Tájékoztatjuk, hogy a honlap szöveges fájlokat, ún. „adatmorzsákat“ (cookie-kat) használ anonimizált látogatottsági információk gyűjtése céljából, valamint bizonyos szolgáltatások ezek nélkül nem lennének elérhetőek. A honlap további használatával hozzájárulását adja a cookie-k tárolásához és felhasználásához. További információért olvassa el adatvédelmi irányelveinket.

 

Termékek Menü

JAVALLAT® ASHWAGANDHA KOMPLEX kapszula 60db

Ár:
2.330 Ft (1.835 Ft + ÁFA)
Cikkszám: 5279
Elérhetőség: Rendelhető
Gyártó: JAVALLAT
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Szerezhető hűségpontok: 24
Vonalkód: 5999569811453

Az ashwagandha gyökér, az észak-amerikai golgotavirág herba, az orvosi citromfű levél és olaj, a komlótóboz együttesen elősegítik a kiegyensúlyozott hangulat és a jó szellemi, fizikai közérzet kialakulását és fenntartását, az ellazulást, a nyugodt éjszakai pihenést, továbbá hozzájárulnak a stressz és a kifáradás csökkentéséhez.

Leírás és Paraméterek

JAVALLAT® ASHWAGANDHA KOMPLEX kapszula 60db

60 db szuperfinom instant gyógynövényport és illóolajat tartalmazó étrend-kiegészítő gyógynövénykapszula, bevizsgált, kiváló minőségű gyógynövényekből. 

Egymás hatását támogató gyógynövényekkel és illóolajjal:

 • Az ashwagandha gyökér, az észak-amerikai golgotavirág herba, az orvosi citromfű levél és az orvosi citromfű olaj elősegíti a kiegyensúlyozott hangulat és a jó szellemi, fizikai közérzet kialakulását és fenntartását.*
 • Az észak-amerikai golgotavirág herba, a komlótoboz, az orvosi citromfű levél és az orvosi citromfű olaj segíti az ellazulást, hozzájárul az idegrendszer nyugodt állapotához.*
 • A komplexben levő valamennyi gyógynövény, valamint az orvosi citromfű olaj hozzájárul a nyugodt éjszakai pihenéshez.*
 • Az ashwagandha gyökér adaptogén hatása révén hozzájárul a stressz és a kifáradás csökkentéséhez.*

*EFSA jegyzékben szereplő egészségtámogató hatások.

MIKOR AJÁNLJUK?

- Ha szeretne gyógynövényekkel is hozzájárulni a jó szellemi és fizikai közérzethez és a nyugodt, pihentető alváshoz.
- Ha gyógynövényeket is szeretne használni a stressz, a kimerültség és a feszültség csökkentésére alkalmazott gyógyszeres és életmód-terápia mellett egészségtámogató céllal

A KOMPLEXBEN LÉVŐ GYÓGYNÖVÉNYEK

A legjobb ellazulást segítő és a kiegyensúlyozott hangulat elérését támogató gyógynövényeket válogattuk össze a komplexbe, amelyek több tucat hatóanyaga egyszerre fejti ki előnyös élettani hatását.

A bemutatott tudományos vizsgálatok eredményei az alábbi gyógynövényekre általánosan vagy a hivatkozásokban szereplő készítményre vonatkoznak. Bemutatásuk célja, hogy alátámasszák a termékünkben lévő gyógynövények egészségtámogató, a szervezet normál állapotának fenntartását elősegítő hatását. 

ASHWAGANDHA GYÖKÉR

Az ashwagandhát a hagyományos keleti gyógyászatban adaptogén gyógynövényként tartják számon, azaz olyan gyógynövényként, amely segíthet a szervezetnek a fiziológiai és pszichológiai stresszel szembeni ellenállásban (Singh). 

