Tájékoztatjuk, hogy a honlap szöveges fájlokat, ún. „adatmorzsákat“ (cookie-kat) használ anonimizált látogatottsági információk gyűjtése céljából, valamint bizonyos szolgáltatások ezek nélkül nem lennének elérhetőek. A honlap további használatával hozzájárulását adja a cookie-k tárolásához és felhasználásához. További információért olvassa el adatvédelmi irányelveinket.

 

Termékek Menü

JAVALLAT ORVOSI ROZMARING LEVÉL kapszula 60db

Ár:
1.970 Ft (1.551 Ft + ÁFA)
Cikkszám: 3758
Elérhetőség: Rendelhető
Gyártó: JAVALLAT
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Szerezhető hűségpontok: 20
Vonalkód: 5999569810319

Segíthet a memória és a szellemi funkciók megőrzésében. Támogathatja a máj egészséges működését és az epefolyadék kiválasztását. Elősegítheti az egészséges koleszterin-anyagcserét. Hozzájárulhat az egészséges emésztéshez, az étkezés utáni jó közérzethez. Magas antioxidáns tartalma semlegesítheti a szervezetben keletkező szabad gyököket.

Leírás és Paraméterek

JAVALLAT ORVOSI ROZMARING LEVÉL kapszula 60db

60 db SonicFine® instant gyógynövényport tartalmazó kapszula, gyógyszerkönyvi minőségű gyógynövényből

  • 1. Segíthet a memória és a szellemi funkciók megőrzésében.
  • 2. Támogathatja a máj egészséges működését és az epefolyadék kiválasztását.
  • 3. Elősegítheti az egészséges koleszterin-anyagcserét.
  • 4. Hozzájárulhat az egészséges emésztéshez, az étkezés utáni jó közérzethez.
  • 5. Magas antioxidáns tartalma semlegesítheti a szervezetben keletkező szabad gyököket. 

EGÉSZSÉGÜGYI HATÁSAI
A felsorolt egészségügyi hatások mindegyike szerepel abban a jegyzékben, amelyet az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság (EFSA) szakértői tudományos bizonyítékok alapján állítottak össze. Az alattuk ismertetett kutatási eredmények és gyógyászati tapasztalatok az orvosi rozmaring levelére általánosan vagy a hivatkozásokban megjelölt kivonatra vonatkoznak. Bemutatásuk célja, hogy alátámasszák a JAVALLAT ORVOSI ROZMARING LEVÉL teljes értékű gyógynövény-kivonat egészségügyi hatásait.

Az orvosi rozmaring levél (Rosmarini folium) szerepel a hatályos gyógyszerkönyvben (Ph. Hg. VIII.)

1. A MEMÓRIÁT ÉS A SZELLEMI FUNKCIÓKAT TÁMOGATÓ HATÁSA

Egy 2017-es kutatásban a rozmaring hatását vizsgálták egyetemisták memória-teljesítményére, szorongására, depressziójára és alvásminőségére. A 68 hallgató egyik fele véletlenszerűen 500 mg rozmaringot vagy placebót (hatóanyag nélküli készítményt) kapott, naponta kétszer két hónapon keresztül. A rozmaring valamennyi mért paraméter esetében javulást eredményezett: 14%-kal javult az egyetemisták memóriája, a szorongó vagy depresszióval küzdő tanulók is javulást mutattak, illetve javult az alvásuk minősége is. (Dr. Nematolahi és munkatársai kutatása)

Egy korábbi kutatás igazolta, hogy a rozmaring aromaterápiásan is kifejti hatását (amely a rozmaring fogyasztásával is érvényesül). A kutatók igazolták, hogy a rozmaringolaj hatására javult a memóriából az emlékek előhívása, növekedett az éberség és az elégedettség. A rozmaring ezeken a területeken hatásosabbnak bizonyult a vele együtt vizsgált levendulánál is. (Dr. Moss és munkatársai kutatása)

