepttel be is bizonyítok neked!

MILYEN AZ ÍZE?

Telten finom, enyhén édes aromájú. Remekül illik mindenféle süteményhez, kalácshoz, végtelen receptvariációban elkészíthető muffinhoz, pizzához, sőt, még húspanírozáshoz is elsőosztályú. Ha össze akarnám hasonlítani a Dr. Natur Étkek mandulalisztet a többivel, azt mondanám, engem megfogott a tisztasága, és az, hogy „lédúsabbá”, harmonikusabb ízűvé válnak vele az elkészült ételek.

MIÉRT JÓ A MANDULALISZT?

Mert igen tápláló, könnyű felhasználni és olyan pozitív egészségügyi hatásokat remélhetünk tőle, amit a fehérliszttől nem. Különösen ajánlom azoknak, akiknek oda kell figyelni a vércukorszintjükre, lévén a mandulaliszt magas fehérjetartalmú, de alacsony szénhidráttartalmú táplálékforrásunk.

AZONOS-E A MANDULALISZT A MEGDARÁLT MANDULÁVAL?

Természetesen nem. A lisztkészítésénél a ledarált mandulát zsírtalanítják, tehát a mandulaliszt már eleve egy zsírtalanított alapanyag. Ha a nagymama darálójával ugyanezzel otthon próbálkozol, csak széttrancsírozod a mandulát, a zsírtartalma ugyanúgy  megmarad, az állaga sem lesz igazán lisztes, és a sütés-főzés során is kevesebb vizet fog felvenni.

Mi lesz a mandulaliszt gyártás során kisajtolt olajból?

Hát mandulaolaj! A mandulaolaj a legkiválóbb ismert masszázsolajunk: rendkívül jól beszívódik, bázisolajként illóolajokkal is keverhető - az egyik legalapvetőbb hidegen sajtolt természetes olajunkat tisztelhetjük benne, amit akár szempillanövesztéshez, vagy csecsemőmasszázshoz is használhatjuk! Sőt, ezt a minőséget akár meg is eheted, emésztést elősegítőként, vagy az anyagcsere serkentésére.

A MANDULÁBÓL KÉSZÜLT LISZT:

Ásványi anyag tartalma kiemelkedő. Nagy arányban és természetes formában tartalmaz kalciumot, magnéziumot, vasat, foszfort, szelént és cinket, így ásványpótlásra is kiváló. Bővelkedik antioxidánsokban, telítetlen zsírokban, E-vitamin tartalma magas.

Csökkenti az étkezések után megnőtt vércukorszintet, antioxidánsai révén eltünteti a szabadgyököket, amely hatása külső kivetítőinken is megmutatkozik: egészségesebbé válik az arc színe, megszépül a bőr, gyorsabb lesz a bélmozgás, javul az emésztés, erőre kap az immunrendszer.

EGYÉL TÖBB MANDULÁSAT!

Miután csaknem minden gluténmentes lisztet kipróbáltam már, sok időt megtakaríthatsz vele, ha meghallgatod a tanácsom: a mandulaliszt mind az ízét, a tápértékét és használatát tekintve is jóval a többi liszt felett áll.
Figyelem: az általam leírt receptek mindegyikében pucolt (héjmentes) mandulából készült mandulalisztet használok. Nem javaslom a héjas mandulaliszt használatát.
Egyéb recepjeidben, a hagyományos liszt 100%-ban kiváltható mandulaliszttel, azonban arra figyelj, hogyha tojást is ír a recept, akkor mandulalisztre váltva, mindig eggyel több tojást használj az előírtnál!

AZ ALÁBBIAKBAN MEGOSZTOM VELETEK NÉHÁNY KEDVENC MANDULALISZTES RECEPTEM:

PISKÓTA MANDULALISZTBŐL

Hozzávalók:

• 4 dl mandulatej

• 4 kávéskanál konjac liszt

• 8-10 ek Eritrit attól függően mennyire szereted édesen. (Én fele Eritrit, fele gyümölcscukor keveréket használok édesítőként, mert így cukor íze van és szénhidrát szegény marad)

• 1 cs vanília

• 2 ek kakaó v. karobpor

• 8 púpos ek mandula liszt

• 2 ek kókuszolaj vagy szőlőmagolaj

• 1 cs sütőpor

Elkészítése:

Egy tálban összekeverjük az édesítőt a konjac liszttel és folytonos kevergetés közben felöntjük a mandulatejjel. Hagyjuk állni kicsit addig, amíg besűrűsödik (néha azért keverjünk bele). Kb 15 perc alatt olyan állaga lesz, mint az összehabart tojásoknak. Kényelmesen jut idő rá, hogy ez idő alatt egy másik tálban összekeverjük a mandulalisztet, a kakaót és a sütőport. Mire a konjac lisztes tej már megfelelő sűrűségű, akkor hozzáöntjük a lisztes keveréket, jól elkeverjük, majd sütőpapírral kibélelt  tepsibe öntjük, és úgy mint a hagyományos piskótákat kisütjük. Nem légkeveréses sütőben a teteje kirepedezhet – de ebben az esetben se ess kétségbe, erre a részére kerülhet egy kis krém, így jól mutat és mégfinomabb!

