Tájékoztatjuk, hogy a honlap szöveges fájlokat, ún. „adatmorzsákat“ (cookie-kat) használ anonimizált látogatottsági információk gyűjtése céljából, valamint bizonyos szolgáltatások ezek nélkül nem lennének elérhetőek. A honlap további használatával hozzájárulását adja a cookie-k tárolásához és felhasználásához. További információért olvassa el adatvédelmi irányelveinket.

 

Termékek Menü

Natur Tanya® FLÓRABIOTIKUM kapszula – 30 db

Ár:
5.679 Ft (4.472 Ft + ÁFA)
Cikkszám: 6285
Elérhetőség: Rendelhető
Gyártó: Naturtanya
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Szerezhető hűségpontok: 57
Vonalkód: 5999565081997

Ma már tudjuk, hogy mentális egészégünk, gondolkodásunk és viselkedésünk, védelmi vonalunk, de még testsúlyunk is a bélmikrobiom ökoszisztémájának kezében van. Az is bizonyított, hogy a bélmikrobiom egyensúlyvesztése olyan metabolikus betegségek kiváltó oka, mint inzulinrezisztencia, 2-es típusú cukorbetegség, zsírmáj vagy a magas vérnyomás. A Natur Tanya® FLÓRABIOTIKUM több mint 100 klinikai vizsgálatban elemzett élő gomba probiotikumot (S. boulardii) és több 100 publikált tanulmányban szereplő fermentált guarbab prebiotikumot tartalmaz a bélmikrobiom egyensúlyának helyreállításához, amit rossz étkezési szokások, stressz, antibiotikum használat vagy műtét billent ki egyensúlyából.

Leírás és Paraméterek

Natur Tanya® FLÓRABIOTIKUM kapszula– 30 db

Probiotikum és prebiotikum a bélmikrobiom egyensúlyához

A FLÓRABIOTIKUM nemzetközi törzsgyűjteménybe letétbe helyezett probiotikum és szabadalommal védett, fermentált prebiotikum a gyomor-bélrendszer egészségéhez, a bélmikrobiom egyensúlyához. Különösen ajánlott antibiotikum-kezelés mellett, tengerentúli utazásokhoz, puffadások, IBS, IBD és akut vagy krónikus hasmenések esetén, már 3 éves kortól.

Bélmikrobiom egyensúly

Egyensúlyban lévő bélmikrobiomunk 85%-ban hasznos bélbaktériumoknak, 15%-ban patogén mikroorganizmusoknak ad otthont. Ez az ökoszosztéma teljes egészségünk alapja, hatással van szervrendszereink, szerveink és sejtjeink működésére. A bélmikrobiom kommunikál az agyunkkal, immunrendszerünkkel, idegrendszerünkkel, sejtjeinkben található mitokondriumokkal. Befolyásolja hormonháztartásunk egyensúlyát, az alvás-ébrenlét ciklus egészségét és az anyagcserét, méghozzá számos útvonalon keresztül. 

Bélbaktériumaink irányítanak

Ma már tudjuk, hogy mentális egészégünk, gondolkodásunk és viselkedésünk, védelmi vonalunk, de még testsúlyunk is a bélmikrobiom ökoszisztémájának kezében van.

Az is bizonyított, hogy a bélmikrobiom egyensúlyvesztése olyan metabolikus betegségek kiváltó oka, mint inzulinrezisztencia, 2-es típusú cukorbetegség, zsírmáj vagy a magas vérnyomás.

A bélmikrobióta diverzitása óriási hatással van az egészségünkre, mivel összetétele olyan funkciókat lát el, melyeket a szervezetünk nem tud. Számos különböző tényező lehet negatív hatással a mikrobióta sokszínűségére és összetételére, pl. a rossz táplálkozás, betegség, életkor, gyógyszerek (pl. antibiotikumok)…

A Natur Tanya® FLÓRABIOTIKUM több mint 100 klinikai vizsgálatban elemzett élő gomba probiotikumot (S. boulardii) és több 100 publikált tanulmányban szereplő fermentált guarbab prebiotikumot tartalmaz a bélmikrobiom egyensúlyának helyreállításához, amit rossz étkezési szokások, stressz, antibiotikum használat vagy műtét billent ki egyensúlyából.

9 ESET, AMIKOR SEGÍT A FLÓRABIOTIKUM

1. ANTIBIOTIKUM-KEZELÉS ALATT VAGY UTÁN

A flórabiotikum kifejezetten antibiotikum mellett ajánlott probiotikumot és prebiotikumot tartalmaz, az antibiotikum rezisztencia veszélye nélkül.

2. C. DIFFICILE FERTŐZÉS

Az antibiotikum használat leggyakoribb problémája a Clostridium difficile kórokozó túlszaporodása, ami visszatérő fertőzéseket okoz.  

