Tájékoztatjuk, hogy a honlap szöveges fájlokat, ún. „adatmorzsákat“ (cookie-kat) használ anonimizált látogatottsági információk gyűjtése céljából, valamint bizonyos szolgáltatások ezek nélkül nem lennének elérhetőek. A honlap további használatával hozzájárulását adja a cookie-k tárolásához és felhasználásához. További információért olvassa el adatvédelmi irányelveinket.

 

Megértettem
Termékek Menü

Jódaqua jódos gyógyvíz 200 ml

Ár:
1.925 Ft (1.516 Ft + ÁFA)
Cikkszám: 1401
Elérhetőség: Rendelhető
Gyártó: Egyéb
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Szerezhető hűségpontok: 20

A jódnak különös szerepe van a szervezet normális anyagcsere folyamatainak fenntartásában. Az ehhez szükséges igen kis mennyiség – napi 0,1 mg – ritkán áll rendelkezésre, ezért közvetve, szerteágazó betegségek forrása lehet. Legrégebben ismert és gondosan tanulmányozott a jódnak a pajzsmirigyre kifejtett hatása és a golyva gyógyítása terén elért kedvező eredmény.

Leírás és Paraméterek

Jódaqua jódos gyógyvíz 200 ml

Sóshartyáni, természetes jódos gyógyvíz. A Jódaqua gyógyvíz Magyar Termék védjeggyel rendelkező termék!

A jódnak különös szerepe van a szervezet normális anyagcsere folyamatainak fenntartásában. Az ehhez szükséges igen kis mennyiség – napi 0,1 mg – ritkán áll rendelkezésre, ezért közvetve, szerteágazó betegségek forrása lehet.

Befolyással van pl. a szervezet kalcium-háztartására. Jelenlétében a csontokban fokozódik a mészlerakódás. Elősegíti a húgysav, a nehéz fémsók (ólom, higany stb.) mint mérgek kiürítését.

Legrégebben ismert és gondosan tanulmányozott a jódnak a pajzsmirigyre kifejtett hatása és a golyva gyógyítása terén elért kedvező eredmény.

Hazánk területén gyakori betegség a jódhiányos golyva, mely nemcsak a gyermeket érinti, hanem a felnőtteket is. Következményei miatt olykor súlyos klinikai problémát jelent, mint szívzavarok, sérvkészség, kreténség, csökkent szellemi képesség, nagyothallás, beszédhiba, testi fejlődés visszamaradása. Kifejlett golyvánál a Jódaqua adagolást és egyéb gyógyszerezést klinikai kivizsgálással állapítják meg. A felsorolt tünetek, jelenségek azonban jelentkezhetnek kifejlett golyva nélkül is, mely Jódaqua adagolással megelőzhető.

A legújabb kutatások szerint a jódhiány enyhébb következményei közé sorolható a csökkent szellemi képesség, így növekszik a reakcióidő. A gyógyvíz a jódon kívül brómot és lítiumot is tartalmaz, ezért különösen alkalmas az idegi folyamatok egészséges működésének megőrzésére. Igen gyakori továbbá jódhiány esetén a spermaképzés zavara is, ezért a terméketlen szülőknél legelőször mindig jódhiányra kell gondolni. Amennyiben a jódaqua adagolás nem hoz eredményt, akkor szükséges az orvosi kivizsgálás.

A felsorolt egészségproblémák kivédhetők, sőt a szervezet normális testi és szellemi fejlődése, egyensúlya biztosítható az alábbi adagolással:

 terhességben és szoptatós anyáknál a terhességi golyva megelőzésére és a magzat normális fejlődésének biztosítására napi két kávéskanállal

 egytől tízéves korig kétnaponként, tíz év felett – felnőtteknek is – naponta egy kávéskanállal ajánlott.

Jódhiányos területeken (Jászság, Közép-Tiszántúl, néhány Duna menti és dunántúli település kivételével) a jódaqua nem hiányozhat a háztartásból.

Néhány betegségben igen eredményesen alkalmazható gyógykezelésre is. Tekintettel arra, hogy ilyenkor nagyobb adagban kerül alkalmazásra, gyermekeknek ilyen célú felhasználását nem javasoljuk, felnőtteknek pedig indokolt esetben és tartós adagolást elkerülve.

Ilyenek: tartós, makacs hörghurutban, köptetőként, vagy kínzó, száraz köhögésben 5-10 evőkanállal naponta. Torok- és szájgyulladásnál a jódaquás gargalizálás és öblögetés segíti a gyógyulást.

Érelmeszesedés és magas vérnyomás esetén 3 x 1 evőkanállal, más orvosilag előírt gyógyszerek és ellenőrzés mellett.

Adagolásnál a sós íz csökkentése érdekében ajánlott vízzel vagy tejjel 3-5-szörös hígításban használni.

A jód leginkább a pajzsmirigyben koncentrálódik, ezért ha radioaktív jód van a levegőben, ivóvízben vagy élelemben, s azzal a szervezetbe kerül, képes ezt a szervet szétroncsolni, vagy hosszabb távon rákos megbetegedését előidézni. Ilyen esetet produkált a csernobili katasztrófa, amikor a radioaktív jód a légáramlással több száz kilométerre is eljutott. A legfertőzöttebb területeken az “anyagcsere-folyamatok irányítója”, a pajzsmirigyrákos megbetegedés gyakorisága eléri a szokásos megbetegedés százszorosát.

A radioaktív jód bejutása a szervezetbe ilyenkor úgy előzhető meg, hogy sugármentes (pincében tárolt) jódaquával telítjük a szervezetet. Erre naponta néhány kávéskanál gyógyvíz elegendő. Az azt követően bekerült radioaktív jódot a szervek már nem tudják fogadni, az a vizelettel gyorsan kiürül. Ilyenkor a “teli hordó” elve érvényesül, ugyanis már nem tud több folyadékot befogadni.

A biológiailag rendkívül értékes sóösszetételű gyógyvíz literenként 19 g sót tartalmaz. Gyógyhatása nem pótolható gyári készítményekkel és egyéb patikaszerekkel. Ez azért van, mert a víz tengeri eredetű, koncentráltan tartalmazza annak élővilágából származó azon elemeit, melyek az emberi szervezetnek is építői, biokatalizátorai.

Az ötvenes években végzett összehasonlító klinikai vizsgálatok is ezt támasztották alá. A víz gyógyhatása nemcsak annak magas jódtartalmával függ össze. A benne lévő mikro- és makroelemek kedvező aránya egyrészt segíti a jód jobb beépülését a szervezetbe, másrészt annak hormon- és enzimrendszerét aktiválják.

A jódaqua fogyasztása jódhiányos területeken a család minden tagjának ajánlott.

A gyógyvíz még tartós, tízszeres túladagolásban is teljesen veszélytelen.

Az alábbi táblázat az Egészségügyi Világszervezet (WHO) különbözõ korosztályoknak javasolt napi jódszükségleteit mutatja be:

Életkor:  Jódszükséglet (mikrogramm)

12 hónapos korig: 50 mcg
6 éves korig: 90 mcg
7-12 éves korig: 120 mcg
13 éves kor felett: 150 mcg
várandós és szoptató anyáknak: 200mcg

 

 

 

 

Kedvező 1.925 Ft-os ár! Rendelje meg Jódaqua jódos gyógyvíz 200 ml termékünket! Írja meg róla véleményét! 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
Termék címkék: természetes jód