RUSZTIKUS KALÁCS MANDULALISZTBŐL

Igaz, a sütési ideje 1 óra, de csupán néhány hozzávalóból, tíz perc alatt összedobható, és sokféle ételhez tökéletes kiegészítő. Harapnivalónak ajánlom egy finom paleo chili ételhez, vagy akár egy sűrű, kiadós leves mellé is! Természetesen önmagában is isteni, ebben az esetben feltétlen próbáld ki mellé egy kis édesburgonyából készült humuszt.

Hozzávalók:

  • 2 csésze mandulaliszt
  • ¼ csésze tápiókaliszt
  • ½ ek szódabikarbóna
  • 1 ek fokhagyma só
  • 1 ek oregano
  • 1 tk bors
  • 3 tojás
  • ¼-ed csésze mandula tej
  • 1 tk ghí vaj (tisztított vaj)

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 350 C-fokra. Egy nagy tálban, keverjük össze a mandulalisztet, tápiókalisztet, szódabikarbónát, sót, oregano-t és borsot.  Egy másik tálban, keverjük össze a tojást, mandulatejet és ghí-t. Öntsük össze a száraz összetevőket a lédúsakkal, majd jól keverjük össze. Ezt a sűrű masszát öntsük bele egy kenyérformába (20x8 cm), és süssük egy óráig. A finom oregano illata addigra már belengi otthonod, és csak egy feladat van hátra, hogy a kivedd a kalácsot a sütőből, tökéletesen megbarnulva, és ropogósra sülve! Az íze garantáltan tetszeni fog, én imádom, ahogy a testes kalácsállagot kiegészíti az oregano, a fokhagyma és a bors fűszerezettsége.

MANDULALISZTES PALACSINTA, GLUTÉNMENTES „PALEOCSINTA”

Ez a könnyed és finom paleo palacsinta recept a szívem csücske, biztosan nagyon fog ízleni az egész családnak! Ez pontosan az a fajta laktató étel, ami után még simán elindulsz egy 100 km-es bicajtúrára, és nem az, ami után muszáj lefeküdnöd aludni egyet.

Hozzávalók:

  • 1-3/4 csésze mandulaliszt
  • 1 tk szódabikarbóna
  • ¼ tk Himalája só
  • 2 gyengén felvert tojás
  • 1 tk tiszta vanília kivonat
  • ¾ csésze mandulatej
  • kókuszzsír

Elkészítése:

Egy keverőtálban keverjük össze a tojást, mandulatejet és a vaníliakivonatot.      Adjuk hozzá a mandulalisztet, sót és szódabikarbónát, majd keverjük el simára. Hevítsünk fel egy nagy serpenyőt, és olvasszunk fel benne éppen annyi kókuszzsírt, hogy befedje az alját. Egy szedőkanál (vagy negyedcsésze) tésztát mérjünk ki a serpenyőbe és süssük addig, amíg a palacsinta széle meg nem keményedik, és buborék nem képződik a tetején (kb. 3-4 perc). Óvatosan fordítsuk meg a palacsintát (egy kicsit törékenyebbek, mint a búzából készült palacsinta) Süssük tovább kb. 1 percig, aztán jöhetnek az újabb adagok, amíg el nem fogy a tésztánk. Amint látod ez a palacsintatészta nem csak gluténmentes, hanem cukormentes is – és ilyen diétás is maradhat, ha édesítővel készült krémeket, palacsintafeltéteket használsz hozzá.

GYORS HÁZI KENYÉR 3 LÉPÉSBŐL!

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • ½ dl víz
  • ek útifű maghéj
  • ízlés szerint Himalája só vagy Parajdi só
  • 2 ek mandulaliszt
  • 2 púpos ek tápióka keményítő
  • 2 púpos ek cirokliszt
  • 1/3 csomag foszfátmentes sütőpor
  • 2 ek citromlé
  • 1 ek kókuszzsír

Elkészítése:

1. Keverd össze a tojást és a vizet, add hozzá a por alakú alkotókat, a sütőport és a sót.

2. Add hozzá a citromlevet és a kókuszzsírt.

3. Pihentesd 10-15 percig, majd mehet a sütőbe. 180 fokos sütőben 40-45 perc alatt kész!

MANDULÁS HÁZI MÜZLI SZELET

Hozzávalók:  

  • 2 pohár mandulaliszt,
  • 1/2 tk Himajája só
  • ½ tk szódabikarbóna,
  • ¼ pohár szárított áfonya,
  • ¼ pohár négybe vágott sárgabarack,
  • ¼ pohár napraforgó mag,
  • ¼ pohár pisztácia, durva darabokban,
  • 1 egész nagy tojás (számít a mérete, mivel a tészta nem fog összeállni kisebb vagy közepes méretű tojás esetén)
  • 2 tk agavé nektár vagy méz

Elkészítése 8 rövid lépésben:

1. Egy nagy tálban keverjük össze a mandulalisztet, a sót és a szódabikarbónát.

2. Szórjuk bele a szárított gyümölcsöket, a magvakat és a magokat.

3.Egy kisebb tálban keverjük össze a tojást és az agavét.