A szakirodalomban számos olyan kutatás és összefoglaló tanulmány jelent már meg, amelyek ígéretes eredményekkel számoltak be az ashwagandha szorongást csökkentő hatásáról (Pratte). Generalizált szorongásban küzdő betegek esetén kiegészítő kezelésként alkalmaztak egy ashwagandha készítményt. Az eredmény meglehetősen pozitív volt, ugyanis 6 héten keresztül történő fogyasztás után a betegek 72%-ánál csökkentek a szorongásos tünetek (Fuladi). Egy összefoglaló tanulmányban megjelent kutatásban krónikus stressz szindrómában szenvedő betegeknél 30-44%-kal csökkentett a betegek stressz szintje és 22-28%-kal a kortizol (stresszhormon) szintje a placebocsoporthoz képest egy ashwagandha-kivonat fogyasztása után (Akhgarjand). Egy másik vizsgálatban ashwagandhával végzett 90 napos kezelés javította a résztvevők memóriáját és koncentrációját, a pszichológiai jólétet és az alvás minőségét, valamint csökkentette a stressz-szintet amellett, hogy fogyasztása biztonságosnak és jól tolerálhatónak bizonyult (Gopukumar).

A krónikus stressz hatására számos egyéb egészségügyi probléma is kialakulhat. Ilyen például az elhízás is. Egyes vizsgálatok szerint az ashwagandha segíthet a stressz csökkentésén keresztül az egészséges testsúly elérésében is (Choudhary).

Az ashwagandha ígéretesnek bizonyult azok körében is, akiknek problémáik vannak a nyugodt alvással (Cheah). A Sleep Medicine folyóiratban megjelent kutatás szerint egy ashwagandha-kivonat napi 120 mg-os adagolás mellett, 6 héten keresztül történő fogyasztása után a részvevők 72%-a tapasztalt jelentős javulást alvásminőségükben (Deshpande).

Észak-amerikai golgotavirág herba

A golgotavirág kutatások szerint javítja a szorongás tüneteit. A gyógynövény önmagában és gyógyszerrel együtt kombinálva is hatásosnak bizonyult a feszélyezettség és ingerlékenység csökkentésében. Egy klinikai vizsgálatban fogászati műtét előtt álló résztvevőkkel végeztek kísérletet. A golgotavirág 500-600 mg-os dózisban szignifikánsan csökkentette a műtét előtti szorongást (CunhaChristoffoli). Műtétek előtti hatását több kutatásban is vizsgálták szintén pozitív eredményekkel, ráadásul álmosító hatás és a koordinációs képességek romlása nélkül (Movafegh).

Egy másik vizsgálatban a golgotavirág nyugtató hatását vizsgálták egy szintetikus szorongásgátló (oxazepam) hatásával szemben. Az eredmények ígéretesek voltak, mivel a golgotavirág hasonlóan jól csökkentette a szorongást, illetve alkalmazása során kevesebb, a munkavégzés teljesítményét negatívan befolyásoló mellékhatás jelentkezett, mint a gyógyszerkészítmény esetében (Akhondzadeh). A nyugtató hatásért felelősnek tartott összetevői többek között az izovitexin, a benzoflavon és a krazon. A hatásmechanizmus nem feltárt egyértelműen, de egyes kutatások szerint a golgotavirág egyes összetevői a GABA-receptorokhoz kötődnek, így váltva ki nyugtató hatást (Appel).

A golgotavirág hozzájárulhat a pihentető alváshoz is. Egy klinikai vizsgálat résztvevői lefekvés előtt golgotavirágból készült teát fogyasztottak egy héten keresztül. Az eredmények pozitívak voltak, a résztvevők alvásminősége meglátásuk szerint javult (Ngan). Valeriánával és komlóval kombinálva pedig hasonlóan hatásosnak bizonyult, mint a szintetikus altatószerek (Maroo).