A rozmaring memóriára gyakorolt hatását idősökön is vizsgálták. A kutatást 2012-ben végezték az Egyesült Államokban. A vizsgálatba huszonnyolc 65 és 95 év között embert vontak be. A kísérletet ezúttal is úgy végezték, hogy a csoport egyik fele placebót kapott. A memória sebessége az egyszeri 750 mg-os rozmaringpor elfogyasztása után jelentősen javult a placebóhoz képest. A kutatók azt is megállapították, hogy ennél nagyobb adagot nem érdemes fogyasztani, mert az már ellentétes hatást válthat ki. (Dr. Pengelly és munkatársai kutatása)

A rozmaring memóriára gyakorolt hatását más gyógynövényekkel együtt is vizsgálták. Egy, a rozmaringon kívül zsályát és citromfüvet is tartalmazó készítmény szintén javította az átlagos, egészséges emberek memóriáját. Ebben kutatásban 44 fő vett részt, az átlagéletkoruk 61 év volt. A kutatást itt is placebokontroll mellett végezték és sem az orvosok, sem a betegek nem tudták, hogy ki kapja a gyógynövényeket tartalmazó kivonatot és ki placebót. A vizsgált személyeket életkoruk szerint két csoportra osztották: 63 évesnél fiatalabbakra és ennél idősebbekre. Mindenki naponta kétszer szedte a kivonatot két héten keresztül. A fiatalabb korcsoportba tartozóknál jelentősen javult az szavak előhívásának sebessége és minősége is, miközben a placebót kapóknál nem mértek javulást ezen a téren. (Dr. Perry és munkatársai kutatása) 

2. A MÁJ EGÉSZSÉGES MŰKÖDÉSÉT ÉS AZ EPEFOLYADÉK KIVÁLASZTÁSÁT TÁMOGATÓ HATÁSA

A rozmaringkivonat gátolta a szén-tetraklorid által kiváltott májkárosodást, amely valószínűleg a rozmaring antioxidáns hatásával van összefüggésben, mivel semlegesíti a szervezetben képződő szabad gyököket. (Dr. Nawall és munkatársai kutatása)

A legtöbb oxidációs, redukciós folyamat a májban játszódik le az emberi szervezetben. Ezért a májnak különösen fontos, hogy folyamatosan elegendő antioxidáns anyag álljon rendelkezésére. Hiányukban a májban képződő szabad gyökök károsítják a májsejteket, amely számos betegség kialakuláshoz vezethet. A kutatók például jelentős szerepet tulajdonítanak a csökkent antioxidáns bevitelnek a daganatos betegségek, az immunrendszerrel kapcsolatos elváltozások, az epekőbetegség, a májbetegségek, a gyulladásos bélbetegségek és a vastagbélrák kialakulásában. (Dr. Blázovics Anna kutatása)

Kísérletekben fokozta az epefolyadék ürülését. (Dr. Helena Pinto Ferreira kutatása). Az epetermelés, epeürülés és epekörforgás normális működés nélkülözhetetlen az egészséges emésztéshez, hiányukban a zsírbontás és emésztés nem lesz kiegyensúlyozott, amely puffadáshoz, rossz közérzethez, székrekedéshez vagy hasmenéshez vezet. Az epesavak fontosak a zsírban oldódó vitaminok (A, D, E, K) felszívódása szempontjából is. Az epefolyadékkal nagy mennyiségű koleszterin is ürül. Ha kevés epehajtó ételt fogyasztunk, akkor fölösleges koleszterin marad a szervezetben, amely érelmeszesedéshez vezet.

3. AZ EGÉSZSÉGES KOLESZTERIN-ANYAGCSERÉT TÁMOGATÓ HATÁSA

Az epefolyadékkal nagy mennyiségű koleszterin ürül. Ennek egy részének visszavételét gátolja a rozmaring levél kivonata, így csökkentve a szervezet koleszterinszintjét

