Tájékoztatjuk, hogy a honlap szöveges fájlokat, ún. „adatmorzsákat“ (cookie-kat) használ anonimizált látogatottsági információk gyűjtése céljából, valamint bizonyos szolgáltatások ezek nélkül nem lennének elérhetőek. A honlap további használatával hozzájárulását adja a cookie-k tárolásához és felhasználásához. További információért olvassa el adatvédelmi irányelveinket.

 

Termékek Menü

JAVALLAT ZÖLD TEA kapszula 60db

Ár:
1.970 Ft (1.551 Ft + ÁFA)
Cikkszám: 3884
Elérhetőség: Rendelhető
Gyártó: JAVALLAT
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Szerezhető hűségpontok: 20
Vonalkód: 5999569810739

A zöld tea fogyasztásának számos, az egészségre gyakorolt kedvező hatása ismert, mint például segíti a koncentrációt, fokozza az éberséget, segíti a testsúlysökkenést, antioxidáns hatásánál fogva erősíti az immunrendszert, jót tesz a szívnek, támogatja az időskori szellemi egészséget, növeli a csontsűrűséget.

Leírás és Paraméterek

JAVALLAT ZÖLD TEA kapszula 60db

60 db SonicFine® instant gyógynövényport tartalmazó étrend-kiegészítő gyógynövénykapszula, bevizsgált, kiváló minőségű gyógynövényből.

Zöld tea levélben levő koffein hivatalos jegyzékben szereplő egészségtámogató hatásai:

1. Segíti a koncentráció javítását.

2. Hozzájárul az éberség fokozásához.

EZÉRT AJÁNLJUK:

A legtöbb zöld tea levelet (600 mg) tartalmazó kapszula Magyarországon!

Egy kapszula tartalma ~2 g zöld tea levélből készített teának felel meg.

A kapszulákban lévő SonicFine® instant gyógynövénypor általános előnyei:

 • akár 2x nagyobb biológiai hozzáférhetőség,
 • 8x nagyobb biológiai aktivitás,
 • 2x jobb oldhatóság,
 • 2x magasabb flavonoid- és polifenoltartalom,
 • 3x erősebb antioxidáns hatás,
 • 2x több vízoldható rost,
 • 100% hatóanyagtartalom.

Bevizsgált, kiváló minőségű gyógynövényből készült.

A kapszulákban lévő porból tea készíthető vagy bármilyen folyadékban elkeverhető.

A ZÖLD TEA LEVÉL EGÉSZSÉGTÁMOGATÓ HATÁSAIT ALÁTÁMASZTÓ TUDOMÁNYOS BIZONYÍTÉKOK

1-2. A ZÖLD TEA LEVÉLBEN LEVŐ KOFFEIN KONCENTRÁCIÓT JAVÍTÓ, ÉBERSÉGET FOKOZÓ HATÁSA

A zöld tea nagy mennyiségben tartalmaz koffeint, ami a Pszihofarmakológia című szakfolyóirat tanulmánya szerint napi többször fogyasztva megakadályozza az éberség és a kognitív képességek csökkenését (Hindmarch).

A koffeintartalmú italok - mint a zöld tea –, glükózzal kombinálva „energia ital”-ként funkcionálnak. A koffein a mentális teljesítményt jobban javítja a placebónál, valamint a koffein és glükóz önmagában való alkalmazásánál is (Scholey).

TOVÁBBI ZÖLD TEA LEVÉLLEL VÉGZETT KUTATÁSOK

A SZUPERFINOM ZÖLD TEA LEVÉLPORBÓL NAGYOBB MENNYISÉGBEN OLDÓDNAK KI A HATÓANYAGOK

A szuperfinom porokban nemcsak a nagy molekulatömegű poliszacharidok (pl. élelmi rostok) és fehérjék válnak könnyebben hozzáférhetővé, hanem olyan kisebb molekulatömegű anyagok is, mint a koffein. A kutatások szerint például a tealevélben lévő oldható szilárd anyagoknak több mint 40 százalékát nem lehet kioldani a levélből még a legkorszerűbb kivonási eljárásokkal sem. Kínai kutatók ezért többféle finomságú port is készítettek a fekete tea leveléből. A kísérletben azt tapasztalták, hogy a szuperfinom porból másfélszer annyi polifenolos hatóanyagot tudtak kivonni, mint durva porokból. (A polifenolok erős antioxidáns hatással rendelkeznek, a teának a koffein mellett ezek a legértékesebb hatóanyagai.) A vízben oldódó rostok mennyisége a szuperfinom porban a hagyományos teaporokhoz képest három-négyszeresére nőtt. A kioldható koffein mennyisége is jelentősen emelkedett. A szuperfinom porból kétszer annyi koffein oldódott ki mint a durva porból. A kutatók megvizsgálták azt is, hogy összességében mennyivel több vízben oldódó szilárd anyagot lehet kioldani a szuperfinom kezelés után. Míg a durva porok esetén csak 25-30 százaléknyi, addig a szuperfinom por esetében 45 százaléknyi vízben oldódó szilárd anyagot tudtak kioldani (Xiao).