Komlótoboz

A kutatások szerint a komló nyugtató hatásért a tobozában szárítás alatt megjelenő metilbuténol (2-metil-3-butén-2-ol) felelős (SchillerWohlfart). A metilbuténol koncentrációja a szárítás után is folyamatosan növekszik a komlótobozban, a maximális szintet két éven belül éri el szobahőmérsékleten történő tárolás során. Mivel a metilbuténol egy erősen illékony vegyület, így a kémiai kivonási eljárások során nagyrészt eltűnik a kivonatból, ezért a komló hatását elsősorban szárított tobozából készült teaként vagy por formájú készítményekben lehet élvezni (Hänsel).

A nyugtató, altató hatást alátámasztó klinikai vizsgálatokat a valeriána- és a komlókivonat együttes alkalmazásával végezték. Az egyik ilyen vizsgálatba 184 felnőttet vontak be (átlagéletkoruk 44,3 év volt). A kutatás egy hónapon keresztül tartott, az első eredmények a kezelést megkezdését követő 14. napon jelentkeztek. Azok a páciensek, akik komlókivonatot kaptak, javuló alvási paraméterekről és életminőségről számoltak be, szemben a kontrollcsoporttal, akik csak placebót kaptak. A kutatók a kezelést biztonságosnak ítélték, a betegeknél pedig nem jött vissza az álmatlanság a kezelés végén (Morin).

Egy másik kutatásban a valeriána és a komló kombinációját egy szintetikus nyugtató és altató anyaggal (benzodiazepinnel) hasonlították össze. A kutatók megállapították, hogy a gyógynövények ugyanolyan hatásosak voltak, mind az alvásminőség, mind az életminőség tekintetében, mint a benzodiazepin. A kezelés abbahagyása után a betegek paraméterei mindkét csoportban romlottak, de csak a benzodiazepinnel kezelt betegek esetén figyeltek meg elvonási tüneteket (Schmitz).

Orvosi citromfű levél és olaj

A citromfű nyugtató, altató hatása régóta ismert. Ezt erősíti meg az a kutatás is, amelyben 20 önkéntes vett részt (6 férfi és 14 nő, 18-tól 70 éves korig), akik enyhe vagy mérsékelt szorongásos és alvási rendellenességben szenvedtek. A kísérletben részt vevők 95 százalékánál eredményes volt a citromfű-kivonat, 70 százalékuknál teljesen elmúlt a szorongás, 85 százalékuknál az álmatlanság, 70 százalékuknál pedig mindkettő. A vizsgálat alatt nem figyeltek meg mellékhatásokat. A kutatók megállapították, hogy az enyhe vagy mérsékelt szorongásos rendellenességben, illetve az alvászavarokban szenvedőknek használható alternatívát jelent a citromfű-kivonattal végzett kezelés (Cases).

Az orvosi citromfű hangulatra és szellemi képességekre gyakorolt hatását egy speciális vizsgálatban kutatták az Egyesült Királyságban. Ebben 18 egészséges önkéntesnek adtak citromfű-kivonatot. Ezután egy órával enyhe pszichés stressznek tették ki őket. A hangulatukat és szellemi teljesítményüket pedig egy korábbi vizsgálattal vetették össze. A kutatók megállapították, hogy a citromfű-kivonat jelentősen csökkentette a stressz negatív hangulati hatásait, emellett növelte a kezelésben részt vevők önértékelését. A vizsgált személyek a kezelés hatására gyorsabban oldottak meg matematikai feladatokat úgy, hogy ez nem ment a pontosság rovására (Kennedy).

Depresszióban és szorongásban szenvedő felnőttekkel végzett randomizált, kontrollált vizsgálatokból készített összegző tanulmány alapján a citromfű csökkenti a szorongással kapcsolatos tüneteket és javítja az alvás minőségét a kontrollcsoportokhoz képest. A vizsgálatokban a citromfüvet egyaránt alkalmazták orálisan, illetve aromaterápiásan is (GhazizadehCases).

TOVÁBB ERŐSÍTENÉ A KOMPLEX HATÁSÁT?