4.Keverjük össze a vizes összetevőket a szárazakkal.

5. Kézzel gyúrjuk össze a tésztát.

6.Tegyük be a tésztát egy kb. 15x15 cm hosszú és kb. 2 cm mélységű tepsibe.

7. Vágjuk fel a tésztát 16 kockára.
8. Süssük meg alufóliával bélelt tepsiben 350 C-fokon (kb. 10-12 perc).

PALEO BROWNIE

Összetevők:

  • 1 csésze mandulaliszt
  • 1/4 tk Parajdi só
  • 1/4 tk szódabikarbóna
  • kb. 12 dkg étcsokoládé
  • 7 szem datolya
  • 3 nagy tojás
  • 1/2 pohár felolvasztott kókuszolaj
  • ½ tk stevia por
  • 1 kikapart vanília

Elkészítés 9 rövid lépésben:

1. Turmixoljuk össze a mandulalisztet, a sót és a szódabikarbónát.

2. Tördeljük durvadarabosra az étcsokoládét.

3. Vágjuk össze elnagyolt méretűre a datolyát.

4. Verjük fel a tojást.

5. Keverjük sima állagúra a kókuszolajat,a vaníliát és a Stevia port.

6. Öntsük a keveréket egy olajjal kikent, kb.  20* 20 cm-es tepsibe.

7. Kenjük el egyenletesen a tésztát egy fakanállal.

8. Süssük 350 C-fokon 18-22 percen át.

9. Ha kihűlt, 2 órára tegyük be hűtőbe, aztán tálaljuk!

PALEO SÜTŐTÖK KENYÉR

Hozzávalók:

  • 1 csésze mandulaliszt
  • ¼ tk szódabikarbóna
  • csipetnyi tökfűszer keverék (fahéj, gyömbér, szegfűszeg, szegfűbors, szerecsendió, szerecsendióvirág, chili)
  • 1/2 pohár sült sütőtök
  • 2 ek méz
  • 1/4 tk stevia por
  • 3 nagy tojás

Elkészítés 5 gyors lépésben:

1. Turmixszoljuk össze a mandulalisztet, a szódabikarbónát és a sütőtök fűszert.

2. Adjuk hozzá a sütőtököt, a mézet, a stéviat és tojást, és turmixszoljuk további  2 percig.

3. Gyúrjuk össze a tésztát egy kis kenyérsütő serpenyőbe.

4. Süssük 350 C-fokon 35-45 percig.

5. Ha kihűlt, tegyük hűtőbe egy órára, és tálaljuk!

IGYÁL TÖBB MANDULÁSAT!

Végezetül: a mandulát bizony nem csak enni, hanem inni is lehet! Még több egészséges mandulát iktathatsz az étrendedbe mandulatej fogyasztásával (használható főzéshez is). Remek tejalternatíva, gazdag fehérjében és telítetlen zsírokban, jó kalciumforrás, 100%-osan laktóz és koleszterinmentes és alacsony a kalóriatartalma.

Összetevők: 100% mandulaliszt

A beltartalmi érték táblázat tájékoztató jelleggel 100 g lisztre vonatkozik.

Energia

2608 /623 kJ/kcal

Zsír

 54,1 g

 amelyből

 

 -telített zsírsavak

 4,22 g

Szénhidrát

10 g

 amelyből

 

 -cukrok

6,9 g

Fehérje

24,1 g

< 0,03g

Élelmi rost

10,7g

E-vitamin

20mg

 

Felhasználási javaslat: Süssünk és főzzünk vele, sűrítésre is tökéletes. – vagy fogyasszuk önmagában, napi 1-2 evőkanálnyi mennyiséget joghurtban, növényi tejben elkeverve, turmixolva.
Figyelmeztetés: Nyomokban szezámmagot, mustármagot, diót, mandulát és mogyorót tartalmazhat. Fénytől és hőtől védett, száraz, hűvös helyen tárolandó!
Kiszerelés: 250g

100%-BAN MAGYAR TULAJDONÚ CÉG. A TERMÉK MEGVÁSÁRLÁSÁVAL MAGYAR MUNKAHELYEKET TÁMOGAT!

Kedvező 2.100 Ft-os ár! Rendelje meg Mandulaliszt 250g Natur Tanya termékünket! Írja meg róla véleményét! 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!