3. PATOGÉN BAKTÉRIUMOK

A flórabiotikum csapdába ejti a kórokozókat, gátolja a káros toxinok termelését és alacsonyabb bél pH értéket eredményez, ami ideális környezetet teremt a jótékony baktériumok szaporodásához.

4. HELICOBACTER PYLORI FERTŐZÉS

A H. pylori rezisztens az antibiotikumokra. A S. boulardii sejtkárosodással megegyező morfológiai változásokat indukál a H. pylori sejtekben.

5. PATOGÉN GOMBÁK, CANDIDA

Az S. boulardii a patogén gombákkal szemben (Candida) gombaölő vegyületeket (kaprinsavat, kaprilsavat, hexánsavat) választ ki, ami gátolja a gombafonalak kialakulását.

6. TENGERENTÚLI UTAZÁSOK

Az utazási hasmenések 80%-át az enterotoxikus Esherichia coli baktérium okozza. A legjobb megoldás, ha utazásaink alkalmával a flórabiotikumot is a bőröndbe csomagoljuk!

7. AKUT VAGY KRÓNIKUS HASMENÉSEK

A hasmenés jelzés, hogy a bélmikrobiom diverzitásában egyensúlyzavar áll fenn. A flórabiotikum minden típusú, akut és krónikus hasmenés esetén is bizonyítottan segítség.

8. PUFFADÁSOK, IBS 

A flórabiotikum enyhíti a puffadásokat és az IBS tüneteit, melyet egy tünethármas (puffadás, hasi fájdalom és béltranzitban létrejövő zavarok) jellemez.

9. IBD, Gyulladásos Bélbetegségek

A flórabiotikum csökkenti a vastagbél áteresztőképességét és összetevői visszaszorítják azokat a patogén baktériumokat, akik a kellemetlen tünetek és gyulladáskeltő citokinek termelői.

A FLÓRABIOTIKUM összetevői:

Saccharomyces cerevisiae var. boulardii

A Saccharomyces cerevisiae var. boulardii az egyetlen nem baktérium eredetű probiotikumnak elismert gomba. Nem tartalmaz rezisztens gént, a bakteriális probiotikumokkal szemben, így nem tudja átvinni az antibiotikumokkal szembeni rezisztenciát más baktériumokra. Kifejezetten ajánlott és biztonságos antibiotikummal egyidőben adagolni. 

A Saccharomyces cerevisiae var. boulardii 10-szer nagyobb méretű, mint a patogén baktériumok és ragadós a felszíne, ami magához tapasztja a kórokozókat (pl. E. coli, Salmonella), melyeket emésztéssel ürítünk. A kórokozó gombák (pl. Candida) ellen is fellép, méghozzá gombaölő vegyületek kibocsátásával (pl. kaprinsav, kaprilsav, hexánsav), ami akadályozza szaporodásukat. Bizonyos patogéneket a toxin receptorhelyeinek blokkolásával, a patogén toxin „csali” receptoraként, vagy a patogén toxin közvetlen elpusztításával gátol. Mindezzel a Saccharomyces cerevisiae var. boulardii nagymértékben hozzájárul a bélmikrobiom egészségéhez és egyensúlyához. 

Fermentált guárbab prebiotikum

A szabadalommal védett fermentált guárbab kivonat (mely a gyomor- és bélbarát rosttermék önálló összetevője) kizárólagos táplálék a vastagbél baktériumainak, melyek tovább fermentálják a prebiotikus rostot rövid láncú zsírsavakká, más néven a POSZTbiotikumokká, melyeknek számos jótékony hatása van a belekre és az immunrendszerre. 

A fermentált guarbab alacsony Dalton molekulatömegű lassan fermentálódó prebiotikum. Fiziológia hatásairól több 100 tanulmányt publikáltak, rendelkezik a Monash Egyetem alacsony FODMAP tanúsítványával, és bizonyítottan alkalmas funkcionális emésztőrendszeri panaszok (FGID), irritábilis bél szindróma (IBS) vagy SIBO tüneteinek enyhítésére is.

Antibiotikum-rezisztencia

Antibiotikum-rezisztencia az, amikor a kórokozó baktériumok nem reagálnak az antibiotikumra. Az antibiotikum rezisztencia évről-évre nő, és ha például az A. baumannii antibiotikum-rezisztencia továbbra is olyan gyorsan emelkedik, mint az előző években, az komoly veszélyt is jelenthet az emberiségre. 