 A TESTSÚLY CSÖKKENTÉSÉT TÁMOGATÓ HATÁSA

Japán állatkísérletek szerint a fogyásért elsősorban a zöld teában lévő koffein és teanin felel, de a hatásukat felerősíti a zöld tea katekin tartalma is (Zheng). 

A zöldtea nagy mennyiségben tartalmaz koffeint. A koffein hatását 8 egészséges fiatal önkéntesen tesztelve megállapították, hogy a koffein fogyasztása növeli a sejtek nyugalmi energiafelhasználását és hőtermelését. Ennek következtében indulnak meg a fogyási folyamatok (Acheson). 

Egészséges brit fiatal férfiakon tesztelve a zöld tea fogyasztás 17%-al növelte a zsír lebontást erősítő edzés közben, emellett növelte a kísérletben részt vevők inzulinérzékenységét és glükóztoleranciáját (Venables). 

Túlsúlyos kínai felnőtteken végzett klinikai tanulmányban a kísérletben résztvevők 12 héten keresztül naponta zöld teát fogyasztottak. A kutatók a hasi zsír terület, testsúly, és testzsír változását követték nyomon. A 100 vizsgált személynél egyértelmű összefüggést találtak a zöld tea fogyasztás és a fogyás között. A 12. héten mind a három vizsgált érték szignifikánsan csökkent a zöld tea hatására, míg a kontroll csoportnál nem volt jelentős változás (Zhang).

Kínai kutatók 25 különböző klinikai vizsgálat eredményeinek összevetése alapján megállapították, hogy a zöld teát fogyasztók 1,8 kg súly felesleggel többet adtak le a kontroll csoporthoz viszonyítva. A tanulmány eredményei szerint a hatékony fogyást a következők kombinálásával lehet a legeredményesebben elérni: zöld tea fogyasztás, kiegyensúlyozott egészséges étrend, és  rendszeres fizikai aktivitás (Lin).

A SZÍV EGÉSZSÉGES MŰKÖDÉSÉT ÉS A NORMÁL KOLESZTERINSZINT FENNTARTÁSÁT TÁMOGATÓ HATÁSA

A szív- és érrendszeri betegségek világszerte a vezető halálozási okok közé tartoznak. Kialakulásuk kockázatát csökkentheti a zöld tea fogyasztása. Egy nagyszabású japán kutatásban magas kockázatú szívkoszorúér- (koronária-) betegeket vizsgálva összevetették a kevesebb, mint napi 1 csésze zöld teát fogyasztókat a több, mint napi 3 csésze zöld teát fogyasztók csoportjával. Koronáriaér vizsgálatukat követően megfigyelték, hogy a nagy mennyiségű zöld teát fogyasztó csoportnál 46%-kal alacsonyabb volt a koronária-betegségben szenvedők száma (Kishimoto).

A magas LDL-koleszterin szint érelmeszesedéshez vezet. Japán kutatók vizsgálták a zöld teának az  LDL-koleszterin szintet csökkentő hatását. Több mint 150 egészséges önkéntest három csoportra osztva kezeltek zöld tea kivonattal; nagy dózisban és csökkentett dózisban 1 héten keresztül minden nap, a harmadik csoport placebóban részesült. Az eredmények bizonyítják, hogy a zöld tea katekin hatóanyagai csökkentik az LDL-koleszterin oxidációját és az érfalak hámrétegének károsodását, ezáltal az érelmeszesedés kockázata is mérséklődik (Miyawaki).