Amennyiben szeretné fokozni a komplex hatását, válassza hozzá a Javallat® Stressz kontroll kapszulát, vagy az Ultrafine® Orbáncfű kapszulát, amelyek szintén Magyarországon egyedülálló módon, szuperfinom por formájában tartalmazzák a gyógynövényeket, ezáltal nagyobb biológiai hozzáférhetőséggel és aktivitással rendelkeznek.

MENNYIT ÉS HOGYAN KELL BEVENNI A KAPSZULÁKBÓL?

Az ajánlott mennyiség naponta 2x1 kapszula bőséges folyadékkal fogyasztva, vagy a kapszula tartalmát 2 dl meleg vagy hideg vízzel felöntve és teaként vagy üdítőként fogyasztva:

Egyedi gyártástechnológiánk lehetővé teszi, hogy a kapszulákból gyógynövénytea vagy üdítő készüljön! Ilyenkor a kapszulákat a két végüknél megfogva szét kell nyitni, a tartalmukat pedig hideg vagy meleg vízzel kell felönteni, majd alaposan felkeverni. Mivel a kapszulák a gyógynövények hatóanyagainak 100%-át tartalmazzák (tehát nemcsak a vízben jól oldódó hatóanyagokat, mint a teák esetében) ezért a megszokott teákhoz képest egy sűrűbb italt kap eredményül, amelyet felkeverés után érdemes egyből elfogyasztani.

A kapszulák tartalma bármilyen folyadékban elkeverhető. Hozzáadható mézhez, joghurthoz, turmixokhoz, olívaolajhoz, illetve bármilyen vizes vagy olajos folyadékhoz.

MIT TARTALMAZNAK A KAPSZULÁK?

 • Kizárólag kiváló minőségű gyógynövényeket és illóolajat.
 • Nem tartalmaznak semmilyen adalékanyagot, segédanyagot vagy tartósítószert.
 • Egyedi gyártástechnológiánknak köszönhetően a kapszulákban lévő gyógynövények megnövelt biológiai hozzáférhetőséggel és aktivitással, nagyobb flavonoid- és polifenoltartalommal, erősebb antioxidáns hatással, jobb oldhatósággal rendelkeznek és a gyógynövény hatóanyagok 100 százalékát tartalmazzák.

Összetevők: kapszulánként 500 mg SonicFine® szuperfinom instant gyógynövénypor (ashwagandha gyökér [125 mg], észak-amerikai golgotavirág [125 mg], komlótoboz [125 mg], orvosi citromfű levél [125 mg]), orvosi citromfű olaj (1 mg), kapszulahéj: zselatin.

Kiszerelés: 60 db

FOLYAMATOSAN FOGYASZTHATÓ?

A komplex nem tartalmaz olyan gyógynövényeket, amelyek hatóanyagai felhalmozódnának a szervezetben, ezért korlátlan ideig és biztonságosan fogyasztható hosszú távon is.

AMIRE ÉRDEMES FIGYELNI

 • A gyógynövények fogyasztása mellett is fontos a változatos, kiegyensúlyozott étkezés, ahogy a rendszeres testmozgás sem hanyagolható el!
 • Ne fogyassza ösztrogénhormon-pótló terápia és pajzsmirigy túlműködés esetén!
 • Az immunrendszer működését gátló terápia esetén alkalmazása ellenjavallt.
 • Alkalmazása nem ajánlott terhesség és szoptatás alatt, valamint 12 éven aluliaknak.
 • Fokozhatja az altató, nyugtató gyógyszerek és gyógynövények hatását.
 • A napi ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!
 • Kisgyermekek elől elzárva tartandó!

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) által notifikált termék.

Kedvező 2.330 Ft-os ár! Rendelje meg JAVALLAT® ASHWAGANDHA KOMPLEX kapszula 60db termékünket! Írja meg róla véleményét! 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
Termék címkék: macskagyökér