Egy antibiotikum nem tesz különbséget jó és rossz baktériumok között, mindegyiket elpusztítja. Azok a jó baktériumok, amik nem esnek áldozatul az antibiotikumoknak, rezisztensek az antibiotikumra, vagyis antibiotikum rezisztencia géneket hordoznak, melyet képesek átadni kórokozó baktériumoknak. Antibiotikum mellé lehetőleg ne bakteriális probiotikumokat válasszunk.

Fontos, hogy a S. boulardii egy gomba probiotikum, ami nem tartalmaz rezisztens gént, így nem tudja átvinni az antibiotikumokkal szembeni rezisztenciát más baktériumokra. Kifejezetten ajánlott és biztonságos antibiotikummal egyidőben adagolni. 

Antibiotikumok és bélflóra

Az antibiotikum fogyasztásnak egy rövid távú következménye bélmikrobiom egyensúlyvesztése, ugyanakkor az antibiotikus kezelés után akár még 6 hónnappal is megfigyelhetők a bélmikrobióta zavarai.

Az antibiotikumokkal összefüggő hosszútávú következmények

 • C. difficile fertőzés 
 • Kiújuló hasmenések
 • Antibiotikum-rezisztencia fokozott kockázata
 • Szövődmények, mint pl. colitis (a vastagbél gyulladása)

Hasmenés

A hasmenés nem csak antibiotikum okozta következmény lehet. A bélmikrobiom egyensúlyát felboríthatja gyakori hasmenést okozva más kórokozó baktériumok vagy vírusok fertőzése is, melyek csökkentik a tápanyagok feldolgozását, de növelik a bél vízmennyiségét. Okozhatja károsodott nyálkahártya, áteresztő bélszindróma és kórokozók toxinjai is. A FLÓRABIOTIKUM minden esetben bizonyítottan segítség.

Ha a hasmenést nem kezeljük, az a normál mikrobióta további egyensúlyvesztését eredményezheti, egyre több toxinnal, gyulladással és egyéb szövődménnyel.

Mi a különbség probiotikum és probiotikum között? Nézzük meg ezt a Saccharomyces boulardii-n keresztül!

1. Csak NEMZETKÖZI TÖRZSGYŰJTEMÉNYBE LETÉTBE HELYEZETT PROBIOTIKUMOT válasszunk!

Egy probiotikum élettani tulajdonságai a DNS „ujjlenyomatához” köthetőek, amit a nemzetségnév (Saccharomyces), fajnév (pl. cerevisiae) és a törzs megnevezés (var boulardii) után egy azonosító szám jelöl (CNCM-I 1079).

Nemzetség

Faj

Törzs

Nemzetközi törzsgyűjtemény letétbehelyezési azonosító száma

Saccharomyces

cerevisiae

var boulardii

CNCM I-1079

A Natur Tanya® Flórabiotikum NEMZETKÖZI TÖRZSGYŰJTEMÉNYBE LETÉTBE HELYEZETT SACCHAROMYCES CEREVISIAE VAR. BOULARDII PROBIOTIKUM, CNCM I-1079 azonosító számmal. Az azonosított probiotikus törzs, több mint 100 klinikai vizsgálatban lett elemezve, teljes genomját feltérképezték és feljegyezték.

2. A probiotikum stabilitása és túlélő képessége 

A probiotikumok előállítása is különböző, más-más gyártástechnológia lépésekkel készülnek, mely nagyban befolyásolja stabilitásukat, élettartamukat és azt, hogy valójában elérik-e és milyen mennyiségben a vastagbelet. Például túlélik-e egyáltalán a gyomorban uralkodó „zord körülményeket”, a test 37 Celsius-fokos hőmérsékletét vagy ellenáll-e az epesavakkal szemben.

A probiotikum életképessége kulcsfontosságú tényező az élettani tulajdonságokat illetően. Az S. cerevisiae var. boulardii CNCM I-1079 túlélési arányát humán-emésztési modellel igazolták. Az S. boulardii CNCM I-1079 életben marad a felső emésztőrendszeri szakaszban és a nap bármelyik szakában fogyasztható. Továbbá garantált a minimum koncentráció mennyisége is, 24 hónapon át 20-250C fokon.

A FLÓRABIOTIKUM növényi kapszulatokkal készül

A gyomor savas közege és a nedvesség is hatással van a probiotikumok életképességére. A DRcaps® késleltetett hatóanyagleadású, gyomorsav-ellenálló növényi kapszulatok, ami megvédi az összetevőket a nedvességtől és savaktól, így segítve a biztonságos eljutást, eltérő pH értékek mellett, a bélflóráig.