 AZ IDŐS KORI SZELLEMI EGÉSZSÉGET TÁMOGATÓ HATÁSA

A japán Nakajima Projekt keretein belül több mint 500, a kutatás kezdetekor szellemileg egészséges 60 év feletti résztvevő zöld tea fogyasztási szokását és szellemi egészségük változásának összefüggéseit vizsgálták. A kutatás bizonyította, hogy a rendszeres zöld tea fogyasztás több mint felére csökkenti a demencia kialakulásának az esélyét (Noguchi-Shinohara). 

Egy másik japán nagyszabású kutatásba 1000 fő 70 év feletti idős embert vontak be. A zöld tea fogyasztási szokásokat kérdőívvel, a szellemi képességeket egy speciális teszttel mérték fel. Az eredmények azt mutatták, hogy legalább napi 2 csésze zöld tea fogyasztása több mint felére csökkenti a szellemi károsodás élőfordulását a kontroll csoporthoz képest (Kuriyama).

50-69 év közötti felnőttek esetében végzett kisebb klinikai vizsgálat alapján szuperfinom zöldteaporból készült kapszula 12 héten át történő fogyasztása (napi 170 mg katechin) kis mértékben javítja a figyelem és a teljesítmény egyes paramétereit, összehasonlítva a placebo és a koffein hatásával (Baba).

 A NORMÁL VÉRCUKORSZINT FENNTARTÁSÁT SEGÍTŐ HATÁSA

Egy Japánban végzett nagyszabású kutatásban, amelyben összesen 17 413-an vettek részt (40-től 65 éves korig), 5 éven keresztül kérdőívezéssel vizsgálták a diabetes előfordulásának és zöld tea fogyasztásának összefüggéseit. A naponta 6 vagy több csésze zöld teát fogyasztó felnőtteknél 33%-kal kisebb eséllyel alakult ki 2-es típusú cukorbetegség, mint a napi 1 vagy kevesebb csészével fogyasztóknál. A vizsgálat során a nők esetében számottevőbb volt ez a különbség, mint a férfiaknál  (Iso). 

Kínai kutatók közel 5000 felnőtten vizsgálták az éhgyomri vércukorszint alakulását a zöld tea fogyasztási szokások függvényében. A heti 16-30 csésze zöld teát fogyasztóknál 59-77%-kal alacsonyabb volt a cukorbetegségre utaló magas éhgyomri vércukorszint, mint a kevesebb, mint heti 1 csészével fogyasztóké (Huang).

A több mint 100 klinikai kutatás közül kínai kutatók kigyűjtöttek 17-et, amelyek a legmegbízhatóbb eredményeket szolgáltatták 2-es típusú cukorbetegek esetében. Ezek alapján egyértelműen megállapították, hogy a zöld tea alkalmazása csökkenti a cukorbetegek éhgyomri vércukorszintjét, így rendszeres fogyasztását javasolták cukorbetegeknek (Liu).

A CSONTOK EGÉSZSÉGÉT TÁMOGATÓ HATÁSA

Több mint 1000 fő 30 év körüli tajvani személynél 10 éven át vizsgálták a zöld tea fogyasztásnak a csontok egészségére kifejtett hatását. Az eredmények alátámasztják a korábbi hipotézist, miszerint a rendszeres zöld tea fogyasztás növeli a csontsűrűséget. A csontritkulás kialakulását lassíthatja a tea levelek fluorid tartama, továbbá flavonoid és fitoösztrogén komponensei növelhetik a csontok ásványi anyag tartalmát (Wu).

AZ IMMUNRENDSZER EGÉSZSÉGÉT TÁMOGATÓ HATÁSA

A BMC Komplementer és Alternatív Gyógyászat című szakfolyóirat japán tanulmányában a zöld tea hatását vizsgálták megfázásos és influenzás tünetekre. A zöld tea kivonattal kezelt csoport influenzás tünetei jelentősen csökkentek a placeboban részesülő kontroll csoport tüneteihez képest (Matsumoto).

Egy 51 felnőttet magában foglaló vizsgálati csoporton elvégzett japán kutatás szerint a magas katekintartalmú zöld tea fogyasztása csökkenti a japán cédrus pollenje által kiváltott allergiás tüneteket. Az eredmények alapján a zöld tea fogyasztás egy lehetséges kiegészítő vagy alternatív gyógymód a szénanáthára (Masuda). 

Egy amerikai klinikai tanulmány bizonyítja, hogy a zöld tea fogyasztása csökkenti az influenzás tüneteket, amit az immunrendszer úgynevezett gammadelta T-sejt immunválasz funkcióinak (osztódás, interferon kibocsátás) jelentős emelkedése okoz (Rowe). 