A rozmaringlevél kivonat koleszterinszintet csökkentő hatását klinikai vizsgálatban is igazolták (ezerjófű és lestyán együttes adagolásával). A hat hónapig tartó vizsgálat végén, amelyben 60-an vettek részt, a betegek vérzsírszintje 43 százalékkal csökkent, míg HDL-koleszterinszintje 25 százalékkal nőtt. A HDL-koleszterint, "jó" koleszterinnek is hívják. Magas szintje esetén csökken az érelmeszesedés, a szívinfarktus és az agyvérzés kockázata. A HDL-koleszterin magas aránya azért kedvező, mert e zsírcseppecskékben az erekben már lerakódott koleszterin szállítódik vissza az érfalból a májba, ahol lebontódik. (Dr. Martynyuk és munkatársai kutatása)

4. AZ EGÉSZSÉGES EMÉSZTÉST ÉS AZ ÉTKEZÉS UTÁNI JÓ KÖZÉRZETET TÁMOGATÓ HATÁSA

A rozmaringlevél illóolajtartalma a kísérletek szerint oldja a bél simaizmainak és az epevezeték görcseit. (Dr. Nawall és munkatársai kutatása)

Emésztés javításához járulhat hozzá a rozmaring gyulladáscsökkentő hatása is. Számos kísérletben gátolta a szervezetben keletkező gyulladásserkentő anyagok képződését. (Dr. Lai és munkatársai kutatása, Dr. Poeckel és munkatársai kutatása. Dr. Inoue és munkatársai kutatása)

A rozmaringkivonatok számos antibiotikum-rezisztens és élelmiszereben lévő, betegséget okozó baktérium- és gombafaj fejlődését gátolják, amely szintén hozzájárul emésztést támogató hatásához. (Dr. Giordani és munkatársai kutatása, Dr. Elgayyar és munkatársai kutatása, Dr. Lopez és munkatársai kutatása, Dr. Santoyo és munkatársai kutatása, Dr. Luqman és munkatársai kutatása)

5. ANTIOXIDÁNS HATÁSA

A vizsgálatok szerint a rozmaringlevél antioxidáns hatása gyengébb a C-vitaminénál, de erősebb az E-vitaminénál (Dr. Zhao és munkatársai kutatása)

Az USA Mezőgazdasági Hivatala (USDA) 2010-ben egy olyan összegző tanulmányt készített, amelyben egymással összehasonlíthatóvá tette a leggyakoribb élelmiszernövények (zöldségek, gyümölcsök, fűszerek) antioxidáns hatását. Az antioxidáns hatást ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity) μmolTE/100 g adták meg. A rozmaring valamennyi növény között kiemelkedő antioxidáns hatással rendelkezik, ORAC értéke 165 000 (összehasonlításképp: fekete áfonya: 9621, aszalt szilva: 8059, alma: 4275, citrom: 1346) (USDA)


ORVOSI ROZMARING A NÉPGYÓGYÁSZATBAN

A rozmaring évezredek óta használt gyógy- és fűszernövény. A népgyógyászat emésztési panaszok, puffadás, menstruációs panaszok, köszvény, fejfájás, máj- és epepanaszok, reumás ízületi gyulladás, csontritkulás, étvágytalanság, életkorral összefüggő kognitív hanyatlás, memória javítása, fáradtság, stressz, depresszió, álmatlanság esetén alkalmazza (TRC Natural Medicines)


Összetevők: kapszulánként 280 mg orvosi rozmaring levél (Rosmarini folium) Sonic­Fine® szuperfinom instant gyógynövénypor, kapszulahéj: zselatin.

Adagolás: napi 2x1-3 kapszula étkezés előtt bő folyadékkal lenyelve, vagy a kapszulák tartalmát 2 dl forró vízbe helyezve, majd felkeverés után teaként fogyasztva.

Kiszerelés: 60db kapszula

MEGJEGYZÉSEK

  • Az orvosi rozmaring levelének fogyasztása nem helyettesíti a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot!
  • Fokozhatja a vérhígító hatású és véralvadás-gátló gyógyszerek hatását!
  • Epevezeték-elzáródás, epeúti gyulladás, epekövesség és májbetegségek esetén ellenjavallt a fogyasztása!
  • Gyermekek elől elzárva tartandó!

 

Kedvező 1.970 Ft-os ár! Rendelje meg JAVALLAT ORVOSI ROZMARING LEVÉL kapszula 60db termékünket! Írja meg róla véleményét! 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!