Minél színesebben táplálkozunk, annál sokszínűbb a bélflóránk is. Ajándékozzuk meg mikrobiom-barát étrenddel a bélflóra mikroorganimusait, melyek a hosszú élettartam és az élethosszig tartó teljes egészség zálogai. Minél változatosabb a bélflóra összetétele, annál egészségesebb az immunrendszer, az idegrendszer, az agyi funkciók, a hangulat, az anyagcsere, a cukorszabályozás és a többi. A FLÓRABIOTIKUM – visszaszorítja a bélmikrobiomban a rossz baktériumokat és támogatja a jó baktériumok telepítését, valamint a változások hosszútávú fenntartását.

 • NEMZETKÖZI TÖRZSGYŰJTEMÉNYBE LETÉTBE HELYEZETT SACCHAROMYCES CEREVISIAE VAR. BOULARDII (CNCM I-1079)
 • SZABADALOMMAL VÉDETT ENZIMATIKUS ÚTON FERMENTÁLT GUÁRBAB ROST
 • 5 MILLIÁRD GYOMORSAVÁLLÓ ÉLŐFLÓRA
 • NÖVÉNYI, GYOMORSAV ELLENÁLLÓ KAPSZULAHÉJ (DR. CAPS®)
 • FÜGGETLEN, AKKREDITÁLT LABORBAN IS ELLENŐRZÖTT TERMÉK
 • VEGÁN (NEM TARTALMAZ ÁLLATI EREDETŰ ÖSSZETEVŐT)
 • GLUTÉN- ÉS LAKTÓZMENTES FORMULA
 • NEM TARTALMAZ MESTERSÉGES SZÍNEZÉKET, TARTÓSÍTÓSZERT ÉS AROMÁT
 • UTAZÁSHOZ, ANTIBIOTIKUM-KEZELÉS ALATT ÉS UTÁN, HASMENÉS ESETÉN
 • ANTIBIOTIKUM-KEZELÉSSEL EGYIDEJŰLEG IS ALKALMAZHATÓ
 • HŰTÉST NEM IGÉNYEL
 • MÁR 3 ÉVES KORTÓL

Adagolási javaslat: Napi 1 kapszula, a nap bármely szakában, bő vízzel lenyelve. Hosszú távon keresztül is biztonságosan fogyasztható, hozzászokás nélkül. Nyelési nehézség esetén, a kapszula tartalma belekeverhető hideg ételbe. Antibiotikum-kezeléssel egyidejűleg is alkalmazható.

Adagolási időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap.

Adagok száma a termékben: 30

Összetevők: Saccharomyces cerevisiae var. boulardii (CNCM I-1079), enzimatikusan fermentált guárbab [Cyamopsis tetragonoloba (L.) Taub] kivonat 4:1, DRcaps® gyomorsav-ellenálló kapszulahéj [hidroxipropil-metil-cellulóz, zselésítőanyag (gellángumi)], maltodextrin, csomósodást gátló anyag (zsírsavak magnéziumsói). DRcaps® & logo are trademarks of Lonza or its affiliates.

Hatóanyagok a napi adagban

1 kapszulában

 Saccharomyces cerevisiae var. boulardii (CNCM I-1079)

 5x109 (5 milliárd) CFU*

 Fermentált guárbab kivonat

 100 mg

Laktóztartalom: < 0,1 g/100 g

*CFU: colony forming unit, telepképző egység (a minőségmegőrzési idő végéig, megfelelő tárolási körülmények mellett).

Élőflóra mennyisége a gyártás pillanatában, a garantált hatóanyagtartalom biztosításához: 6x109 CFU (6 milliárd).

CNCM: (Collection Nationale de Cultures de Microorganismes), Institut Pasteur

Figyelmeztetés: Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Hatóanyagokkal szembeni túlérzékenység esetén szedése nem ajánlott! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

Tárolás: Száraz, hűvös helyen, legfeljebb 25 °C-on, 60%-os relatív páratartalom alatt, sugárzó hőtől, fénytől és nedvességtől, valamint gyermekek elől elzárva tartandó! Nem igényel hűtést, de a hűtőben történő tárolás jelentősen megnöveli az élesztőgomba sejtek életképességét.

Nettó tömeg: 16,5 g (30 db)   
OGYÉI ny.sz: 30385/2022

100%-ban Magyar tulajdonú cég. A termék megvásárlásával magyar munkahelyeket támogat!

FONTOS FIGYELMEZTETÉS

Az étrend-kiegészítők soha nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Fontos, hogy panaszaiddal először mindig háziorvosodat vagy a megfelelő szakrendelést keresd fel! Tudd, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a gyógyszeres kezeléseket, és az oldalon található információk pedig önmagukban nem alkalmasak arra, hogy saját diagnózist állíts fel.

 

Kedvező 5.679 Ft-os ár! Rendelje meg Natur Tanya® FLÓRABIOTIKUM kapszula – 30 db termékünket! Írja meg róla véleményét! 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!