Japán kutatók laboratóriumi körülmények között végzett kísérletben bizonyították, hogy a zöld tea kivonata Jurkat T-immunsejtekben előidézi egy specifikus citokin mRNS-ének termelődését, ami további immunfolyamatokat von maga után (Wu).

A BÉLMŰKÖDÉS EGÉSZSÉGÉT TÁMOGATÓ HATÁSA

A zöld tea nagy mennyiségű cserzőanyagot tartalmaz, amelyek különböző, de hasonló hatású vegyületek keveréke. Közös tulajdonságuk, hogy fehérjékkel kovalens kötést képezve kicsapják azokat. Szabad fehérjék gyakran előfordulnak a gyulladt nyálkahártyán, a cseranyagok velük reakcióba lépve egy védőréteget hoznak létre. A gyulladt terület érzékenysége ezáltal csökken, kevésbé jutnak át rajta méreganyagok és a kórokozók. A nagy mennyiségű zöld tea ezáltal székletfogó hatású, így hasmenés esetén eredményesen alkalmazható. A cseranyagok számos kedvező élettani hatású bélbaktérium fejlődését segítik, így többek között a Lactobacillus és a Bifidobacterium fajokét is (Weisburger).

 ANTIOXIDÁNS ÉS SZÖVETVÉDŐ HATÁSA

A zöld tea erős antioxidáns anyagokat tartalmaz. Az antioxidánsok képesek megkötni a szervezetben lévő szabad gyököket, amelyek többek között stresszes életvitel, mozgásszegény életmód vagy dohányzás miatt keletkeznek nagy mennyiségben. A zöld teában lévő antioxidánsok további előnye, hogy gátolják a szabad gyökök képződését segítő enzimeket és segítik az antioxidáns enzimek működését. Egy lengyel tanulmányban sportszegény életmódot folytató 35 férfi diák 4 héten keresztül erősítő edzéseket végzett. Ezalatt két csoportra bontva zöld teát vagy placebót kaptak. Az edzés kezdete előtt és 4 hét múlva erősítő edzés után közvetlenül és 1 nap múlva regeneráció alatt vizsgálták vérüket. A vizsgálat eredménye bizonyítja, hogy az aktív sportolás zöld tea fogyasztással kombinálva fokozza a szervezet antioxidáns védőrendszerét (Jówko).

ADAGOLÁS

4 kapszula (amely legalább 75 mg koffeint tartalmaz) naponta legfeljebb háromszor.

FOGYASZTÁS

Kapszulaként fogyasztva ► Bő folyadékkal lenyelve.
Teaként fogyasztva ► A kapszulák tartalmát szórja egy pohárba, majd öntse fel 2 dl forró, de legalább 50-60 °C-os (csapmeleg) vízzel. Elkeverés után azonnal fogyasztható. 
Folyadékban elkeverve ► A kapszulák tartalma bármilyen folyadékban elkeverhető (pl. méz, joghurt, kefír stb.)

ÖSSZETEVŐK

Kapszulánként 600 mg zöld tea levél (Camel­liae sinensis non fermentatum folium) Sonic­Fine® szuperfinom instant gyógynövénypor, kapszulahéj:zselatin.

Kiszerelés: 60 db

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) által notifikált termék. Notifikációs szám: 32488/2023 

FIGYELMEZTETÉSEK, ELLENJAVALLATOK

 • Fogyasztása nem helyettesíti a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot!
 • Emésztőrendszeri fekélyek, szívritmuszavar, magas vérnyomás és koffeinérzékenység fennállása esetén fogyasztása nem ajánlott.
 • Epeúti szűkület esetén fogyasztása óvatosságot igényel.
 • Csökkentheti az altató, nyugtató hatású gyógynövények és gyógyszerek hatását.
 • Javasolt, hogy a különböző forrásokból származó koffeinbevitel ne lépje túl a napi 400 mg-ot (terhes vagy szoptató nők esetében a napi 200 mg-ot)!
 • Fogyasztása 18 éves kor alatt nem ajánlott!
 • A napi ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!
 • Kisgyermekek elől elzárva tartandó! 

Kedvező 1.970 Ft-os ár! Rendelje meg JAVALLAT ZÖLD TEA kapszula 60db termékünket! Írja meg róla véleményét! 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!